Skocz do zawartości

Musky 2008

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym zaczac watek o musky... juz kilka ryb zostalo zlowionych a zapowiada sie jeszcze ....Zdiecia ktore sie do tej pory pojawily Jacka , Zbyszka , Darka to musky zlowione na minnow-zywczyka . Miesiac temu Tadek zlowil klasycznie na casting na Vermilion Lake pieknego olbrzyma ktory mial 48 cali . Musky polakomil sie na Slidera 12 Salmo Floating i kolorze RR czyli slynnej ploci wierzchowskiej . Niestety wiekszosc zdiec wtedy robionych bardzo slabo wyszla a trafil sie tez piekny szczupak ponad metrowy . Na cale szczescie dwa zdiecia muskiego wyszly w miare czysto . Zdiecie wysylam do Remka ...mam nadzieje ze zagoszcza tu nastepne fotografie tych pieknych ryb ...moze w koncu i moje Embarassed

Remku, jak dla mnie te ryby są pięknę ale tak samo jak piękne są i nieosiągalne, dlatego wolę po prostu nic nie pisać a napawać się ich widokiem.

Oczywiście gdy tylko koledzy za wielką wodą będą łowić kolejne okazy tego gatunku z wielką chęcią je obejrzę :D

Teraz pozostaje tylko kibicować i życzyć jeszcze większych !!

Pozdrawiam

Kuba

Chyba forumowicze nie lubią musky, że nic nie piszą, a szkoda, szkoda. Dla mnie to marzenie połowić te ryby, a już gdybym złowił to chyba wyskoczyłbym z łodzi do wody :D Może ... będzie taka okazja? Kto wie?

Pozdrawiam

Remek

Jak tam pływają takie potwory, to ja bym się zastanowił z tym wyskakiwaniem. Wiadomo to co takiemu strzeli do łba ? :lol: :lol: :lol:

Gratulacje dla Tadzia i doping dla Jurka, dawaj, dawaj Jurku teraz czas na fotki Twoich. :D

Remek sam nie wskoczy, tylko zostanie wrzucony na własną prośbę - właśnie wyrażoną.

Ja dla swojego zdrowia psychicznego udaję, że tego wątku i tych wielkich ryb po prostu nie ma :D

Całkiem dobra metoda Sławku, tylko jak długo TO się uda ;) :huh:

Oj jak złowię musky to ... na pewno będziecie wiedzieć :D dam znać od razu z łowiska :D nawet przez łącze satelitarne. To moje marzenie i to wielkie - ryba, której biologię studiuję od kilku lat m.in. dzięki Jerremu - dostałem sporo DVD, VHS, książek i gazet. Ryba niesamowita.

Pozdrawiam

Remek

Z pewnoscia warto bylo zalozyc ten watek....

Gratulacje dla łowcy, kawalek rybci...

Widok tego Muskie przypomnial mi przy okazji dawne forumowe rozwazania, ze duza ryba tego gatunku nie interesuje sie niczym mniejszym niz... :D ....no i wlasnie, mysle ze nie tylko ja bym sie dowiedzial dokladniej jak wyglada sprowokowanie tej ryby do brania. Oraz w ogole garsc informacji...zatem Jurku, jako łącznik moglbys zebrac garsc tych informacji?

Tym, ktorzy nie sledzili tych watkow przypomne, ze toczyla sie dyskusja nad celowoscia stosowania w US na Muskiego wedzisk nawet do 70LBS i 30cm woblerow/jerkow. No i reszta kramu adekwatna do tych armat... :D

Jaka jest prawda? Bo ona jest tylko 1na i mozna ja poznac tylko z wedka w reku.. B)

Gumo

Standartowo zapytalem Tadka .... a na co ? ...okazalo sie ze Slider 12 ...nie pytalem o sprzecicho Embarassed ...ale zapytam . Z ta wielkoscia przynet to wiecie ze roznie to bywa ...przypomne tylko ze moj syn Piotr w zeszly rok na LODW zniechecony rzucaniem tymi duzymi przynetam wyciagnal muskie 47 cali na Horneta 6 Dace ...bardzo szczesliwego baita dla niego ...mial na niego inne ciekawe ryby ..

Wypytalem Tadka o kilka szczegolow . Wyprawa byla trzydniowa ...przez dwa dni nic specjalnego sie nie dzialo ...w trzeci dzien zaczely sie brania . Nalowili [ Tadek , Darek , Wesley ] sie duzo szczupakow w tym Tadek zlowil metrowego ..wspominalem juz ze zdiecia mam ale sa bardzo przymglone ...Muskie rowniez zaczely wychodzic ale oczywiscie nie braly ...po poludniu na Slidera skusil sie ten na zdieciu . Sprzet to Premier St Croixa na musky [ nie znam parametrow ] , klasyczny ABU 6500 C3 , pleciona 60 lb ...na pytanie czemu taka gruba Tadek stwierdzil ze nie zamierza stracic ryby zycia jezeli taka sie pojawi i ugryzie po za tym przy klasycznym jerkowaniu i uzywaniu np.Slidera 12 pleciona jest torturowana i musi miec grubosc co by to wytrzymac . Oni jutro znowu tam jada na kilka dni ...u nas zbliza sie dlugi weekend bo 4 julay ...mam nadzieje ze polowia ...czego im zycze ...i znowu jakies zdiecia uciesza nasze oczeta :mellow: