Skocz do zawartości

Posłanka uważa, że "no kill" powinno być zakazane :)

Wagner

Rekomendowane odpowiedzi

A czy krzyzacy za Odra tez do gara czy na patelnie wrzuca wszystko co zlapia? Tez tak maja ze robia limit dzienny w ciagu godziny, przyjezdza zona przywozi obiadek, zabiera "urobek" i mezuniu bez problemu dalej moze lapac? Jak dobry dzien i lowca skuteczny, to i ze 30 karpi dziennie do domu zabierze... Tez tak jest? Ze dzien w dzien przyjdzie i na zywfa wyharata komplet szczupaka?

Zrobmy no kill ale lapanie na zywca zostawmy, bo ryba ponizej 30cm nie czuje bolu, mozna nabic na hak, dozbrojke z drugiej strony i looz, ale jak juz sie ta rybka maly 40cm szczupak zazre po dupe, bo wiadomo ze nasza krajowa metoda, to od brania, do konca fajki trzeba poczekac... Ehhh no to biora tego szczupaczka, bo i tak by nie przezyl, a uak kaza wypuscic mimo ze nie ma szans na przezycie, to wyrywa mu sie kotwice z polowa wnetrznosci... Nie no, jestem pewien ze u niemca tez tak maja.

Ciekawe jest też to, że powołuje się na opinie;

Podobnego zdania wydaje się być znany ichtiolog prof. Ryszard Bartel

Tyle tylko, że ten prof. odpowiedzialny jest za skundlenie troci i łososi, którymi zarybia się nasze rzeki. Że o pleśniawce nie wspomnę.

Też se głupia baba znalazła autorytet  :lol:  :lol:  :lol:

Czyż wyjście polityki naprzeciw postulatom zielonych , jest bardziej gorszące od wysłania ministra spraw zagranicznych na pomoc sławnemu pedofilowi ? Nie rozumiem zarzutu .. :rolleyes:

Powiedziałbym, że kaliber jest ten sam. Martwica mózgu i oderwanie od rzeczywistości, w obu przypadkach .  :D   

• Like 1

Nie wiem jak tam jest z aktywnością poselską wcześniej wymienionej osoby - generalnie tmo mi to powiewa - ale coś mi się zdaje że jak wybory zaczynają się pojawiać na horyzoncie to co raz więcej takich pseudoposłów będzie "robiło" sobie statystykę podobnymi kwiatkami ;)

Chociaż pewnie olbrzymie grono czytelników "WW" jak i samych naszych kochany władz - leśnych ludzi z PZW będzie możno przyklaskiwać takiej działalności.

W tym kraju to chyba może mnie jeszcze tylko zdziwić czarnoskóry lub Grodzki na fotelu prezydenta....

Dla mnie wędkarstwo to nie sport czy "robienie wyników" by koledzy mogli fotki podziwiać. Czasami łowię kilka godzin, na kilkudniowym wypadzie. Resztę czasu wypełnia rodzina zabierana z sobą(z własnej woli) :D  I nie napiszę, że nigdy nie ma ryby na grilu. Jeśli mam ochotę ZEŻREĆ rybę to nie wypuszczę jej, by zaraz iść do sklepu i KUPIĆ ją nie rzadko prosto z kłusowniczych sieci. Myślę że można i tak :unsure:

Nie wiem jak tam jest z aktywnością poselską wcześniej wymienionej osoby - generalnie tmo mi to powiewa - ale coś mi się zdaje że jak wybory zaczynają się pojawiać na horyzoncie to co raz więcej takich pseudoposłów będzie "robiło" sobie statystykę podobnymi kwiatkami ;)

Chociaż pewnie olbrzymie grono czytelników "WW" jak i samych naszych kochany władz - leśnych ludzi z PZW będzie możno przyklaskiwać takiej działalności.

W tym kraju to chyba może mnie jeszcze tylko zdziwić czarnoskóry lub Grodzki na fotelu prezydenta....

Tego raczej nie będzie. Prezia wybiera się w wyborach powszechnych, zaś w odróżnieniu od sejmowego, permisywizm jako ideologia jeszcze w społeczeństwie nie funkcjonuje. Polacy en masse jednak są dosyć konserwatywni. W środowiskach w których funkcjonuję, nigdy jeszcze nie słyszałem pochwały Grodzkiego ani zgody na babskie obleśne przebieranki.

Pani poseł jak cały PIS - poglądy radykalne.

Nie , to czysty nonsens . Jest umiarkowanie socjalistyczna , jak cała Europa , próbuje nas krzewić wyższe , niemieckie standardy , co nie znaczy że jest równie kosmopolityczna jak prawie wszystkie partie nami rządzące , a w porywach próbuje wyjaśniać katastrofy lotnicze , tak jak robi się to we Francji czy Wielkiej Brytanii . Nawet ruską agenturę próbowała pogonić , choć to jest przecież niemożliwe wg najnowszej polskiej racji stanu , gdzie nasza politykę zagraniczna uzgadnia się z panem Ławrowem albo frau Merkel :)

Ależ nas Robert Wagner podpuścił :)

Wiele osób uważa takie postępowanie za znęcanie się nad zwierzętami. Złowiona ryba, zanim trafi na brzeg, doznaje strasznego szoku już przy zacięciu, w czasie holu narażona jest na straszliwy ból. Lądowanie i odhaczanie, to następne cierpienia. Z informacji, jakie uzyskałam w ostatnim czasie, wynika również, iż amatorzy połowów no kill często próbują ˝obejść˝ przepisy, łowią oni ryby nawet w okresie ochronnym, usprawiedliwiając się faktem, iż ich nie zabijają. Przepisy powinny jasno określać, iż jest to zabronione.

Celem wędkarstwa jest złowienie ryby, a nie jej kaleczenie i znęcanie się nad nimi dla prestiżu czy zabawy. Nie możemy pozwalać na to, aby podczas połowów metodą no kill ryby cierpiały, tylko dla dostarczenia przyjemności i satysfakcji wędkarzom.

.................................................................................................................................................................................................................................................................................

Idąc tokiem rozumowania tej Pani, trzeba znieść też wymiar ochronny dla ryb, bo ryby nie wymiarowe też cierpią i beretować wszystko co się złapie w ramach limitu.

Oraz zabronić w ogóle wędkowania w okresie ochronnym, bo łapiąc np. okonie w kwietniu można złapać szczupaka.

Edytowane przez anpart

Wszystkie zasady zlikwidować, zrobić wolną amerykankę i za kilka lat nie będzie trzeba już nic regulować ;) Łowienie w polskich wodach będzie równie skuteczne w zdobywaniu ryby jak łowienie w brodziku prysznica ;)

A Ci którzy będą łamać zasady i wypuszczać rybę, do więzienia, kary pieniężne, publiczne smaganie batem :P

Ja to chciałbym zobaczyć taki wypad z kumplami nad wodę, planowany od miesięcy, wynajem łódki, pożyczanie echosondy od kumpli, bla bla bla... dobry dzień i za pół godziny każdy ma komplet yyyyy no to fajnie było koledzy, połowilim :P Trza walnąć flaszeczkę, bo co dalej? Pościągać kotwice można, byle porzucać ;)

Krzyżyk chyba na droge,razem z krzyśkiem anką grodzką.

No tak, wchodzenie w dyskusje polityczne zawsze źle się kończy. Jednak kolega, którego cytuję zawarł zbyt mało informacji w swoim profilu aby mógł być partnerem do dyskusji.

I zamiast edytować posty, szczególnie w taki sposób, może na PW coś sensownego by napisał

Edytowane przez janusz.walaszewski

Kompleksy , tylko telewidzów kompleksy ..

Kiedy nałogowo jeździliśmy na pstrągi i trocie , co w sumie na jedno wychodzi , mój wieloletni kolega Tadeusz miał właśnie taki wyznawany jako swój , bieżący zespół poglądów , które każda totalitarna władza instaluje ludziom w głowach . Ponieważ u nas władza to zawsze jest jakaś forma komuny albo neobolszewii , tak więc podróże z nim , to była nieustająca dzika awantura , zaczynająca się od trzaśnięcia drzwiami , dzięki której podróż trwała krótko , nie była nudna , a kończyła się dopiero w lesie nad rzeką , gdzie nic już nam nie wadziło  :)

Ten watek jest jak reminiscencja  :) 

• Like 1

Kompleksy , tylko telewidzów kompleksy ..

Kiedy nałogowo jeździliśmy na pstrągi i trocie , co w sumie na jedno wychodzi , mój wieloletni kolega Tadeusz miał właśnie taki wyznawany jako swój , bieżący zespół poglądów , które każda totalitarna władza instaluje ludziom w głowach . Ponieważ u nas władza to zawsze jest jakaś forma komuny albo neobolszewii ,

Tylko, że wtedy indoktrynajca odbywała się na siłę, w państwie okupowanym jawnie- przy pomocy radzieckich wojsk. Dziś obywatele poddają się praniu mózgów dobrowolnie.