Skocz do zawartości

ZALEW CZORSZTYŃSKI

pontoniarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Planuje na wiosnę wyjazd z rodziną w okolice zalewu Czorsztyńskiego. Nie łowiłem tam już 7 lat . Czy ktoś ostatnio próbował tam szczęścia? :)  Jak tam teraz z rybkami ? Co z pływadłami? Chodzi mi o to, czy są jakieś ograniczenia typu elektryk lub inne.

Może jakieś domki do wynajęcia przy wodzie Polecicie?

Dzięki za każdą informację. 

Na Czorsztynie wolno łowić z łódki od 15 czerwca.

Oczywiście jest zakaz używania spalin, na który to zakaz większość ma wywalone...

Z infrastrukturą jak na taki duży zbiornik jest mega słabo moim zdaniem, ale łódkę można wynająć np w Cichej Wodzie, zakwaterowanie też tam znajdziesz.

No to Mario , przenieś ten wątek do wątku "Czorsztyn " w Wieściach znad wody i po kłopocie.

Pontoniarz napewno się nie obrazi , bo o co ? ; i będzie porządek .

Przy okazji jeszcze jest tam jeszcze jeden wątek o łódce nad Czorsztynem który też możnaby skonsolidować.

Co do łódki to potwierdzam ten zajazd " Cicha Woda " . Można się tam też zakwaterować , wykupić licencję i nabyć podstawowy sprzęt spinningowy. Najlepiej kontaktować się bezpośrednio z właścicielem - Piotrem , który jest zapalonym wędkarzem i chętnie udziela dodatkowych informacji.

W zeszłym roku coprawda łowiłem na Czorsztynie tylko z brzegu ale i tak miałem branie demolujące sprzęt i to na płyciznie , niemal pod nogami. Opisywałem to wydarzenie i koledzy podpowiadali że wczesną wiosną można tam trafić na wielkie sumy lub wściekłe głowatki.

Pozatym standardowo łowi się tam ładne szczupaki i sandacze ( te ostatnie przeważnie z łodzi )

Zajrzyj do wątku " Czorsztyn " dużo tam pisali w zeszłym roku.