Skocz do zawartości
  • 0

ŻYCIÓWKA

Baloo

Pytanie

Tym którzy jeszcze nie wiedzą, pragnę donieść, że niejaki Piotr Salmo Piskorski po raz kolejny pobił miejscowych mistrzów, i strzelił na Lake of the Woods muskiego 130 cm, co oczywiście jest jego największym esoxem jak do tej pory. Była to największa rybka wyjazdu... Cóż zdjęcia zwalają z nóg, ale pewnie przyjdzie nam poczekać na relację - na zielonej stronie.

Przynętą był skinner 15 GT.

Pozdrawiam baloo

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja sobie tak żartuję oczywiście z tym sprzętem, na który łowił Pepe bo w rzeczywistości on odbiega troszkę od standardów łowców muskie, ale ale ... to niesamowite. Kiedyś ktoś pytał czy low profilem można łowić na jerki, na cięższe przynęty, większe niż hornety 5 cm no i to chyba najlepszy dowód. Ostatnio ogądając jeden z filmów z za oceanu zauważyłem, że niejaki Doug Stanpe (naczelny In-fishermana) łowi muskie również na low. Używał on do tego Pfluegera Presidenta, co prawda większy od Fuego, jednak low ... radził sobie świetnie z wyciągnięciem podobnej, choć mniejszej ryby (~48).

Pozdrawiam

Remek

• 0

a zapomniałem.... niestety na filmiku jest nieco mniejsza rybka, taka pod metr... :wacko: :lol: :mellow:

Było jeszcze wyjście ładnego kabana, może nawet ze trzy wyjścia ale coś źle napłynęli na łowisko, kilka błędów z emocji i rybka się nie zapięła...

Na szczęście nawet Piotrek popełnia jakieś błędy... :unsure:

• 0

Wyjęta w 5 minut, a opowiadać można 24 godz. :huh:

Tak się zastanawiam... Od czasu kiedy zacząłem castingować zdecydowanie skrócił mi się czas holu... Dla rybek to zdrowe, bo wracają do wody (nie wszystkie hihihiiii) w lepszej kondycji, ale czasami brakuje mi tych długich holów na normalnym spiningu, tych rad kolegów - zmęcz go, nie holuj tak szybko, daj mu popływać... Tego jęku terkotki gdy szczupły odjeżdżał na hamulcu... A Wam??

:wacko: Gadda

• 0

@Darek,

szczerze mówiąc mi też tego brakuje.

Jednak od paru lat przyjąłem za priorytet - zdrowie i życie ryby, więc szybki hol też ma na to wpływ.

Im szybciej podbierzemy rybę, tym ma większe szanse na odpłynięcie i przeżycie.

Mobilizuje mnie fakt, że na prawdę duże ryby holuje się dość długo, nawet nie wspominając o sumach. :mellow: :mellow:

Więc Darku, życzę jak najwięcej dużych ryb! :D

• 0

A mi nie brakuje :D Ale może dlatego, ze należę do tzw. grupy A. Czyli szybko, szybko już mieć w łodzi, czego dowodem może być moje ciągłe poganianie osoby, która ma mi podebrać rybę. Ale jak już podbierze to wtedy ... sielanka pełną gębą ... :D

Pozdrawiam

Remek

P.S.

rognis wiesz o czy mówię? 113

• 0

Oj Pany!!!Byłem u Pepego jak mnie to rybkie pokazał to nadawałem sie do gabinetu figur woskowych.Jakie kabanisko!!!Filmik też nam Efex pokazał tylko taki inny,o karmieniu tygrysa :twisted:Na forum to się nie nada-ze względu na drastyczność scen oczywiście-ale jak ktoś lubi zwierzęta to proście Efka na priwa <_< :mellow: :lol: