Tomek88 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Pytanko jak w temacie, zmieniał ktoś łożyska w multiku wspomnianym w temacie. Jestem w tym zielony jednak chciałbym podciągnąć parametry rzutowe mojego chronarch'a, oryginalna szpula i hamulec raczej zostaje, bo poniżej 10gr na razie rzucał nie będę. Proszę o wskazówki bardziej doświadczonych w tej materii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Jak wymieniłem w swoim starym Scorpionku 1001 łożyska na ABEC7, to po pierwszym rzucie bylem wniebowzięty, odległości się poprawiły o znaczną odległość, no i ta lekkość rzutów(nawet lekkimi wabikami), ale kontrola kciukiem zdwojona (takie moje skromne zdanie) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 A gdzie można takie łożyska zakupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Tomek, mi kupił i wymienił kolega@Endriu24, więc jego zapytaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ok dzięki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ja wrzucilem do swojego chronarcha e51 hedgehog katobi zr. Szpulka krecila sie 2 x dluzej w free spin a rzucalo sie o wiele luzniej i dalej. Jednak jak juz Mariusz zauwazyl kciuk musi czuwac caly czas. Lozyska mozna nabyc w sklepach online lub ebay. Wymiana trwa 2 min jesli ktos ma jako takie zdolnosci manualne ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 no i należy posiadać jakiś pin remover, chyba, że masz Kamilu jakieś inne sposoby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 maykel nie każdy multik posiada łożysko na osi szpuli http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) ...to mi ćwieka wbiłeś w każdym bądź razie jestem na etapie tworzenia czegoś na kształt pin remover hedgehog, zobaczymy co z tego wyjdzie... Edytowane 27 Stycznia 2014 przez maykel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ja wrzucilem do swojego chronarcha e51 hedgehog katobi zr. Szpulka krecila sie 2 x dluzej w free spin a rzucalo sie o wiele luzniej i dalej. Jednak jak juz Mariusz zauwazyl kciuk musi czuwac caly czas. Lozyska mozna nabyc w sklepach online lub ebay. Wymiana trwa 2 min jesli ktos ma jako takie zdolnosci manualne ;-)Skąd brałeś łożyska, szukam na razie gdzieś w polsce może ktoś ma, chyba będę musiał zamieścić ogłoszenie w "kupię" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 jesli HEDGEHOG to albo bezpośrednio od nich - moj link powyżej, albo np przez plat.co.jpmożesz też uderzyć do mefisto i zlecić sprowadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Teraz pytanie za 100pkt, co lepsze i/lub bardziej opłacalne HEDGEHOG czy ABEC7/5, jestem zielony w tych łożyskach jak szczypiorek na wiosnę Obawiam się, czy nie będę miał problemów z brodami jeśli będą zbyt szybkie, na razie na tych ciskam 25-30gram z jednym aktywnym bloczkiem bez specjalnej kontroli i obaw o splątanie a to podobno multik ogarniający UL Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 chyba za szybko podchodzisz do tematu.wyłącz wszystkie bloczki,a potem się zastanów czy ta wymiana jest ci potrzebna.10g dla ch51 to żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Chodzi mi o szybszy start i osiągane odległości, pisałem z początku, że nie zmieniam szpuli i hamulca tak jak to robi się do UL Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ja hedge łożyska, oliwki, removery będę miał od ręki za kilka dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ja hedge łożyska, oliwki, removery będę miał od ręki za kilka dni...Jak tylko zapadnie decyzja to będę się zgłaszał (priv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 ceny będą w sklepie za kilka dni, ale około BFS łozyska 105 zł / kpl, removery 160 zł, oliwki 50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 ...10g dla ch51 to żaden problem.Prawda, a wymyczie nowych lozysk w rozcieńczalniku we wszystkich USversion maszynkach daje bardzo pozitywny rezultat... Natomiast JDM n.p. scorpionXT1001 niepotrzebuje tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Wypłucz Tomek w benzynce i wymocz je kilka godzin. Pokręć i wysusz dokładnie. Włóz do oliwki na kilka godzin. Tuning tobie niepotrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Heh nie no dzięki za szczerość Tak się składa, że te łożyska naprawdę czuje, że mnie ograniczają, byłem parę razy na rybkach na lżej tym multikiem i nie jest kolorowo. Tak dokładnie aż ich nie czyściłem, ale na sucho nie robią. Gadałem z forumowym kolegą, który zajmuje się serwisem i raczej na ABEC5 mnie przekonał.Nie będę mówił kto zrobił brodę na tatuli po kilku rzutach ja tam tylko kij złamałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Jedna, dwie bródki na dzień to nic nadzwyczajnego. Za bardzo hamulec odkręciłem. Ale szybko Alphas z rezerwy wyskoczył. A u kolegi 2,7 m. I jerkujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Jakiej oliwki używacie do "zakrapiania" łożysk? Quantum będzie za gęsta? Lepiej coś jak Rocket Oli z Abu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Mefi ma teraz fajne oliwki w spoko cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Jeżeli autor wątku ma na myśli hybrydy ABEC5 to bez dobrej oliwki się nie obędzie , na byle czym chodzą jak zwykłe a na sucho są nie do zniesienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Mam HEDGEHOG oliwki i różnej maści łożyska tuningowe do Ultra Ligtów, szczegóły w dziale SPRZEDAM: Mefisto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi