Skocz do zawartości

Grizzly Blue IM6 Graphite

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Pisałem to już w sąsiednim wątku o Lamim, Friko ma rację,- moje zdjęcia z ugięcia są mało miarodajne, linka wychodziła ze szczytówki pod kątem ok 45 (lub 135 zależy z której strony mierzyć)stopni co pokazuje bardziej jak kij się gnie przy holu ryby niż tak jak zwykle prezentuje się ugięcie wędki czyli 90 stopni  tak jak powinno być żeby było zgodnie ze sztuką ale wówczas musiała by być drabina  pokój nie 3m wysokości tylko 4 i jeszcze jedna osoba a nic z tych elementów nie jest w moim zasięgu :(

Lepton,- rzeczywiście ugięcie w GB jest bardziej plastyczne łuk jest pełniejszy i wędka chodzi w niego pod mniejsza siłą niż w Lamim.

Zobaczymy jak rzeka będzie hojna w niedzielę bo na razie hole rybek po 60cm to niewielkie trudy - dla obydwu...

Edytowane przez Rheinangler

• 2 tygodnie później...

Materiał z testów przesłany do Zbyszka i pewnie po powrocie z urlopu Zbych pokaże go na swojej stronie.

Kij wybitnie dla boleniarzy brzegowych, dla łowców konkretnych jazi i kleni a także dla łowiących brzany,- tyle jak chodzi o rzekę.

Odradzam tradycjonalistom opadowym na rzekę (kij podbija agresywnie tylko do 15g)

Doskonały będzie także dla jeziorowych spinningistów brodzących,- szczupak, okoń.

No,- opis na stronie troszkę przeszacowany podany tak jak podaje producent.

Zbyszek już zrewidował fabryczny tekst i podpisuje do 15lb i do 25g choć w dolniku spokojnie drzemie 17lb (ale na pewno nie 20lb) a przynęty ważące ok 25g daje się jeszcze spoko prowadzić pod warunkiem że nie są to agresory w silnym nurcie ;)

Najlepiej zapytać Zbyszka ale coś mi się wydaje że wszystko się już sprzedało a następne będą zamawiane po Zbyszkowym urlopie czyli pod koniec miesiaca....

• 2 miesiące temu...

Pewnie tak ale ja nie znam producenta, więc Ci nie pomogę :( poza tym nawet jakby było jeszcze taniej to o ile 20-50zł + cały cyrk ze sprowadzaniem...

Może się skórka za wyprawkę nie opłacić a to podobno cała ich oferta pod spinning.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Poza tym napisz do kolegi @cristovo. Miałem od niego krótką recenzję kija na blanku z tej serii, ale po kilkukrotnym przeczytaniu wreszcie skasowałem :unsure:  ... i to wczoraj wieczorem :o

Z tego, co pamiętam, to całkiem fajny kij wyszedł, o dość ciepłym ugięciu. Żaden superhipertopmegawypas, ale porządne narzędzie do łowienia, raczej żelastwem i wobkami, niż wyrobami przemysłu tworzyw miękkich, hut ołowiu i wytwórców haków dżigowych razem wziętych :D ;)

Edytowane przez Fatso

No tak teraz to tylko "haj haj haj modulo"... czasy sa bezwzgledne dla blankow z mat IM 6. A takim szklakiem to juz chyba tylko krowy po pastwisku gonic... :D . Mysle, ze ludziska na forum maja te kije tylko jak tu wrzucac opinie jak tu same ex-fasty dookola. 

• Like 1