jerry hzs Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Chcialbym zaczac watek o musky... juz kilka ryb zostalo zlowionych a zapowiada sie jeszcze ....Zdiecia ktore sie do tej pory pojawily Jacka , Zbyszka , Darka to musky zlowione na minnow-zywczyka . Miesiac temu Tadek zlowil klasycznie na casting na Vermilion Lake pieknego olbrzyma ktory mial 48 cali . Musky polakomil sie na Slidera 12 Salmo Floating i kolorze RR czyli slynnej ploci wierzchowskiej . Niestety wiekszosc zdiec wtedy robionych bardzo slabo wyszla a trafil sie tez piekny szczupak ponad metrowy . Na cale szczescie dwa zdiecia muskiego wyszly w miare czysto . Zdiecie wysylam do Remka ...mam nadzieje ze zagoszcza tu nastepne fotografie tych pieknych ryb ...moze w koncu i moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Piękny wieloryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Śliczne! nie chciałbym być małą kaczką na tym jeziorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Chyba forumowicze nie lubią musky, że nic nie piszą, a szkoda, szkoda. Dla mnie to marzenie połowić te ryby, a już gdybym złowił to chyba wyskoczyłbym z łodzi do wody Może ... będzie taka okazja? Kto wie? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Remku, jak dla mnie te ryby są pięknę ale tak samo jak piękne są i nieosiągalne, dlatego wolę po prostu nic nie pisać a napawać się ich widokiem. Oczywiście gdy tylko koledzy za wielką wodą będą łowić kolejne okazy tego gatunku z wielką chęcią je obejrzę Teraz pozostaje tylko kibicować i życzyć jeszcze większych !! PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Remek jak tylko zaliczę Mongolie,Patagonie ,Nową Zelandie ,Kamczatke i Alaske przyjdzie też kolej na Muskie ,wtedy coś napiszę .Ps kolejność nie jest przypadkowa za rok Mongolia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Chyba forumowicze nie lubią musky, że nic nie piszą, a szkoda, szkoda. Dla mnie to marzenie połowić te ryby, a już gdybym złowił to chyba wyskoczyłbym z łodzi do wody Może ... będzie taka okazja? Kto wie? PozdrawiamRemek Jak tam pływają takie potwory, to ja bym się zastanowił z tym wyskakiwaniem. Wiadomo to co takiemu strzeli do łba ? Gratulacje dla Tadzia i doping dla Jurka, dawaj, dawaj Jurku teraz czas na fotki Twoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Remek sam nie wskoczy, tylko zostanie wrzucony na własną prośbę - właśnie wyrażoną.Ja dla swojego zdrowia psychicznego udaję, że tego wątku i tych wielkich ryb po prostu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Piękny muskie Gratulacje dla Tadka. @Jerry, dzięki za info i za zdjęcia. Czekamy na kolejne!Na razie muskie to dla mnie jedynie marzenie, które kiedyś na pewno się spełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Remek sam nie wskoczy, tylko zostanie wrzucony na własną prośbę - właśnie wyrażoną.Ja dla swojego zdrowia psychicznego udaję, że tego wątku i tych wielkich ryb po prostu nie ma Całkiem dobra metoda Sławku, tylko jak długo TO się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Oj jak złowię musky to ... na pewno będziecie wiedzieć dam znać od razu z łowiska nawet przez łącze satelitarne. To moje marzenie i to wielkie - ryba, której biologię studiuję od kilku lat m.in. dzięki Jerremu - dostałem sporo DVD, VHS, książek i gazet. Ryba niesamowita. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Az mnie skreca...piekna mamuska, gratulacje dla lowcy. Ja poki co zglebiam tajniki lowienia muskie zaglebiajac sie w magazyny Musky Hunter i Esox Next Bite. Jednym slowem czytam, kupuje przynety, planuje..., czytam... , kupuje..planuje.... PS. Od czasu do czasu snie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Darku moge cie zapewnic ze robie to samo ...a tu trzeba jezdzic . Tadek byl na Vermilonie i polowil z tad te zdiecia . Beda nastepne poniewaz na 4 julay tez sie szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrinho Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=ms2hCjILzFs KOCHAM TEN FILM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Chyba cos ci sie pokiełbasiło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 No...teraz lepiej Filmik spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrinho Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Ten pierwszy to pomyłka sory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Z pewnoscia warto bylo zalozyc ten watek.... Gratulacje dla łowcy, kawalek rybci... Widok tego Muskie przypomnial mi przy okazji dawne forumowe rozwazania, ze duza ryba tego gatunku nie interesuje sie niczym mniejszym niz... ....no i wlasnie, mysle ze nie tylko ja bym sie dowiedzial dokladniej jak wyglada sprowokowanie tej ryby do brania. Oraz w ogole garsc informacji...zatem Jurku, jako łącznik moglbys zebrac garsc tych informacji? Tym, ktorzy nie sledzili tych watkow przypomne, ze toczyla sie dyskusja nad celowoscia stosowania w US na Muskiego wedzisk nawet do 70LBS i 30cm woblerow/jerkow. No i reszta kramu adekwatna do tych armat... Jaka jest prawda? Bo ona jest tylko 1na i mozna ja poznac tylko z wedka w reku.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Standartowo zapytalem Tadka .... a na co ? ...okazalo sie ze Slider 12 ...nie pytalem o sprzecicho ...ale zapytam . Z ta wielkoscia przynet to wiecie ze roznie to bywa ...przypomne tylko ze moj syn Piotr w zeszly rok na LODW zniechecony rzucaniem tymi duzymi przynetam wyciagnal muskie 47 cali na Horneta 6 Dace ...bardzo szczesliwego baita dla niego ...mial na niego inne ciekawe ryby .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Piekne sztuki gratulacje dla łowcy(ów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Piękne krokodyle Jak zaliczę w końcu metrówkę pike'a, przyjdzie kolej i na musky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Wypytalem Tadka o kilka szczegolow . Wyprawa byla trzydniowa ...przez dwa dni nic specjalnego sie nie dzialo ...w trzeci dzien zaczely sie brania . Nalowili [ Tadek , Darek , Wesley ] sie duzo szczupakow w tym Tadek zlowil metrowego ..wspominalem juz ze zdiecia mam ale sa bardzo przymglone ...Muskie rowniez zaczely wychodzic ale oczywiscie nie braly ...po poludniu na Slidera skusil sie ten na zdieciu . Sprzet to Premier St Croixa na musky [ nie znam parametrow ] , klasyczny ABU 6500 C3 , pleciona 60 lb ...na pytanie czemu taka gruba Tadek stwierdzil ze nie zamierza stracic ryby zycia jezeli taka sie pojawi i ugryzie po za tym przy klasycznym jerkowaniu i uzywaniu np.Slidera 12 pleciona jest torturowana i musi miec grubosc co by to wytrzymac . Oni jutro znowu tam jada na kilka dni ...u nas zbliza sie dlugi weekend bo 4 julay ...mam nadzieje ze polowia ...czego im zycze ...i znowu jakies zdiecia uciesza nasze oczeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Jurku prześlij zdjęcia - coś zaradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Wieczorem doloze jeszcze kilka zdiec ... Juz do Remka podeslalem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi