Skocz do zawartości

Blank Phenix FX 862-2 lub FX 902-2

ŁukaszN

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, może chłopaki powinni się ostudzić, bo za mocno się rozgrzali ^_^ .

hmmm, np. taki @skippi66 już wygrał mod_owe 2-tygodniowe, zimowe ferie, chłodzi głowę...  :lol:  ;)

PS. a tak na poważnie to będę żałował jak temat zostanie zamknięty, bo jako świeżo upieczony posiadacz 862 łaknę (ciągle jeszcze...) każdej praktycznej informacji na temat tego blanku

Edytowane przez Jano
  • Like 1

Czyli jakbym chciał czasem plećkę to... nie bardzo? Na dłuższą metę nie dadzą rady?

Hmmm, kojarzę, że gdzieś była na ten temat dyskusja...

To w sumie kij nie na ciężkie wabie więc nie powinno "wypiłować" przelotek.Ja osobiście wolę nie przeglądać przelotek, raz widziałem u kolegi wypiłowane druciaki i mi wystarczy :D .

Czyli jakbym chciał czasem plećkę to... nie bardzo? Na dłuższą metę nie dadzą rady?

Hmmm, kojarzę, że gdzieś była na ten temat dyskusja...

Dadza rade spij spokojnie, nie słuchaj głupot...

Ja na fx761 uzbrojonego w tichy , w ciagu 3, 4 minut z wody 2-3 metrowej wyjąłem karpia okolo 5kg, i jakos nic sie nie przetarło,

a byl nanofil 0.06mm

No to OK,

bo się zaniepokoiłem, że ino na mono będę mógł kręcić...

Jano spoko.Mam kijek uzbrojony na "druciakach" napieram tylko na plecionkę jaskółkami za okoniem ołowiem w gramaturze 2-5g.Ty też nie będziesz cięższyni łowił więc śpij spokojnie :) .

Edytowane przez Jozi

• 11 miesięcy temu...

Zdecydowanie 17-ka, 16-ka to raczej dla krasnoludka.

Uff już myślalem ... kupiłem już 17tkę   :) Józek ? W Twoim 862 też szczytówka jest troszkę jak by przesztywniona ?- Pytam ponieważ odebrałem swoją 862 i jak by 20 cm szczytówki wcale sie nie uginało  :) Jakiś pręt tam włożyli czy coś ?:P

• Like 1

Uff już myślalem ... kupiłem już 17tkę   :) Józek ? W Twoim 862 też szczytówka jest troszkę jak by przesztywniona ?- Pytam ponieważ odebrałem swoją 862 i jak by 20 cm szczytówki wcale sie nie uginało  :) Jakiś pręt tam włożyli czy coś ? :P

Muszę dokładnie oblukać. Wiesz mój to pierwszy wypust ptaszora a pierwsze lubią mieć zupełnie inną charakterystykę jak następne produkty. Przyznam, że nie wiem jak z tym szczytem jest. Giąłeś ręką czy był ubrany w linkę?

Chyba wszystkie blanki z serii elixir tak mają, przynajmniej te moje[711 i 862], w bazie ugięć też można to zaobserwować.  Gdy budowałem kij pod okonia opierając się na tej serii, to w podczas zasięgania opinii w pracowni zasugerowano mi właśnie przycięcie takiego blanku celem poprawy czułości i szybkości.  Zrezygnowałem z tego i nie żałuję chociaż pewnie zbuduję sobie jeszcze takiego szybkiego,ciętego UL ale na blanku innego producenta bo czasami bywa potrzebny.