Skocz do zawartości
  • 0

FishMark 480

Andrzej Stanek

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam, polecam, choć jak kilkukrotnie już pisano na j.pl 480 może śnieżyć przy dużej czułości na rzekach. Bardzo udane echo za nieduże pieniądze. zwykła bateria to przynajmniej 2 dni pływania. Chyba kupię takie drugi raz jeśli zmienię łódkę (chyba że znajdę jakieś 3d).

• 0

@Standerus

Gdybyś dzisiaj miał kupić to co Twoim zdaniem jest podobne w parametrach, jakości i cenie. Alternatywa...

Jeśli 3D to zasugeruj firmę i model?

Pływałem cztery dni z X-135, podobna w parametrach lecz droższa i niedostępna w handlu.

Dzięki za odpowiedź...

• 0

Jest pare osób, które tu uzywa Eagle'a z tym sonarem, sam do nich naleze.

To juz nie jest najnowsza konstrukcja i faktycznie na nizinnych rzekach trzeba czulosc obnizyc. Gdzie chcesz lowic i na jakich glebokosciach? Zapewne na sródladziu. To bedzie dobra. Sprawdz na Lei Extras czy nie ma glowicy dwustozkowej.

• 0

Sądzę że kupiłbym albo jeszcze raz fishmarka 480, albo coś z nowych, z gpsem, kolorkami i buzerami-bajerami, jeśli tylko miałbym troszkę więcej kasy. W temacie o tanich :mellow: echosondach jest kilka propozycji jansa, i chyba jak się uda wciągnę takie echo jak ma on.

• 0

witam!

korzystając z okazji chciałbym prosić doświadczonych użytkowników

eagle 320/480 o tipsy w ustawieniach.

trochę tego za dużo dla mnie - proszę zatem o krótki poradnik - co, na ile procent ażeby echo wskazywało maksymalnie dobrze.

z góry dziękuję i pozdrawiam!

• 0

Witam

Czy na szwedzkie jeziora i szkiery dobry bedzie FishMark 480? Czy nie bedzie problemu ze sniezeniem przy tym brazowym zabarwieniu wody w szwedzkich jeziorach? Moze lepiej 320?

Pozdr

A co ma zabarwienie wody do echa?? :huh:

A co do czułości. Zawsze można wyłączyć auto i przejść na manual. Lepiej mieć i wyłączyć w razie potrzeby niż nie mieć i nie mieć co włączyć w razie potrzeby :mellow:

• 0

Witam

Czy na szwedzkie jeziora i szkiery dobry bedzie FishMark 480? Czy nie bedzie problemu ze sniezeniem przy tym brazowym zabarwieniu wody w szwedzkich jeziorach? Moze lepiej 320?

Pozdr

Ja nie mam problemów na brązowej, torfowej wodzie, a pewnie to masz u siebie