mat Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 HejDzieki za podpisy. Tu nie chodzi o zadne grozby w kierunku PZW czy RDOS. W warunkach takiej petycji, ktora juz podpisalo ponad 500 osob tworzy sie pewien kapital ludzi wymagajacych podjecia dzialan. Wobec licznych naciskow politycznuch czy lobbingu moze byc tak, ze niektorym decydentom w naszym kraju "nie oplaca sie" reagowac na niszczenie rzek i podobne dzialania, bo moze to byc zle odebrane przez "tych co nad nami". Takoe petycje jak ta nasza pozwola dzialajacym w naszym imieniu ZO czy RDOSiowi wytlumaczyc "tym co nad nami" ze trzeba bylo jakos zareagowac bo lud krzyczal. Wiecie, rozumiecie. Zobaczymy co wyjdzie.Pozdrowienia,mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Zebraliśmy w sumie ponad 1000 podpisów, złożyliśmy pismo do PZW i RDOŚ, PZW zareagowało i wysłało oto takie pisma:http://ryby.org/pzw-wnioskuje-o-odrzucenie-raportu/Szkoda, że nie poświęcili więcej czasu na przeczytanie raportu, nie uniknięto moim zdaniem błędów (czyli nie wnioskowanie o niekopanie w terminie wrzesień - marzec a tylko listopad-marzec ???Dodatkowo jako Stowarzyszenie Nasza Natura wykonaliśmy obszerniejsze pismo z uwagami. Zapraszamy do zapoznania się z uwagami Stowarzyszenia Nasza Natura do raportu Oceny Oddziaływania na Środowisko inwestycji polegającej na konserwacji gruntownej rzek Sokołdy oraz Supraśli http://naszanatura.com.pl/wp-content/uploads/2014/02/20140207_BATORY_uwagi_do_OOS_Sokolda_Suprasl_final.pdf Pismo zostało złożone w piątek 7 II 2014 r https://www.facebook.com/NaszaNaturahttp://naszanatura.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) Chyba czegoś nie rozumiesz. Raport przedstawia wnioskodawca - czyli Podlaski Zarząd Melioracji. W związku z tym trudno się spodziewać by jego treść była inna. Teraz ten raport jest poddawany procedurze oceny oddziaływania na środowisko w RDOŚ w Białymstoku. W wyniku tej procedury zostanie oceniona jego jakość. Dopiero wtedy będzie wydane rozstrzygnięcie w tej sprawie. W woj. śląskim jest podobna sytuacja z Białką Lelowską.http://wykaz.ekoportal.pl/CardEdit.seam?id=455767911©Param=false&edit=false&create=false&cid=674W trakcie udziału społeczeństwa wpłynęły tylko dwa pisma:- jedno mieszkańców za odmulaniem- drugie PZW ZO w Częstochowie, przeciwko Teraz Rdoś ma wydać rozstrzygnięcie. Jak się to skończy to napiszę. :) HURAAA !!!!Udało się RDOŚ w katwicach odmówił omulania Białki Lelowskiej:http://wykaz.ekoportal.pl/CardEdit.seam?id=455803847©Param=false&edit=false&create=false&cid=6065 Edytowane 28 Lutego 2014 przez Domator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Dobra wiadomość. Dziś na posiedzeniu Regionalnej Rady Ochrony Przyrody w Białymstoku zaprezentowano sytuację Sokołdy oraz Supraśli. Jeżeli RDOŚ zaopiniuje pozytywnie odmulanie tych rzek to będzie strzał w kolano dla tej instytucji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorxix Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Szlam z rzeki. Nie rozumiem do końca tego co zobaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Ja nie podpisałem bo wiedziałem ze bedą kopać Pól roku temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Podpisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Parf która to rzeka i kiedy robiłeś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Ja nie podpisałem bo wiedziałem ze bedą kopaćPól roku temu Mógłbyś rozwinąć swoją myśl bo nie jestem w stanie nadążyć? Pół roku temu ale co? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Pól roku temu było wiadomo ze bedą kopać a może nawet wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Pól roku temu było wiadomo ze bedą kopać a może nawet wczesniej O a gdzie te informacje były zamieszczone? i o które rzeki chodzi że wiadomo że będą kopane? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Parf która to rzeka i kiedy robiłeś zdjęcia? Supraśl m. Dzikie, było to w lutym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Na zebraniu salmo klubu w tamtym roku wspominali o tym ze chcą kopaćTo było jeszcze zanim przetarg sie odbył.A jusz zapisano żeby coś podpisywać bo przetarg sie odbyłZa durze sumy sie rozchodzi za to kopanie i nikt nie zrezygnujeZtego co wiem to bedą kopać górna supraśl,jakiś odcinek czarnej,SokołdeSłoje ale nie wiem na jakim odcinku i jeszcze kilka rzeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Dzieki Paweł za info odezwę się na FB - nie przypominam sobie takiego przetargu na Supraśl w m Dzikie! Może być znowu jakaś "samowolka" wzmiuw ... Kamilos szkoda że nie poświęciłeś 10 min na przeanalizowanie petycji i czego ona dotyczy a wypowiadasz się w temacie. Nie ma jeszcze żadnego przetargu!!!!! sprawa stoi w RDOŚ - decyzja o wydanie pozwolenia na "kopanie" w obszarze Natura 2000 - stąd konsultacje społeczne które ogłosiło RDOŚ - tu możemy zaprotestować i to zrobiliśmy. Ty tego nie zrobiłeś - nie wiem czy jest czym się chwalić publicznie w takiej sytuacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Podpisałem petycje w Białymstoku w sklepie wędkarskie a co do tych informacji co napisałemTo znajomy mi powiedział. Jak coś złe napisałem to bardzo przepraszam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Ja nie podpisałem bo wiedziałem ze bedą kopaćPól roku temu Podpisałem petycje w Białymstoku w sklepie wędkarskie a co do tych informacji co napisałemTo znajomy mi powiedział. Jak coś złe napisałem to bardzo przepraszamPozdrawiam Podajesz 2 sprzeczne informacje. Dziś byłem w RDOŚ zobaczyć decyzję w sprawie konserwacji gruntownej rzeczki Łoknica na odcinku 7km - decyzja ODMOWNA!!! Chyba 1 w historii wydanych decyzji przez RDOŚ w sprawie konserwacji gruntownych! Jeżeli nadal uważasz że "gówno" da to co robimy, i że lepiej nic nie robić bo i tak przekopią, to ja już podziękuję za dyskusję. Czekamy na decyzję w sprawie Supraśli i Sokołdy. Jestem pozytywnej myśli - skoro odmówiono przekopania Łoknicy - gdzie nie wpłynęły żadne wnioski podczas konsultacji społecznych, to w tym przypadku nie widzę innej opcji niż odmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Podajesz 2 sprzeczne informacje. Dziś byłem w RDOŚ zobaczyć decyzję w sprawie konserwacji gruntownej rzeczki Łoknica na odcinku 7km - decyzja ODMOWNA!!! Chyba 1 w historii wydanych decyzji przez RDOŚ w sprawie konserwacji gruntownych! Jeżeli nadal uważasz że "gówno" da to co robimy, i że lepiej nic nie robić bo i tak przekopią, to ja już podziękuję za dyskusję. Czekamy na decyzję w sprawie Supraśli i Sokołdy. Jestem pozytywnej myśli - skoro odmówiono przekopania Łoknicy - gdzie nie wpłynęły żadne wnioski podczas konsultacji społecznych, to w tym przypadku nie widzę innej opcji niż odmowa.nie pierwsza, a druga. Jak pisałem wcześniej RDOŚ w Katowicach odmówił odmulenia Białki Lelowskiej.http://wykaz.ekoportal.pl/CardEdit.seam?id=455803847©Param=false&edit=false&create=false&cid=6065A tam żadnych petycji nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) nie pierwsza, a druga. Jak pisałem wcześniej RDOŚ w Katowicach odmówił odmulenia Białki Lelowskiej.http://wykaz.ekoportal.pl/CardEdit.seam?id=455803847©Param=false&edit=false&create=false&cid=6065A tam żadnych petycji nie było. Miałem na myśli RDOŚ Białystok. Chociaż jak mi kolega podpowiada, była jeszcze Szczeberka i Olszanka w podlaskim, ważne że nie zezwalają na ten bezsens. Edytowane 13 Marca 2014 przez pafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Pafek chodziło mi o to ze na tym linku z petycją nie podpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 też podpisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 takie info dziś przez przypadek znalazłem. http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,15738553.html?fb_action_ids=701129633283546&fb_action_types=og.likes chyba dotyczy tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Lux. Ale wypowiedź dyrka od melioracji niezła, kawał młota: - To nie jest tak, że ta koparka jedzie i kopie gdzie popadnie. Zawsze towarzyszą jej specjaliści, i jak w tym wybranym materiale znajdą coś cennego, to wrzucają to z powrotem do rzeki - mówi dyrektor.Cały tekst: http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,15738553.html?fb_action_ids=701129633283546&fb_action_types=og.likes#ixzz2xwgumcEa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Odcinek który jest w petycji nie gdzie kopany. Niestety 400 m wyżej juz tak. Właśnie zobaczyliśmy przetargi na stronie wzmiuw .... Rdos pozwoliło na to w 2012 pisma były wysyłane do wiadomości Pzw .... Koparki we wrześniu nad Sokołda :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi