Lukasz-7 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Witam, mam pytanko czy próbował może ktoś z was przechowywać małe woblerki w pudełkach przeznaczonych na przynęty muchowe np coś takiego? http://www.taimen.com/pl/pl/product/taimen-waterproof-view-fly-box_5856/93002 Strasznie irytują mnie 2,5 cm woblerki splątane w 5-cio częściowy łańcuszek gdy próbuję je wyciągnąć z klasycznego pudełka, szczególnie jak stoję po pas w wodzie. Pytam ponieważ mam wątpliwość czy jakieś małe baryłki się po prostu do takiego pudełka zmieszczą, czy pudełko się domknie. Sprawdziłbym to ale w większości sklepów w jakich byłem takie pudełka są zafoliowane i nie da rady, a średnio mi się chce kupować pudełko tylko po to żeby się okazało że nie da rady i poleciało na giełdę. Czy ktoś ma takie doświadczenia?? PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) zaraz sprawdzę i zdam relację działa Edytowane 25 Stycznia 2014 przez wabik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Fajne rozwiązanie !A są takie pudełka tylko, że dwustronne? Jeżeli ktoś ma jakiś inny patent przeckowywania woblerów czy innych przynęt to prosiłbym o uwiecznienie swojego patentu przechowywania na forum np. w tym dziale!Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 zaraz sprawdzę i zdam relację działa woby.JPGwoby1.JPGNo i o to mi chodziło Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Fajne rozwiązanie !A są takie pudełka tylko, że dwustronne? Są, też myślę o dwustronnym: http://allegro.pl/dwustronne-pudelko-muchowe-jaxon-fly-max-rj-hb105c-i3907192302.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 na zdjęciu nie widać. Moje jest dwustronne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Taimen'a są dwustronne. Niedawno odebrałem. Polecam jeśli już największy model (długość 18cm). Wygląda na całkiem solidne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) ja miałem przyjemność koprzystania z takeigo pudełka(pewnych okolicznościach je straciłem).http://harius.com.pl/Wychwood-Tube-Flybox%283,,2452%29.aspxpolecam Edytowane 25 Stycznia 2014 przez sebek7575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Sebek link nie działa, tzn działa ale do logowania a nie do produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 ja miałem przyjemność koprzystania z takeigo pudełka(pewnych okolicznościach je straciłem).http://harius.com.pl/Wychwood-Tube-Flybox%283,,2452%29.aspxpolecamJuż działa, pudełko fajne tylko w nim nie wbijemy kotwiczki woblerka i nadal przynęta będzie się gibać i czepiać za kotwiczki z innymi wobkami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Już działa, pudełko fajne tylko w nim nie wbijemy kotwiczki woblerka i nadal przynęta będzie się gibać i czepiać za kotwiczki z innymi wobkami!zawsze można wkleić własnoręcznie przegródki i jestem pewien że około 8-10 wobków jaź-kleń na stronę się zmieści.Sumując arsenał 16-20 przynęt to zestaw wystarczający na wyprawę a dodatkowo biorąc pod uwagę dwa pudełka(ja ma zawsze dwa żeby waga kamizelki była zrównoważona)to już kilka ładnych kilo rzeki można złazić i dopasować się w menu największych wybredasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Nie sprawdzałem ale może okazać się,że w czasie chodzenia kotwiczki będą wypadać z pianki, mi czasem muchy wypadają więc ciążki wobler tym bardziej, na małe woblery bardziej by się sprawdził piórnik który któryś kolega z forum robi, aluminiowe muchowe pudełko z klipsami z metalu sprężynującego ale te to nie dość że małe to drogie.Można też kupić pudełko dwustronne z małymi przegródkami, ale w nie wchodzą naprawdę małe woblerki, choć Waldka Stachniaka to i 4 się zmieszczą pod warunkiem uzbrojenia w pojedynczy haczyk. http://allegro.pl/pudelko-dwustronne-york-hs-013-166x97x41-mm-i3889822600.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Osobiście używam pudełek Bogdana Gawlika i są naprawdę fajne! Cena oscyluje w granicach 15 zł.Wobki posegregowane i łatwo można je wyciągać, natomiast wymagają troszkę uwagi po łowieniu w celu ich ułożenia.Niejednokrotnie potrzebne peany. Jednak efekt wizualny - zajebisty Poniżej załączam fotkę, pudełko ma dwa lata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 WOW ale masz tego kolego 15 zł to taniocha za takie pudełko, jak możesz podaj linka gdzie to można dostać. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Szkoda by mi było czasu na takie układanie wobków, szczególnie stojąc gdzieś schowanym w trawach Chyba, że to tylko tak do fotki, ale czytam, że nie Co nie zmienia faktu, że porządek wzorowy...U mnie wobki powciskane tak, żeby pudełko się tylko domknęło i nie uszkodziło przy tym steru, lub nie skrzywiło oczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Osobiście używam pudełek Bogdana Gawlika i są naprawdę fajne! Cena oscyluje w granicach 15 zł.Wobki posegregowane i łatwo można je wyciągać, natomiast wymagają troszkę uwagi po łowieniu w celu ich ułożenia.Niejednokrotnie potrzebne peany. Jednak efekt wizualny - zajebisty Poniżej załączam fotkę, pudełko ma dwa lata Powiem tak kolego spadłeś mi kolego chyba z nieba ?! Zajebiste rozwiązanie, funkcjonalność i porządek jak w lustereczku!Możesz wrzucić kolego jak to pudełeczko prezentuje się z zewnątrz?I zdradzić gdzie na necie można takie dostać i to w tak niskiej cenie ( jakie wymiary ma pudełko długość/szerokość/wysokość )???Byłbym wdzięczny !Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) http://www.bogdangawlik.pl/product_info.php/cPath/70_874/products_id/8434 Wydaje mi się ze to jest ten model. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Lukasz-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Pudełko mega dobre chyba sobie zamówie takie samo lub podobne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ja również zamawiam , Wreszcie wobki ułożone w porządku, posegregowane, nie plączące się kotwiczkami i nie przechoczęce w plaskikowych pudełkach!!! Wielkie dzięki za pomoc !Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Mam to samo pudełko co @michcio, sprawdza się świetnie.No nieco inaczej wypasione . Zamierzam dokupić następne aby uporządkować wobki z kolejnego pudełka.Irytowało mnie nad wodą rozsupływanie sznurka małych woblerów, które potrafiły tak szczepić się kotwicami że dobre 10-15min zabierało mi wyłuskanie tego wlaściwego - teraz problemu nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ale za to teraz 15 min. odkładasz go z powrotem do pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Eeeee no nie Kamil, odkładam palcami i bez użycia szczypiec czy pęsety (widocznie moje paluszki bardziej zwinne niż @michcia ) - inaczej nie widziałbym sensu przeskoku ze zwykłego pudelka na muchowe.Dla mnie sens zmiany był taki aby dobywać "miecza" od razu i tak też jest. Jakbym miał bawić się w 15 minutowe ukladanie to równie dobrze mogę przez tyle samo wobki rozsupływać .Widzę jednak że u mnie wnętrze pudełka troszkę się różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Kurde świetny patent... ja kiedyś nosiłem wobki w portfelu salix alba ale lubialy czasem wypaść w czasie otwierania ... czy tu nie ma takiego problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Ciesze się, że się podoba, patent sobie wymyśliłem w momencie jak zobaczyłem pudełko w sklepie. Plusem pudełka, to jak zauważyliście, łatwość wyjęcia wobka. Przynęty się trzymają, a pianka niezbyt się wyrobiła przez te lata. Minusem jest odłożenie na miejsce, ale przyznam, ze w trakcie wędkowania wrzucam byle gdzie. Po wędkowaniu i tak otwieram pudełka by kotwice wyschły, wóczas je układam na miejscach wymiary ów pudełka:17cm dł10,5cm szer5cm grubości Edytowane 26 Stycznia 2014 przez michcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Jak dla mnie świetne funkcjonalne rozwiązanie ! Dzięki michcio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi