Skocz do zawartości

Łupawa-odcinek spinningowy

Korsarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od 1 lipca zamierzam odpoczywac w Rowach. I mam zamiar połazić wzdłuż Łupawy. Czy może ktoś z Was w Łupawie pstrągował? Chodzi mi o spinning, bo nie muchuję...jeszcze. Wiem, że jest wydzielony jeden odcinek w okolicy Damna dla spinningistów. Wiem też, że zarządza koło Trzy Rzeki. Pytanie gdzie można nabyć pozwolenie i jak wyglądają upodobania tambylców pstrągowatych:)?

Dzięki za wszelkie info.

Witam. Od 1 lipca zamierzam odpoczywac w Rowach. I mam zamiar połazić wzdłuż Łupawy. Czy może ktoś z Was w Łupawie pstrągował? Chodzi mi o spinning, bo nie muchuję...jeszcze. Wiem, że jest wydzielony jeden odcinek w okolicy Damna dla spinningistów. Wiem też, że zarządza koło Trzy Rzeki. Pytanie gdzie można nabyć pozwolenie i jak wyglądają upodobania tambylców pstrągowatych:)?

Dzięki za wszelkie info.

Maciek nie podpowiem Ci odnośnie łowienia, mimo że bywam w tych okolicach, ale dam Ci radę - uważaj na kleszcze! Jest ich tam niesamowicie dużo (chociaż wyglądają na zdrowe, bo kumple mieli po kilka na dzień i jeszcze żyją )

Dzięki za wszelkie info.

Nie ma speca na Łupawie dla korbiarzy.

W zeszłym roku OS był udostępniony dla spiningistów, ale w związku z brakiem zainteresowania (3 licencje bodajże ) już nie jest.

Tu masz wykaz.

http://www.pzw.lebork.pl/articles.php?id=29

• 6 lat później...

dzięki, ale widziałem, że wywalili odcinek spinningowy, a ja nie muchowy jestem :)

polecicie jakiś odcinek pod spinna, gdzie można pospacerować i nacieszyć oczy (ryby nie są takie ważne) ?

ewentualnie coś na Skotawie

ja będę z dzieciakami 10km na południe od Rowów i nie będę miał czasu na szukanie niestety, a tylko na krótki kilkugodzinny wypad

OS spinowy jest super, piękna woda, zakochasz sie. Przewalone drzewa, rynny, dołki, szypoty.

I lać na żale niektórych, że na OSie wpuszczaki itp. Tym mądrym proponuję zapolować na takiego wpuszczaka latem, niejeden już zeby połamał...

Weź sporo przynęt, te pstrągi widziały już praktycznie wszystko.

Jest spinningowy. Byłem w zeszłym tygodniu. 

Z regulaminu: 

Zasady wędkowania na łowisku specjalnym Łupawa

1.    Łowisko dostępne do wędkowania metodą muchową ,

2.    Odcinek od mostu przy ośrodku hodowlanym w Damnicy do zwalonego młyna w Damnie  udostępniony również do połowu metodą spiningową.

Edytowane przez AdasCzeski

dzięki, właśnie dostałem info z przepisami od PZW Słupsk i tam też faktycznie figuruje, czyli meta na początek jest :) jeszcze muszę coś znaleźć na Skotawie, bo to rzeczka bardziej w moich "małych" klimatach

Skotawa jest MEGA, 2x mniejsza niż Słupia ( między Bydlinem a Włynkowem) z 2 razy większą ilością zakrętów i powalonych drzew, szczerze polecam

a lepiej jechać poniżej czy powyżej Starniczek ?, bo tam widzę jakieś spiętrzenie i hodowla jakaś

W Starniczkach w górę są stawy hodowlane i przejścia brzegiem niet , trzeba okrążyć , odcinek w którym się zakochałem, idzie się w dół, przed samym mostem można zostawić samochód

• 10 miesięcy temu...

właśnie się dowiedziałem, że 02-09.07 będę ponownie w okolicy, w zeszłym roku nie udało się połowić, lało praktycznie non-stop przez 4 dni i zawinęliśmy do domu, mam nadzieję, że ten rok będzie inny / lepszy:)

Edytowane przez bazyloss

• 10 miesięcy temu...

Jutro kolego napiszę jeśli pogoda będzie w miarę / dzisiaj wiało, deszcz i śnieg /, to podjadę powyżej Łebienia z muchą. W lasach śniegu już nie ma, w nocy padało. Woda może być lekko podniesiona, ale nie spodziewam się aby była mocno trącona.

• Like 2