rolen Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Curado już też można od ręki... Kupuj Krzysiu i testuj, może i ja się wkrótce skuszę http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&i tem=290264295230&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 30 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 za dlugo czekalem i kupilem.... conquesta 101 curado moze nastepnym razem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Wiem co czujesz krzys. Ja jestem jeszcze miedzy zburzeniem koncepcji zielonej wedeczki - uniwersala, a zakupem brakujacej 101nki by rodzina CC czula sie w komplecie chociaz nie zdziwie sie jak sprawie zostanie ukrecony leb poprzez zakup szpulki avaika wraz z magnetykiem i dokladnego przestetowania tego kombo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Curado E juz w sprzedazy ale dopiero znalazlem na TT bardzo ciekawa informacje: Jpublikowany test porownawczy Citica 200E i Curado 200E wskazuje ze E juz nie ma metalowego bocznego panelu:The reason the graphite works in this reel is because it is such a small reel that the smaller plates do not have the opportunity to flex as far, couple this with the fact that Shimano spiders the graphite for increased rigidity and adds strategic connection points to the aluminum frame to isolate any flex points. While we still prefer aluminum if you have to use graphite to reduce weight or lower the cost this is the way to do it. http://www.tackletour.com/reviewshimanocitica200epg3.html Rigidity?... No i komu wierzycz? Swemu rozsandku czy dzialu marketingu Shimano USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 A mnie to sie zawsze wydawalo ze curado D boczny panel - ten po przeciwnej stronie korbki mial wlasnie z tworzywa sztucznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Ale jednak handle side sideplate w rozmiarach 200 i 300 byl metalowy... PS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 No akurat co do handle sieplate to sie zgodze. Ale nie do tego drugiego sideplate'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan mewa Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 10 jest left handle http://cgi.ebay.pl/Shimano-Curado-CU201-E7-Left-Handed_W0QQi temZ220298859045QQcmdZViewItem?hash=item220298859045&_tr kparms=72%3A1399%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&am p;_trksid=p3286.c0.m14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Dziś po kilku godzinach łowienia.stwierdzam iż curado 201E7 jest całe i sprawia bardzo pozytywne wrazenia.zwarta konstrukcjia.mimo plastiku w bocznym panelu,kręckek jest sztywnypraca jest bardzo płynna,mechanizmy są odpowiednio nasmarowane testowałem go głownie na jigach max 15cm gumki na głowkach 35gram.zależało i by multik był pojemny i w miare lekki ,do tego doszły gabaryty,bardzo mo odpowiadające.dodam ,ze na szpulke wchodzi dokładnie 150 yrd 20lb PowerPro pełna szpulka. kręckiem najlzej machałem 5cm relaxem na 5gr głowce i powiem lata rewelka na 2 bloczkach z kija 17lb 2,60cm generalnie jestem zadowolony z kręcka.nie wiem czy spełniłby swoje zadanie w ostrym jerkowaniu klockami typu Jack i innymi okolo 100gramowymi baitami. ale do 50gram za tą ceną uwazam,że jest to rozsadny krecięk. do sredniego casta bedzie oki tak wyglądają flaczki 201E7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Czekam na druga opinię... za jakieś pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 odezwę się 4 kwietnia 2009 obiecuję nieoszczędzać kręcka i zrobić mu test ale z zachowaniem,okresowego serwisowania.jutro jadę na cały dzień nad Wisłę więc sprawdzę jak da sobie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 A wrzuć jakieś inne zdjęcia - ogólne. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Hasior mógłbyś porównac go do revo premiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 jutro wrzucę więcej zdjęc bo włąsnie porzyczyłem do jutra aparat.ale mog e powiedzieć ze graficy z shimano dali trochę ciałkaponieważotwierająć klapkę na bocznym panelu ukazują nam się 2 napisy.jeden <close drugi open> i nic by w tym dziwnego nie było gdyby nie fakt ze są umieszczone nieodpowiednio tam gdzie open jest close a gdzie close open. rewo niemam to nie mam jak porównać na fotce .ale ten 201E7 jest rozmiarów cutadziaka 101D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Czekam na druga opinię... za jakieś pół roku Ja też czekam na kolejne opinie, choć niekoniecznie za pół roku curado E mam w planach zakupów na początek przyszłego roku, z przeznaczeniem do średniego jerkowania, do przynęt do 70 gr. pzdr Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Curadziak podołał nurtom Wisły w Płockujest jeszcze cały i chodzi cicho kilka fotek zrobionych przed chwilą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Dzięki za kolejne zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 dzięki Hasior za fotki !! Widzę też, ze szpulka z pleciugą do najcięższych nie nalezy. Jedno filozoficzne pytanie! Czy Curado E ma taką samą szpulkę jak wersja 201 D? Moze ktoś sprawdzi ? pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 zmiarowana na szybko szpulka 201E7 wskazuje na takie same wymiary jak poprzedniczka z korpusu D w sajzie 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 zmiarowana na szybko szpulka 201E7 wskazuje na takie same wymiary jak poprzedniczka z korpusu D w sajzie 200 dzięki hasior !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Więc można powiedzieć @hasior, że masz unikatowy egzemplarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 widzisz hasior, twoje curado to chyba jakas podroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 tiaaaaaa może jakiś filatelista odkupi odemnie ten niepowtarzalny egzemplaż za 2000 kolumbijskich peret acha zapomniałem dodać, ze te opisy pod klapką,naprawdę nie przeszkadzają w łowieniu ryb,sprawdziłem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 szczerze ci powiem @hasiorku że Bogu dziękuję że go nie zamówiłem. mało że kolor trochę nie taki zielony jak bym się spodziewał,wstrętny opis na obudowie to jeszcze ta wielkość.... śmierdzi mi to że coś w wielkości 200 jest właściwie wielkości 100 taka prosta myśl mi się nasunęła że zmniejszyli wszystko oprócz szpuli i myślę że w tym wszystkim(pomniejszonym) może też znaleźć się jakość(wytrzymałość). Tobie życzę żeby tak nie było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi