Skocz do zawartości

Spinningi Shimano 330 do 40g - ktoś widział w Polsce ?

Wojciech_B

Rekomendowane odpowiedzi

W Krakowie w Eurozoo jest stoisko wędkarskie. Ponieważ to sieciówka to w innych miastach powinno być podobnie. Macałem tam Shimano Catana 330 M - i całe szczęście !!!

Kij zdecydowanie odbiega akcją od tych 3m, pracuje właściwie w środku blanku na łączeniu, blank trzymany w pozycji poziomej obwisa pod swoim ciężarem, przy machaniu sprawia wrażenie bardzo wolnego, nie widzę szans na wyważenie go nawet największym kręciołem - zawsze będzie padał na pysk i męczył w trakcie łowienia. Ja od razu odpuściłem zakup.

Przerabiałem ten temat dawno temu, a że jestem zwolenikiem dłuuuugich kijków to powiem że nie licz na pomoc NORMARKU!!!!

Kilka razy dzwoniłem do nich i chciałem zamówić wedki z serii BEAST MASTER oraz SPEED MASTER w długościach 3,30m - jak bym gadał o rzeczach niemozliwych i fantazy!!!!

Tylko import indywidualny z JEBAJa lub pomoc kolegów co wyjechali za chlebem daje szanse na zakup tego rodzaju wedzisk.

Byłem posiadaczem wszystkich modeli BEAST MASTER 15-40 i 20-50gr z wupustów AX i td..... wszystko kupione za pomocą wyżej wymienionych mediów ;)

Na obecna chwilę pewnie krążą po polsce i okolicach bo było ich kilkanascie.

Edytowane przez miramar69

Dzięki za odpowiedzi Panowie :)

Myślałem że tylko ja sobie wymyślam, a tu widzę kilku zwolenników długiego kija :D

Co do serii to celuje trochę wyżej niż catana bo domyślam się, że może być trochę ciężki.

Niedawno miałem okazję pomacać speedmastera 300 do 40g i bardzo fajny się wydawał wiec może 330 też byłby fajny :D

• 6 miesięcy temu...