maniak Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witam serdecznie,Kij bardzo mi się podoba, ma cienki, schludny blank, lekki, ładnie wykończony.Tylko czy to prawda, że są strasznie łamliwe? bo już takie opinie słyszałem.A Wy? pozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 był na forum poruszany (o ile dobrze pamiętam) temat Team Dragonów i ich łamliwości troszke poszperać w archiwum trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Już za późno, dziś pewnie pierwsze testy, oby się sprawdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Miałem w reku ten kijek ale nie łowiłem takze nie bardzo moge sie wypowiadać...Wykończenie bardzo ok.daj znac jak juz potestujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Nie ma problemu @Jeziorm1, dziś nocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Witam serdecznie,Kij bardzo mi się podoba, ma cienki, schludny blank, lekki, ładnie wykończony.Tylko czy to prawda, że są strasznie łamliwe? bo już takie opinie słyszałem.A Wy? pozdrawiamMaciek Własnie w poniedziałek nabyłem taki kijek z nowej serii rzeczywiście ładnie wykończony,jutro jadę go przetestować co do łamliwości tego modelu nic nie słyszałem Używam za to modelu 2,95 10-28g do boleniowania od 2 sezonów i jest ok ,ale kolega w identycznym kijku zaliczył wzdłużne pęknięcie w szczytowym elemencie ok 5cm od złącza serwis wymienił szczyt od ręki ,teraz na niego łowi i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Kij po pierwszych testach na Wiśle nie złamał się jeszcze Kij fajny, ale nie czuć za dobrze małych przynęt. Mepps Black Fury 0 ledwo wyczuwalny, wobki od 3cm w górę.Jak na razie wyciągnął klenia -/+ 40cm, dobrze sobie poradził i ładnie amortyzuję zrywy ryby.To na razie tyle co mogę powiedzieć po pierwszym dniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Dzisiaj przetestowałem połowicznie swój kij na Orzycu klonka niestety nie trafiłem ,ale sprawdziłem go z różnymi przynętami wobki od 1,5cm do 5cm na żyłce 0,16 śmigały super z wyczuciem tych najmniejszych nie miałem problemu może to kwestia że łowiłem na małej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ja łowiłem tym kijem i mój jakoś się nie złamał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 No wlasnie...i jak z wyczuwaniem, prowadzeniem i rzucaniem najmniejszych przynet? (zuki, biedronki, i inne drewniane lub piankowe robactwo...) bo nie zawsze da sie z pradem wypuscic...odkopuje temat bo widze odmienne zdania uzytkownikow a chetnie poznam opinie innych userow.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Jest naprawdę spoko,nie ma obaw.Szczupaczki też go nie łamią (oczywiście te mniejsze).Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 to juz mniejsza o lamliwosc(oczywiscie w granicach rozsadku ) bo umiem sie obchodzic z delikatnymi kijkami (chyba ze 3lata z Mikrosem ) ale bardziej o walory uzytkowe do najlzejszych przynet. acha. zapomnialem podac ze lowiskiem bedzie Odra (Wroclaw i okolice ) wiec woda spora.. i mysle ze jak bolo siadzie to sobie poradze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zależy jaki bolo Ja łowiłem na wszelkiej maści hornety (od najmniejszych po większe) i wobki ręcznie robione różnych producentów i było bardzo oki.Czułem pracę wobka,stukanie o dno itp.Nie łowiłem na micro robale,biedronki itp. więc nie będę się wypowiadał.Jak siądzie bolo 80+ to może być ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Dzieki a co do wiekszych ryb to wiadomo ze kij ma znaczenie jednak dobrze wiem ze pozornie wieksza ryba czasem nie robi na kijachu zadnego wrazenia (patrz polowy Mikrosem i rozne przylowy ) czekam teraz na opinie lowcow na mikroprzynety choc nie tylko...kazda opinia sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Swoją drogą to chciałbym mieć na kiju rybę,która by mi go połamała Myślę o w miarę dobrych kijach,a nie takich ze stadionu po 30zł razem z kołowrotkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Mam takiego Team Dragona od wczesnego lata tego roku. Sprawuje się bez zarzutu. Dobrze współpracuje z obrotówkami 1 i 2, prowadzonymi w Narwi w dół od Dębego. Pod większą rybą (zębaty ok. 70 cm) pracował bardzo dobrze. Pęknięć i złamań nie stwierdzono. Mógłby mieć nieco krótszą rękojeść. Jak na kupialny kij - bardzo sympatyczny. Polecam szczególnie na jazie.Pozdrawiam,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi