Gugcio Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam wszystkich. <br />Po kilkuletniej przerwie dla zabicia nudy postanowilem porobic troche woblerkow. Jakos jakas cisza byla (aktualnie 3 kijki sie robia) z kijkami to zamowilem sobie troche lipy innych pierdolek i cos tam strugam. Glownie zeby zasilic swoje pudlo i sprobowac cos nowego bo nie ukrywam ze wobki ktore posiadam to w 99% wszystko japonskich firm i o ich lownosci mogłem sie przekonac przez ostatnie 4 lata. Wiadomo ze czlowiek lubi sobie rzucac wyzwania to i ja postanowilem sprobowac zrobic przynety tak samo lowne ale zadne kopie bo to dla mnie nie jest handmade ;-) Narazie jestem na etapie szukania odpowiednich ksztaltow i pracy pod gatunki mnie interesujace i naturalnie lowiska ktore mam w zasiegu reki. Nie zamierzam robic jakies komercjalnej produkcji ale pewnie nie jeden kolega otrzyma jakis moj wytwor. To tyle a teraz wrzuce kilka fotek :-)<br /><br />P.s przy okazji chce serdecznie podziekowac za pomoc w ciezkim starcie Kubie kol. @Bobesku i Rafalowi @RafalWroclaw ;-) <br /><br />Zdr<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 3mam kciuki za powodzenie i życzę mnostwa pomysłów w tworzeniu kolejnych wobków. Przystane z boku, w kolejce jak juz sie zdecydujesz na rozprowadzanie swoich hand-made;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Super Kamil Czekamy na dalszy rozwój prac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Powodzenia zią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 No no ,Kamilu kibicuję mocno w kolejnym wyzwaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Kamilu. Podtytuł do "Lurebuilding'u" powinien brzmieć: "Uwaga! To wciąga" Witaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Dziekuje slicznie Panowie. Kolejne prototypy wykonane. Teraz trzeba sie niestety zbierac do pracy. Zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Fajnie zaczynasz:) ja tez jak cos pomaluje to zaloze watek... w stanach mozna by oskarzyc jerbait.pl o to ze nie ostrzegają o mozliwosci uzaleznienia Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 No i świetnie. Cieszy mnie niezmiernie że grono strugaczy się powiększa. A największa radość to rybki złowione na własnoręcznie zrobione wobki.Widzę że warsztat i materiały przygotowane, no i pomocnicy zacni.Powodzenia i myślę ze już niedługo będziemy podziwiać Twoje perełki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Kamilu. Podtytuł do "Lurebuilding'u" powinien brzmieć: "Uwaga! To wciąga" Witaj Zgadzam sie z przedmowca. To forum uzależnia od strugania i sie człowiek tak nakręca ze nie idzie przestać. Mam nadzieję ze sie nakrecisz i niedługo zaczniesz łapać na swój handmade. Pozdrawiam Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Melanzyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Naprawde wciaga tak jak krecenie kijkow. Teraz szykowana seryjka to ze tak powiem wlasciwa produkcja. Pierwsze pare sztuk bylo tylko zeby przetestowac materialy. W niemczech jest problem ze znalezieniem podobnego lakieru jak domalux ale za 2 razem trafilem w odpowiedni. Jutro nocka przy szklaneczce dobrej whisky, patykach i wobkach. Dobrej nocy wszystkim. Ja licze godziny do 6 juz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyspinek17 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 ładnie kolego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 No i jest weekend, nareszcie bo juz mnie nocki dobijaly. Dzisiaj nocka ale w lepszych warunkach. Najpierw trzeba bylo udobruchac zoneczke za cierpliwosc i wsparcie wiec ugotowalem nam kolacyjke ;-) a teraz zasiadam do stolu ze wspomagaczem i lecimy z tematem :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Jak widzę 2 l podkładu, to na pewno sporo zamierzasz robić Dobrze sobie radzisz z nadawaniem kształtów w drewnie. Nie jeden ma z tym problem i dlatego nie bierze się za struganie. ...o mój Rozmarynie rozwijaj się Edytowane 31 Stycznia 2014 przez joker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dzieki sliczne @Joker, taka opinia z ust kogos kto wyprawia takie cuda jak ty jest naprawde motywujaca :-) wiec nie spimy a jedziemy! Kto nie kima niech melduje :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Ide spac :-) Wobki skończyłem juz wczesniej. Mam w sumie 20 przeroznych korpusow. Brak powtarzalnosci byl zamierzony bo jestem na etapie poszukiwan optymalnego ksztaltu, pracy itd ;-) Zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)<br /> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Zarąbiste ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 No to pojechales z tym struganiem do 5:) ale poszlo Ci swietnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Troche sie zasiedziales przy tym struganiu;) Edytowane 1 Lutego 2014 przez Mariano Italiano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Dzieki chlopaki.<br /><br />Mariusz wobki robilem do 3 ale potem jeszcze tv i jakies podzeranie bylo :-D<br /><br />Rowki na ster i otwory pod obciazenie jak i oczka gotowe. Akurat wrocila "Pani domu" jak skonczylem wiec biore sie za odkurzanie ;-) Potem ukrece pare oczek z mocniejszego drutu i powklejam wszystko zebym mógł na noc wykapac je w lakierze. A w miedzy czasie trzeba porobic omotki na spinie dla kumpla :-D jutro chyba gibne sie nad wode bo smar mi w mlynkach zgestnieje B-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Nie spimy, lecimy. Sorki ze nie edytuje Tapatalk jakos nie dziala w 100%. Krece oczka z drutu 0.8mm do wiekszych wobkow. Z 0.6mm mam pelen woreczek :-)<br /><br /> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Wczoraj po pracy przysiadlem i sprobowalem cos pomazac ;-) o to efekt :-)<br /><br /><br /><br /><br /><br /> 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Zdjęcia niepozorne, ale efekt bardzo fajny. Grzbiecik pstrążka bardzo mi się podoba, mniej te szare plamy i trochę mało kropek Ogólnie bardzo fajny. Ten zielony też fajny - podoba mi się ten kształt. Będziesz go jeszcze cieniował góra-dół, czy taki zostanie? Domyślam się że nie wiesz jeszcze jak pływają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Ten gorny to czarno zloty. Mialem kiedys czarno zlotego glooga i byl bardzo lowny dlatego chce se kilka wobaskow tak odmalowac. Pstrazek idealem nie jest ale juz lepszy jak poprzedni. Wobki sa najpierw testowane w wannie zanim biore sie za malowanie. Maluch zamiata dosc szeroko dupka a pstrazek idzie jak po sznurku bardzo drobno Xsujac ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Wczoraj po pracy zapuscilem sobie film Ultimate 6 i splodzilem takie 2 wobki a kolejnych 6-7 zagruntowalem. Mysle ze jest coraz lepiej :-) <br /><br /><br /><br /><br /><br /> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi