Korsarz Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Witam. Od 1 lipca zamierzam odpoczywac w Rowach. I mam zamiar połazić wzdłuż Łupawy. Czy może ktoś z Was w Łupawie pstrągował? Chodzi mi o spinning, bo nie muchuję...jeszcze. Wiem, że jest wydzielony jeden odcinek w okolicy Damna dla spinningistów. Wiem też, że zarządza koło Trzy Rzeki. Pytanie gdzie można nabyć pozwolenie i jak wyglądają upodobania tambylców pstrągowatych:)?Dzięki za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@W9 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Witam Pomimo, że mam niedaleko to jeszcze tam nie łowiłem. Wszelkie informacje powinieneś jednak znaleźć na tej stronie: www.lupawa.trzyrzeki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Witam. Od 1 lipca zamierzam odpoczywac w Rowach. I mam zamiar połazić wzdłuż Łupawy. Czy może ktoś z Was w Łupawie pstrągował? Chodzi mi o spinning, bo nie muchuję...jeszcze. Wiem, że jest wydzielony jeden odcinek w okolicy Damna dla spinningistów. Wiem też, że zarządza koło Trzy Rzeki. Pytanie gdzie można nabyć pozwolenie i jak wyglądają upodobania tambylców pstrągowatych:)?Dzięki za wszelkie info. Maciek nie podpowiem Ci odnośnie łowienia, mimo że bywam w tych okolicach, ale dam Ci radę - uważaj na kleszcze! Jest ich tam niesamowicie dużo (chociaż wyglądają na zdrowe, bo kumple mieli po kilka na dzień i jeszcze żyją ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Myślę, że danielXR może powiedzieć coś niecoś na temat Łupawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalm Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Witam. Od 1 lipca zamierzam odpoczywac w Rowach. I mam zamiar połazić wzdłuż Łupawy. Czy może ktoś z Was w Łupawie pstrągował? Chodzi mi o spinning, bo nie muchuję...jeszcze. Wiem, że jest wydzielony jeden odcinek w okolicy Damna dla spinningistów. Wiem też, że zarządza koło Trzy Rzeki. Pytanie gdzie można nabyć pozwolenie i jak wyglądają upodobania tambylców pstrągowatych:)?Dzięki za wszelkie info. Nie ma speca na Łupawie dla korbiarzy. W zeszłym roku OS był udostępniony dla spiningistów, ale w związku z brakiem zainteresowania (3 licencje bodajże ) już nie jest.Tu masz wykaz.http://www.pzw.lebork.pl/articles.php?id=29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 to gdzie tam teraz można pospacerować ze spinnem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Kamil, tu opis tego OS: http://lupawa.trzyrzeki.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Sp to gdzie tam teraz można pospacerować ze spinnem ?Powyżej Smołdzina, Zelkowo, zresztą co tam pstrągi , zaraz srebrniaki będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2015 przez Flame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Kamil, tu opis tego OS: http://lupawa.trzyrzeki.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=27 dzięki, ale widziałem, że wywalili odcinek spinningowy, a ja nie muchowy jestem polecicie jakiś odcinek pod spinna, gdzie można pospacerować i nacieszyć oczy (ryby nie są takie ważne) ? ewentualnie coś na Skotawie ja będę z dzieciakami 10km na południe od Rowów i nie będę miał czasu na szukanie niestety, a tylko na krótki kilkugodzinny wypad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 ten odcinek Damno-Żelkowo jest ładny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 OS spinowy jest super, piękna woda, zakochasz sie. Przewalone drzewa, rynny, dołki, szypoty. I lać na żale niektórych, że na OSie wpuszczaki itp. Tym mądrym proponuję zapolować na takiego wpuszczaka latem, niejeden już zeby połamał... Weź sporo przynęt, te pstrągi widziały już praktycznie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 ale to w końcu jest czy nie ?, bo w regulaminie nie ma ps. tak jak napisałem ryby nie są najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Jest spinningowy. Byłem w zeszłym tygodniu. Z regulaminu: Zasady wędkowania na łowisku specjalnym Łupawa 1. Łowisko dostępne do wędkowania metodą muchową ,2. Odcinek od mostu przy ośrodku hodowlanym w Damnicy do zwalonego młyna w Damnie udostępniony również do połowu metodą spiningową. Edytowane 17 Czerwca 2015 przez AdasCzeski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 dzięki, właśnie dostałem info z przepisami od PZW Słupsk i tam też faktycznie figuruje, czyli meta na początek jest jeszcze muszę coś znaleźć na Skotawie, bo to rzeczka bardziej w moich "małych" klimatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 dzięki, właśnie dostałem info z przepisami od PZW Słupsk i tam też faktycznie figuruje, czyli meta na początek jest jeszcze muszę coś znaleźć na Skotawie, bo to rzeczka bardziej w moich "małych" klimatachSkotawa jest MEGA, 2x mniejsza niż Słupia ( między Bydlinem a Włynkowem) z 2 razy większą ilością zakrętów i powalonych drzew, szczerze polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 a lepiej jechać poniżej czy powyżej Starniczek ?, bo tam widzę jakieś spiętrzenie i hodowla jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Wybrałbym wspomniany wyżej odciek Słupii???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 a lepiej jechać poniżej czy powyżej Starniczek ?, bo tam widzę jakieś spiętrzenie i hodowla jakaśW Starniczkach w górę są stawy hodowlane i przejścia brzegiem niet , trzeba okrążyć , odcinek w którym się zakochałem, idzie się w dół, przed samym mostem można zostawić samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Jedz na trzy rzeki! Mi sie tam swietnie sprawdzal bigbait caster i flyer. Ponizej rybka zlowiona na castera. Edytowane 18 Czerwca 2015 przez ictus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jedz na trzy rzeki! Mi sie tam swietnie sprawdzal bigbait caster i flyer. Ponizej rybka zlowiona na castera.No, ja bez wobków Sławka, na kropaski się nie wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) właśnie się dowiedziałem, że 02-09.07 będę ponownie w okolicy, w zeszłym roku nie udało się połowić, lało praktycznie non-stop przez 4 dni i zawinęliśmy do domu, mam nadzieję, że ten rok będzie inny / lepszy:) Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Od niedzieli będę kilka dni nad morzem . Miałem płynąć za dorszem, ale wiatr raczej mi to uniemożliwi i w związku z tym mam pytanie: jak wygląda obecnie sytuacja na Łupawie ?Chodzi mi o poziom wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Jutro kolego napiszę jeśli pogoda będzie w miarę / dzisiaj wiało, deszcz i śnieg /, to podjadę powyżej Łebienia z muchą. W lasach śniegu już nie ma, w nocy padało. Woda może być lekko podniesiona, ale nie spodziewam się aby była mocno trącona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Warunki z dzisiaj- woda powyżej Łebienia lekko podniesiona / spadająca / , klarowna, dobra do łowienia . Poniżej Łebień - Damno / OS/ będzie to samo. Jedynie ryby tego nie rozumieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi