Skocz do zawartości

Czy to już zdjęcie, czy obraz :)

iwedkuje

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.viralnova.com/realistic-paintings/

Aż trudno uwierzyć, że to ręczne prace. Niesamowity talent. Ciekawe jak by dać takiemu artyście woblerka do pomalowania :)

Jeśli w 100% jest to ręczna robótka to pewnie efektem końcowym byłby działający smartfon B)

17-stka pobudza wyobraźnię,takie coś stworzyć ołówkiem :o

Pozwolę sobie wkleić :

http://www.kingart.pl/galeria.html  

Ciężko uwierzyć ale wszystkie obrazy Artura są malowane w trójwymiarze  :o . Jest to metoda używana przez 2 osoby na świecie, Artura i kogoś z Japonii, wrażenie nieprawdopodobne. Miałem okazję kilka lat temu widzieć u niego w pracowni (przy okazji wyjazdu na roztoczańskie pstrągi) jeden z obrazów (ten z sali 8 pierwsze zdjęcie) i miałem wrażenie że można pójść w tą łąkę-coś nieprawdopodobnego. 

Chciałem mieć ten obraz i to bardzo, więc pytam:

-ile?

-150.

wyciągam portfel, tyle mam  B)

Artur się uśmiecha i mówi:

-dolarów  :unsure:

-no dobra, skoczę do bankomatu :)

-tysięcy.

:wacko:

Gdzieś później trafiłem na ceny jego obrazów.

Chciał mi sprzedać bardzo,bardzo tanio. Jego obrazów w Polsce nie wiem ile jest ale 90% jest za granicami a ceny wahają się od 200tys do miliona, oczywiście $.

ps. ceny tych większych bo małe są tańsze.

Ja nie cenie hiperealizmu jako sztuki ! Oczywiście jestem pełen podziwu dla talentu, ale odtwórczego. Cenię cierpliwość, ogrom pracy itp przymioty tych panów. Natomiast do rozwoju sztuki przez duże S nic to nie wnosi, podobnie jak prace kopistów znanych dzieł, mimo, ze potrafią osiągać b. wysokie ceny.

No i gdzie tu zagadka i tajemnica dla mnie dwa niezbędne atrybuty prawdziwego malarstwa.

U.

Edytowane przez Ugly

A pewnie że używam :)  ołówki Hamera ,węgiel leczniczy ,kredy nie używam ale mogę polecić tą  z Mielnika ;)

Pzdr.

to pozostanmy przy tym :)

„Niech szewc nie wyrokuje powyżej kopyta"

Apelles

Ja nie cenie hiperealizmu jako sztuki ! Oczywiście jestem pełen podziwu dla talentu, ale odtwórczego. Cenię cierpliwość, ogrom pracy itp przymioty tych panów. Natomiast do rozwoju sztuki przez duże S nic to nie wnosi, podobnie jak prace kopistów znanych dzieł, mimo, ze potrafią osiągać b. wysokie ceny.

No i gdzie tu zagadka i tajemnica dla mnie dwa niezbędne atrybuty prawdziwego malarstwa.

U.

Po namyśle-chyba masz rację.

Paweł