pablo208 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 No więc co do branzlowania się nad w/w kijem 862. (pewnie zaraz dostane po garbie ojj już to czuję -będzie bolało Ubrałem ,zamotalem w 20m 10m 5m 5LV pozniej juz tunel z L4. A więc i o to moja skromna recenzja w/w kija (Phenix Fx 862-2) Lata z tego bardzo przyzwoicie , kijek w calości wyszedł 101 gramów. Opadu na głowce 2g plus twister nie zbyt da się zobaczyć Mile natomiast zaskoczyła mnie moc kija. Przy takim cieniutkim blanku -ścianki bardzo grube i równiutkie. Wydaję się dosyc mocny,mozna smialo giąć pod samą rękojeść.Fajnie w miarę sie nim jiguje. Zakres w ,którym moim zdaniem dziala jak należy to 3-8gram plus mikro gumka. Wobek smukły 4-5 cm pokroju rapalki orginal ,gnie go juz za mocno w nurcie Wkry. Jednak przesztywnienie szczytowki nie wpływa zle na jigowanie, choć po ubraniu w w/w set przelotek stało się jak by mniej widoczne.Reasumując: Moim zdaniem fajny kijek do delikatnego lowienia, na mniejszych rzeczkach. Kij do zawodniczej dłubaniny paprochami -bardzo czuły, dla mnie ok-nic więcej. Dupy nie urwal jakoś Przyznam ,że fajnie się nim łowiło ,natomiast liczylem na więcej fajerwerków I do cholery mial pokazywać opad głowek 2gramowych!!! A ten mój bydlak nie chce tego robić Zbuntował się i poprawnie działa od min 3g plus 3cm gumka 3 słowa na koniec -Fajny ,bez szału Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarro Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Przetestuj.Podpowiem że do tego można dopasować Minimy.862.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik.kdp Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Witam, Korzystając z uprzejmości kolegi z forum miałem okazję dość pobieżnie przetestować FX 902 pod większymi przynętami w nurcie. Od razu zaznaczę, że przeznaczeniem kija w większości przypadków miały być mniejsze wobki, testowałem celowo górną granicę wielkości przynęt oraz nurtu. Filmy poniżej (proponuję oglądać w HD lub bezpośrednio na YT). W użyciu były wobler kenart 3,8 cm, 3,2 g wobler hunter lipinski, champion 4 cm, 3,4 g wobler hunter lipinski, bullet 3,5 cm, 4,8 g wobler mini big boy, 3,5 cm, 4 g wahadło 4 cm, waga 6g Nurt szybki, ale i tak myślałem że będzie trochę lepiej. Podciągnięcie pod nurt to już była walka.Przy okazji, blank pięknie się ugina i wygląda, że trochę mocy w nim drzemie. Wydaje mi się, że na takie rzeczki 902 może być za słaba, chyba że tylko na smużaki i jigi lub szukanie wolniejszego nurtu. Zaznaczam, że to tylko moje pierwsze wrażenie, jestem amatorem, jak coś to proszę wyciągać wnioski na podstawie filmów lub radzić się speców . Pozdrawiam,Dominik Edytowane 28 Lutego 2015 przez Dominik.kdp 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik.kdp Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Jeszcze dwa filmiki obrotówka jaxon nr 1, waga 2,8 g obrotówka expert nr 2, waga 4g Ps. Nie wiem czemu, ale edytując i dodając filmy w poprzednim poście są one niewidoczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Warunki(prędkość wody) jak i przynęty zdecydowanie nie dla tego blanku.Chyba ,że tak jak piszesz zmużaki lub jigi.Natomiast M1 2,9m 8lb dałby radę znakomicie,blank ma z kolei więcej jak opisowe 8lb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Natomiast M1 2,9m 8lb dałby radę znakomicie,blank ma z kolei więcej jak opisowe 8lb Rafciu, kręć mi już tego badyla bo doczekać się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 WitamMam pytanko do znawców odnośnie tego blanku.Interesuje mnie cena za jaką można zrobić spina właśnie na tym Phenixie.Dodam że bez fajerwerków.Ewentualnie ile trzeba dać za używke w dobrym stanie.Przeszukałem neta w poszukiwaniu jakiejś tańszej alternatywy ale z tą długością i parametrami nic nie znalazłem.Ma ktoś jakiś ciekawy pomysł na alternatywe ?Kij ma służyć do uganiania się za pasiastymi zbujami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Używki chodzily tu na forum od 600-800 zl za nowego ubranego w minimy podejzewam ze Tak ok tysiaka trzeba dac Wiadomo chcesz cudowac z rekojescia czy przelotkami to i cena rosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Alternatywa http://tackle4all.com/majorcraft-skyroad-rods-c-65_74_456_462/majorcraft-skyroad-mebaru-category-skrt7862mh-length262mt-lure0810gr-p-8949.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 A gdzie takiego Majora w polsce można namierzyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Mc w Polsce to raczej egzotyczny towar a ten model to nowosc w tej kategorii Edytowane 29 Października 2015 przez 1ns4n1ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00per Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 To fajna wędka do okoni.Miałem taka i spisywała się świetnie.Jak napisał kolega Tony1983 wykonanie nowego to koszt od około 900zł w górę.Obecnie mam Elixira 244cm deczko słabszego, który jakoś bardziej mi leży.Gdybys chciał obejrzeć odezwij się na Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Mc w Polsce to raczej egzotyczny towar a ten model to nowosc w tej kategorii Chyba gdzieś w wątku o sklepie "Złoty karaś" pisano, że mają zamiar sprzedawać wędki MajorCraft'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 To fajna wędka do okoni.Miałem taka i spisywała się świetnie.Jak napisał kolega Tony1983 wykonanie nowego to koszt od około 900zł w górę.Obecnie mam Elixira 244cm deczko słabszego, który jakoś bardziej mi leży.Gdybys chciał obejrzeć odezwij się na Priv. Karol a gdzie można go obejrzećDziki zachód to nie daleko ? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Chyba gdzieś w wątku o sklepie "Złoty karaś" pisano, że mają zamiar sprzedawać wędki MajorCraft'a.Przyszedł mi na myśl "złoty karaś" tylko pytanko czy to fajny patyk bo opinji o nim brak.Chyba że na próbe jakoś go zdobęde i podziele się wrażeniami :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00per Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Jestem z Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Przyszedł mi na myśl "złoty karaś" tylko pytanko czy to fajny patyk bo opinji o nim brak.Chyba że na próbe jakoś go zdobęde i podziele się wrażeniami :-)probowanie nowego to rowniez czesc tego wspanialego sportu na temat kija o dlugosci 8'6" raczej nic nie bedzie z uwagi ze to absolutna nowosc cos takiego znalazlem: Edytowane 29 Października 2015 przez 1ns4n1ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Dowiedzialem się że w "złotym karasiu" MajorCraft Skyroad Mebaru Category SKR-T7862MH (Length:2.62mt, Lure:0.8-10gr)dostępny będzie w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Alternatywa IIhttp://skleptrabucco.pl/konger-paladin-fire-wizard-248-7g/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Nawiązując do tematu. Blank ok 460 z tego co pamiętam.Przelotki komplet PB Minima. ok 70 zeta.Szczyt sic 30zeta.Rękojeść - kilka plastrów korka kilka korkogumy myślę że z 40 zeta starczy.Uchwyt fuji Skss 17 ok 70zeta.Omotki zależy czy sam czy ktoś miał by Ci je wykonać.Opcja sam : 20 zeta nić. Z 15 zeta lakier + inwencja twórcza w wykonaniu przyrządu do omotek. Koszt zerowy jeśli dobrze pomyślisz.Opcja ktoś: 10 zeta od przelotki - tak chyba chłopaki tu biorą bynajmniej pewien Pan z pod warszawy ( który moim zdaniem robi omotki najlepsze w Pl , no może jeszcze Wojtek G. robi równie ładne Spacing mogę podrzucić na priv. Podlicz sobie i to moim zdaniem najniższy koszty kija. Pozostaje opcja to giełda JB.pl. Ale tych kijków chyba nikt nie sprzedaję. Mam - używam i wiem , że to kapitalny UL. Przyłów w postaci bolka średniej wielkości ogarnia.To tyle co mogę pomóc.Pozdro Edytowane 2 Listopada 2015 przez PolMart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Co to za jajko na filmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Ale tych kijków chyba nikt nie sprzedaję...miałem, sprzedałem, nie żałuję... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 miałem, sprzedałem, nie żałuję... Czemu nie żałujesz ?Można wiedzieć na co zamieniłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 miałem, sprzedałem, nie żałuję... Również mialem kilka blankow , kijków na temat ,których onanizują się co niektorzy . Sprzedalem i równiez nie żaluję - kwestia gustu. Tobie pasuję to ,mi cos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 ja też sprzedałem i cieszę się z tego. do tego stopnia nikt nie sprzedaje, że wisi (na pewno jeszcze niedawno) wisiał jeden na giełdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi