Skocz do zawartości

curado E

peresada

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Wiem co czujesz krzys. Ja jestem jeszcze miedzy zburzeniem koncepcji zielonej wedeczki - uniwersala, a zakupem brakujacej 101nki by rodzina CC czula sie w komplecie :D

chociaz nie zdziwie sie jak sprawie zostanie ukrecony leb poprzez zakup szpulki avaika wraz z magnetykiem i dokladnego przestetowania tego kombo...

• 3 tygodnie później...

Curado E juz w sprzedazy ale dopiero znalazlem na TT bardzo ciekawa informacje:

Jpublikowany test porownawczy Citica 200E i Curado 200E wskazuje ze E juz nie ma metalowego bocznego panelu:

The reason the graphite works in this reel is because it is such a small reel that the smaller plates do not have the opportunity to flex as far, couple this with the fact that Shimano spiders the graphite for increased rigidity and adds strategic connection points to the aluminum frame to isolate any flex points. While we still prefer aluminum if you have to use graphite to reduce weight or lower the cost this is the way to do it.

http://www.tackletour.com/reviewshimanocitica200epg3.html

Rigidity?... No i komu wierzycz? Swemu rozsandku czy dzialu marketingu Shimano USA? :D

• 2 tygodnie później...

Dziś po kilku godzinach łowienia.stwierdzam iż curado 201E7 jest całe i sprawia bardzo pozytywne wrazenia.zwarta konstrukcjia.mimo plastiku w bocznym panelu,kręckek jest sztywny

praca jest bardzo płynna,mechanizmy są odpowiednio nasmarowane :mellow: testowałem go głownie na jigach max 15cm gumki na głowkach 35gram.zależało i by multik był pojemny i w miare lekki ,do tego doszły gabaryty,bardzo mo odpowiadające.

dodam ,ze na szpulke wchodzi dokładnie 150 yrd 20lb PowerPro pełna szpulka.

kręckiem najlzej machałem 5cm relaxem na 5gr głowce i powiem lata rewelka na 2 bloczkach z kija 17lb 2,60cm

generalnie jestem zadowolony z kręcka.

nie wiem czy spełniłby swoje zadanie w ostrym jerkowaniu klockami typu Jack i innymi okolo 100gramowymi baitami.

ale do 50gram za tą ceną uwazam,że jest to rozsadny krecięk.

do sredniego casta bedzie oki :D

tak wyglądają flaczki 201E7

http://img293.imageshack.us/img293/7796/47900179qt7.jpg

http://img293.imageshack.us/img293/2382/66950950da3.jpg

jutro wrzucę więcej zdjęc bo włąsnie porzyczyłem do jutra aparat.

ale mog e powiedzieć ze graficy z shimano dali trochę ciałka

ponieważ

otwierająć klapkę na bocznym panelu ukazują nam się 2 napisy.

jeden <close drugi open> i nic by w tym dziwnego nie było gdyby nie fakt ze są umieszczone nieodpowiednio :angry:

tam gdzie open jest close a gdzie close open.

http://img143.imageshack.us/img143/5498/img0818xv1.jpg

rewo niemam to nie mam jak porównać na fotce .ale ten 201E7 jest rozmiarów cutadziaka 101D

szczerze ci powiem @hasiorku że Bogu dziękuję że go nie zamówiłem. mało że kolor trochę nie taki zielony jak bym się spodziewał,wstrętny opis na obudowie to jeszcze ta wielkość.... śmierdzi mi to że coś w wielkości 200 jest właściwie wielkości 100 :wacko: taka prosta myśl mi się nasunęła że zmniejszyli wszystko oprócz szpuli :wacko: i myślę że w tym wszystkim(pomniejszonym) może też znaleźć się jakość(wytrzymałość). Tobie życzę żeby tak nie było .