Lepton Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Pozostanę przy swoim pyszałkowatym zdaniu z którego jestem na forum znany Najzabawniejsze jest to,że wielu odbierze powyższe stwierdzenie jako żart.A to przecież najprawdziwsz prawda. Pozdrawiam i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Najzabawniejsze jest to,że wielu odbierze powyższe stwierdzenie jako żart.A to przecież najprawdziwsz prawda. Pozdrawiam i ...Bo ten facet wie co mówi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 A jakoś (bo świat na Phenix'ie się nie kończy) nikt nie wspomniał np. o Batsonie XST1082F ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 A jeżeli nie phenix to jakiej firmy blank polecacie do lekkich jigów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 A jakoś (bo świat na Phenix'ie się nie kończy) nikt nie wspomniał np. o Batsonie XST1082F ...Fatso mógłbyś coś napisać o tym blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 A jakoś (bo świat na Phenix'ie się nie kończy) nikt nie wspomniał np. o Batsonie XST1082F ...Albo XST 1142;) za 6 tygodni odbiorę swojego na tytanach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 A jeżeli nie phenix to jakiej firmy blank polecacie do lekkich jigów?Blaas SLXF906-2 albo SLF906-2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 SLXF906 jakie ma ugięcie? Da radę rzucić wobka 2cm? jaki jest max dla tego blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 SLXF906 jakie ma ugięcie? Da radę rzucić wobka 2cm? jaki jest max dla tego blanku?Ja posiadam wersje 9'6 i kijek spokojnie sobie radzi z wobkami 2 cm warzącymi po 1.5g, ugięcie... jak mi sie uda to zrobie fotki potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Panowie chyba pomyliliście wątek bo ten traktuje o Phenixie a konkretnie o porównaniu blanków FX 862-2 do FX 902-2 i wypisywanie "że na Phenixie świat się nie kończy" może i jest racją ale w tym akurat wątku jest nie na miejscu .Są inne wątki w których można opisać Blaasy Batsony i inne konstrukcje a w ten sposób to ten wątek przypomina śmietnik a nie źródło cennych informacji o tych konkretnych blankach , więc proszę o stosowanie jakichś sensownych reguł (przeczytaj tytuł wątku a potem pisz ) i proszę o pisanie na temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Prepraszam, tylko odpowiedziałem na pytanie, choć prawda, moglem odpowiedzieć na priv. obiecuje poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Podtrzymuję w całej rozciągłości moje zdanie. Tuż po zakupie z kilkoma pudełkami przynęt go sprawdzałem. Co prawda na jeziorze ale z naprawdę szerokim spektrum przynęt. Widzę, że niektórych niedowiarków i tak nie przekonam choć bym i filmik zmieścił.Wyrwane z kontekstu stwierdzenia niczego nie udowodnią. Jako lekki uniwersał sprawdzi się na pewno. Boleniówki podałem jako przyklad skrajnych możliwości tego kija co jasno wynika z mojego wpisu.Mój kolega używa go ( w takim samym uzbrojeniu) na rzeczne bolenie, może też się nie zna ( mimo że jest w spinningowej kadrze polski)....Michaszek T.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 ...Mój kolega używa go ( w takim samym uzbrojeniu) na rzeczne bolenie, może też się nie zna ( mimo że jest w spinningowej kadrze polski)....Nie wierze, po prostu nie wierze w to co czytam .FX 902-2 i świadome łowienie boleni ? Przecież to pomyłka, ten patyk do tego się nie nadaje !Z czystej ciekawości zapytam, ten kolega używa woblerów boleniowych o jakiej gramaturze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 ..ja do boleni mam FX905-2..ale może się już nie znam bo lata zawodniczenia już daaawno za mną ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Mam ten kij i powiem tak, że na upartego można wszystko lub prawie wszystko, ale po co męczyć siebie, męczyć wędkę(kij się wypracowuje), oraz ostatecznie męczyć rybę za długim i z przyczyn oczywistych niezdecydowanym holem. Na otwartej wodzie można by się i pokusić o wyjęcie rekordowego bolka tym kijem, ale ile by to trwało i czy ta ryba by to przeżyła? Trudno powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Mam ten kij i powiem tak, że na upartego można wszystko lub prawie wszystko, ale po co męczyć siebie, męczyć wędkę(kij się wypracowuje), oraz ostatecznie męczyć rybę za długim i z przyczyn oczywistych niezdecydowanym holem. Na otwartej wodzie można by się i pokusić o wyjęcie rekordowego bolka tym kijem, ale ile by to trwało i czy ta ryba by to przeżyła? Trudno powiedzieć Na 862 jako przyłów złowiłem bolenia 80cm na wodzie stojącej.Powiem krótko, to nie komfort łowienia to zamęczanie ryby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) Nie wierze, po prostu nie wierze w to co czytam .FX 902-2 i świadome łowienie boleni ? Przecież to pomyłka, ten patyk do tego się nie nadaje !Z czystej ciekawości zapytam, ten kolega używa woblerów boleniowych o jakiej gramaturze ? Bicia piany ciąg dalszy..... Na szczęście przez dwa dni się wyłowiłem, nawdychałem świeżego powietrza, ryby brały ale do rzeczy: też chciałbym wiedzieć jakich wobków używa (a może to nie są woblery?) , poza tym wcześniej wymieniłem jakie woblery które moim zdaniem się nadają ( producenci podają ich wagę). Idąc nad wodę z jednym kijem i mogąc łowić jazie-klenie-bolenie (w tej kolejności) można spokojnie dobrać przynęty którym podoła ten blank ( w tym małe boleniówki) i to będzie górny zakres jakiemu podoła ten blank ( też o tym wyżej pisałem ).Z pewnością, nastawiając się tylko na bolenie, są kije bardziej odpowiednie ( obejmujące dużo szersze spektrum przynęt boleniowych). Edytowane 3 Lutego 2014 przez ziuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Witam,jeśli można ja pytałem o blank do łowienia okoni na jigi a nie boleni na woblery. Czy możemy wrócić do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 ..ja do boleni mam FX905-2..ale może się już nie znam bo lata zawodniczenia już daaawno za mną ...pozostaje współzawodnictwo na pontonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 ...ale my nie punktujemy okonkami i wzdręgami;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 ...ale my nie punktujemy okonkami i wzdręgami;)U mnie na pontonie, za te gatunki będą punkty ujemne do bana włącznie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Za te gatunki to karne opuszczenie kolejki lub brak "rozchodniaczka" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) Za te gatunki to karne opuszczenie kolejki lub brak "rozchodniaczka"Przy takiej karze, to strach rzucać, co by się oksik tudzież wzdręga nie uczepiła P.S.Koniec zaśmiecania wątku, bo tu ludzie Phenix'y chcą budować Edytowane 3 Lutego 2014 przez tasiek321 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) Bicia piany ciąg dalszy..... Na szczęście przez dwa dni się wyłowiłem, nawdychałem świeżego powietrza, ryby brały Nie wiem czego kolega się nad tą wodą nawdychał i mało mnie to obchodzi, ale zacytuje jeszcze raz co napisałeś.cyt :..Mój kolega używa go ( w takim samym uzbrojeniu) na rzeczne bolenie, może też się nie zna ( mimo że jest w spinningowej kadrze polski)...".Więc łaskawie nie odwracaj kota ogonem, że niby ludziska piane tu biją a ty i twój spiningowy kadrowicz macie pojęcie i wg was kij nadaje się na bolenie bo to g... prawda i wspomniany Phenix nie nadaje się ! Idąc nad wodę z jednym kijem i mogąc łowić jazie-klenie-bolenie (w tej kolejności) można spokojnie dobrać przynęty którym podoła ten blank ( w tym małe boleniówki) i to będzie górny zakres jakiemu podoła ten blank ( też o tym wyżej pisałem ).Z pewnością, nastawiając się tylko na bolenie, są kije bardziej odpowiednie ( obejmujące dużo szersze spektrum przynęt boleniowych).klenie-jazie-okonie owszem tak. Ale z boleniem będzie jaaaazda, ale jak widzę wyciąganie z wody truchła nie jest dla Ciebie problemem - jak to się ma do C&R Panie Kolego ?Bo hol bolenia ~ 70/80cm będzie niestety trochę trwał na tej wędce . Edytowane 3 Lutego 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) Zwierzu, nie chce mi się z tobą gadać, nie jesteś wyrocznią i g.... mnie obchodzi Twoja opinia. Dotarło ? Jak by co to PW.edyt po wpisie Zwierzu poniżej: odpowiedź będziesz miał na PW, p....u. Panowie z pontonu są mocno do tyłu, wzdręgi od 3-4 lat nie są liczone. Sorki hozel79 za zaśmiecanie wątku, ja już tu kolejnego posta pisać nie będę, swoją opinie już wyraziłem. Edytowane 3 Lutego 2014 przez ziuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi