Jaculek Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Niedawno wspominałem, że od jakiegoś czasu zabieram nad wodę teleobiektyw (Canon; 70-200L /4). Robię nim i portrety, i zdjęcia akcji. W tego typu szkłach urzeka mnie klimat uzyskiwanych fotografii. Rozmycie tła, ciepło, możliwość wyeksponowania najważniejszych rzeczy oraz ukrycia elementów niechcianych. Zobaczcie, jak teleobiektyw radzi sobie nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Mnie się podoba. Bardzo Manipulacja głębią ostrości zawsze mnie troszkę pociągała.Kiedyś, gdy używałem analoga (Praktica PLC3) również, niemal ztych samych wzgledów, czesto używałem tele-Pentacon Auto 135mm i 200mm.Teraz już niestety nie myslę o lustrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ja ostatnio biegałem z 70-300, ale dla mnie trochę przegięcie <_< więc biegam z uniwersałem 17-135. Ale fotko z tego Twojego bardzo fajne - czyżby Wisełka koło Krakowa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 @PablomOławka w okolicach Wrocławiapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 @PablomOławka w okolicach Wrocławiapozdrawiam Oj, macie tam sporo ciekawej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Cześć,Mnie też podobają się te zdjęcia. Po prostu tele są inne niż szerokim - może rybki wyglądają mniej okazale ale każde z nich ma swój kilkat, koloryt itd. Podobają się! Dzięki za publikację. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Jaculek rewelka, super fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Remku, a mnie odrzucają ostatnio zdjęcia przerysowane, zniekształcone szerokim kątem, takie nienaturalne. Taszczę więc teleobiektyw i... stałki (50 mm oraz 100 mm macro). Ciężkie jak cholera, ale idzie wyrobić. Szeroki kąt - póki co - odpoczywa w kącie Do czasu, aż nie kupię porządnej stałki szerokokątnej Wówczas z pewnością minie mi obrzydzenie do przerysowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 I jeszcze dwie fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 fajna ta kamizelka na ostatnim zdjęciu gdzie taką można kupić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 @Jaculek, fajne foty. Bardzo naturalne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Dobre zdjęcia i ciekawe uwagi do przerysowanych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 fajna ta kamizelka na ostatnim zdjęciu gdzie taką można kupić?? Witam, Daja za darmo. Musisz sie tylko dostac do Kadry Narodowej :D :D Pozdrawiam, Bujo P.S. Jacek zdjecia super jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 tak myślałem a to skąpcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ja ostatnio biegałem z 70-300, ale dla mnie trochę przegięcie <_< więc biegam z uniwersałem 17-135. Ale fotko z tego Twojego bardzo fajne - czyżby Wisełka koło Krakowa???? nikkor? mógłbyś pokazać fotki bez zooma i z maksymalnym, taką samą najlepiej; jeśli nie chcesz zaśmiecać forum to na m.goralewski@pb.pl; dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 tak, nikkor - jak będę miał chwilkę, to zrobię coś i Ci wyślę. Acha, mam ostatnio dużo na głowie, więc może mi umknąć, w razie czego przypomnij się - chyba że chcesz komunistów <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Bardzo ładne zdjęcia, tylko ze te klenie trochę jak na reprezentanta maluśkie Oczywiście żartuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Extra zdjęcie bo oddaje to co wędkarza interesuje na zdjęciu, a normalny obraz przyrody widzi przy wędkowaniu.Przeraża tylko taszczenie lustra z conajmniej 2 szkłami.Wybiłem sobie zakup lustra póki co z głowy.Czekam aż wyjdzie telefon z dobrym obiektywem i tanio będzie dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 tak, nikkor - jak będę miał chwilkę, to zrobię coś i Ci wyślę. Acha, mam ostatnio dużo na głowie, więc może mi umknąć, w razie czego przypomnij się - chyba że chcesz komunistów <_< Jeśli MGOR zastanawiasz się nad Nikkorem 70-300 to polecam Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED AF-S VR. Jest OK. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch69 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Który wg. was Panowie byłby lepszy Canon 70-200 f/4 IS czy Canon 70-200 f/2.8 bez IS bo niewielka jest różnica w cenie pomiędzy tymi szkłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 @Jaculek, fajne klimatyczne fotki z super głębią ostrości( pstrykałeś przy minimalnej dziurze?)Ja narazie męczę się z KIT-owym Nikkorem 18-55mm ale już po głowie chodzi mi zakup tele 18-200mm...poczekam aż trochę spadną ceny .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch69 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 @Jaculek, fajne klimatyczne fotki z super głębią ostrości( pstrykałeś przy minimalnej dziurze?)Ja narazie męczę się z KIT-owym Nikkorem 18-55mm ale już po głowie chodzi mi zakup tele 18-200mm...poczekam aż trochę spadną ceny .Pozdrawiam. Polecam Tamron 18-250mm cudo to to nie jest ale ja jestem zadowolony. Chcę właśnie coś jaśniejszego od niego ze stałym światłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi