Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 HDI 83/200kHz GPS opinie

Wilims

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość Michal Sz

Ja miałem Elite 4 i teraz mam Elite 5 HDi od 24h i powiem tak, szybkość działania nie powala wyąłczyła mi się na wodzie po 1h uzytkowania i ponownie sama się uruchamiała.

możliwe że jest to przyczyną to że włożyłem karte SD ze starej Elite 4.

ALe podglad standardowego obrazka razem z  SDI to jest na plus i miedzyinnymi  dlatego ją wymieniłem.

Niewiele narazie mogę powidzieć do jestem po 3h pływania.

Mam za to inny problem bo chce wgrać wąłsne mapy ale jak i w poprzedniej nie działały tak i nie działają na tej, mam nadzieje że to chwilowy problem i da się rozwiazać.

Na opakowaniu pisało  że jest PL 3.0 ale nie wie mczy to miało coś wspulneg oz softem bo soft jest 2.0 w sądzie.

Jak narazie to tyle.

• 0
Gość Michal Sz

Chyba mam pecha i trafiłe mna wadliwy model.

Problemów jest kilka !

Gdy jest karta SD 2G to czasami się uruchomi dziwnie i tak jakby się sam resetował bo co chwila pojawia się okienko informacyjne informujące aby uważać na to co sonda pokazuje, praktycznie reakcja na przycisk jest bardzo dziwna, nie ma możliwości korzystania z sądy tylko ponowne uruchomienie i przeważnie zadziała.

Próbowałem nagrywać logi sondy i tu też mam problem po jakimś czasie mam info że mam tylko miejsca na 10min logów gdzie miejsca na karcie jest 1.7G wolnego, lik logi ma zaledwie 35M, nagram na siłę 3 takie logi i już więcej nie.

Jeszcze jeden problem pliki zapisywane przez echo mają date z 2013.11.06 tak na stałe chyba wpisali, bez sensu, sprawdzałem nawet na sucho każdy plik tworzony jest z datą 2013roku w nazwie pliku jest data OK, ale godziny nie zapisuje.

ReefMaster praktycznie ich nie czyta lub nie ma w nich danych.

Ogólnie jestem zły na ten zakup, mam Elite 4 i tam nie mam z nią żadnych problemów (ale nie ma SDI i nie loguje), chciałem sprzedać ale chyba się wstrzymam bo chyba oddam tę nową do sklepu.

Edit :

Czy jest ktoś na forum z posiadaczy Lowrance Elite 5 HDI ??

Edytowane przez Michal Sz

• 0

Ja mam Elite 4 HDI. Komunikat, że miejsca jest na 10 min logów też wyskakuje, ale wciskasz OK i olewasz, sonda nie przerywa logowania i zapisuje dalej bez problemu. Nagrała mi pliki po kilka godzin i około 1gb wielkości.

ReefMaster nie czyta tych logów? A po konwersji na inny format też nie? Bo chciałem kupić reefmastera, ale teraz to nie wiem.

• 0
Gość Michal Sz

u mnie nie zapisuje tak jak mówisz , próbowałem na różne sposoby, przerywałem jeden log i zapisywałem nowy i ignorowałem ten komunikat pojawiał się chyba z 3 razy potem na ekranie już nie było widać kółeczka w prawym górnym rogu że zapisuje log.

W domu okazuje się że karta SD ma uszkodzony plik i niby jest 100% pełna po naprawie wszystkie pliki są a na karcie 1.7G wolnego tak też w echo jak przeglądałem pliki tez pokazuje że ma 1.7G wolnego miejsca.

Dziś dzwonie do dystrybutora lub serwisu, jak ktoś ma dobry tel. aby z kimś pogadać to bardzo bym prosił.

Jeszcze jedno w sklepie powiedzieli mi że ma nowy firmware PL 3.0 a fizycznie jest 2.0 nie wiem o co chodzi, na forum amerykańskim znalazłem post o tym samym problemie i wgranie softu 3.0 pomaga w taki sposób jak opisujesz ignorowanie komunikatu i nagrywa dalej.

Ale wydanie tyle kasy za coś co nie do końca działa bez problemowo to jakaś paranoja !

P.S

Zamiast łowić to siedziałem na echem połowe czasu na wodzie :-(

Reefmaster jest demo 30 dni działa na 100% funkcji możesz sprawdzić czy odczyta te twoje logi.

Mi z plików 40M odczytał dwa punkty :-)

Edit:

Pojawił sie nowy firmware 4.0 dla wszystkich Elite, usuwa problem z logowaniem sonaru,

Tylko po aktualizacji tracicie polski język, ale dla mnie to bez znaczenia.

Edytowane przez Michal Sz