Skocz do zawartości

Chorwacja, informacje

PaNeK

Rekomendowane odpowiedzi

Wątek umarł, to trochę ożywię. Gum nie ma co się bać. Wczoraj na tanty 7cm brały całkiem fajne graniki. Brania sandaczowe, trzeba walić daleko na jak najłżejszej główce (pozwalającej osiągnąć dno). Kilka brań nie wciętych, takich łup, że było czuć w łokciu. Jeżeli chodzi o woblery, to dobrze sprawdza się woblerek tonący typu twitch ale w nocy, przy skałkach. Prowadzenie powolne, z przystankami i podszarpnięciami. Najlepsze efekty na górkach z dnem piaszczysto-kamienistym. Na trawie nie mam nerwów, ale może jakiś twitch w pół wody by się sprawdził.

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Wątek umarł, to trochę ożywię. Gum nie ma co się bać. Wczoraj na tanty 7cm brały całkiem fajne graniki. Brania sandaczowe, trzeba walić daleko na jak najłżejszej główce (pozwalającej osiągnąć dno). Kilka brań nie wciętych, takich łup, że było czuć w łokciu. Jeżeli chodzi o woblery, to dobrze sprawdza się woblerek tonący typu twitch ale w nocy, przy skałkach. Prowadzenie powolne, z przystankami i podszarpnięciami. Najlepsze efekty na górkach z dnem piaszczysto kamienistym. Na trawie nie mam nerwów, ale może jakiś twitch w pół wody by się sprawdził.

Jaki kijek polecasz zabrać ze sobą ? Długość i cw mnie interesuje

Edytowane przez Haxley

• 2 tygodnie później...

Jaki kijek polecasz zabrać ze sobą ? Długość i cw mnie interesuje

Gruntówkę, zwykłą denkę i kalmary albo lekkiego spina. Miejscowy na gruntówkę z pingiem miał bardzo dobre wyniki. Dużych ryba za bardzo nie ma o tej porze roku blisko brzegu. Kręci się trochę seabassów, ale są bardzo cwane - dwa razy widIałem odprowadzenie. Doradę gość złowił na grunt

W każdym razie jakieś zabawy typu shore jigging nie mają w lecie za bardzo sensu.

Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapatalka