tyka3 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam Forumowiczów.... Na forum mozna wyczytac wiele o Karabela, Elixir itd.... Mało jest informacji o M1....czy są to jakies nieudane konstrukcje, czy mało popularne???? Czy jest to udany wybór do lowniea sandaczy????Czy ktoś mógł przedstawic blizej te blanki a mianowicie chodzi mi o MX-S72M 218 cm, 6-12, 3-21g oraz MX-72ML 218cm,6-12, 7-18g.... Mile widziane opinie o pozostałych blankach tej serii..... Pozdrawiam i czekam na info..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Przeglądnij dokładnie tematy Informacji jest bardzo dużo o phenix'ach M1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Może i sa Manniek66.......ale na pewno nie ma wydzielonego wątku.....więc nie bede przegladal 1000 stron, dlatego załozyłem wątek żeby któś w razie potrzeby mógł dosyć szybko go znalezć A więc czekam na info..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 MXS72M nada się na sandacza, spkojnie obsłuży gumy id 5g+7cm do 22g+smukła 4".MX-72ML podobnie ,trochę mniej czuły w dolnym c/w od spiningowego z racji innej charakterystyki szczytówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zobaczcie co potrafia te M1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Wytrzymała jak na 12 funtówkę, ponad 2 kilo i to wcale nie był absolutny max tej wędki... ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dzięki Dąbek 111 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Pietrus to nie Ty na tym filmiku - bo kojarze zdjecia z watku sumowego.To u Ciebie krecone ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Miałem podobne ugięcie jak na MXS72L 10lb na zabetonowanym multiku ,zatrzymywałem w miejscu szczupaczki 70cm Normalnie nie wiedziały o co chodzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Pietrus to nie Ty na tym filmiku - bo kojarze zdjecia z watku sumowego.To u Ciebie krecone ? He he he no co Ty, to jacys Azjaci. A z tego co kojarzę to żaden taki po chałupie mi nie łazi ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Miał ktoś w rękach blank MX 76XH. Dostępny w pracowni Z.Kawalca, przynajmniej na stronie jego pracowni tylko widziałem ten blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Jak w marcu dotrze dostawa dwu częściowych M-1-ek to dopiero bedzie sie działo ja już swojego faworyta mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 A gdzie można znaleźć spis tych 2-częściowych blanków M1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Pisał o tym ( o M-1 kach wieloczęściowych) Łukasz w swoim wątku "Z wizytą u ......." , ale ten co mnie tak rajcuje to 2,9m moc 10-12lb i realne cw 3-18 przy szczytówce 1,6mm i dolniku 14mm.Opowiadał mi o Rafał - Dąbek111 gdyż jako pierwszy go zbroił i testował ten pierwszy sampel a dziś usłyszałem także sporo o nim od Zbyszka Kawalca który także miał możliwość podziwiania Rafałowej adaptacji tego blanku Ponieważ to były jak do tej pory tylko sample to nie bardzo wiadomo co wejdzie do produkcji i stąd pewnie brak tabelki. Edytowane 7 Lutego 2014 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 ma moze ktoś z Lublina lub okolic wedke na blanku tym do 35g?? chetnie bym obejrzał. Lub tego drugiego xfast do 21g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Najbliżej chyba masz do Zbyszka Kawalca,- no chyba, ze Ci tam 'nie po drodze".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Zbyszek nie ma, bylem juz w tej sprawie i wyszedlem z nastepnym seekerem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 To znaczy, że gust masz dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Ja dosyc dlugo uzywam 2-czesciowej wersji M1 o symbolu MX-S862MH 8'6" 17lb 1oz. Ma on na razie tytul sampla czy prototypu jak kto woli. Kijek jak na swa dlugosc i moc bardzo lekki bo w uzbrojeniu w ciemny korek i stalowe sici phenixa wazy niecale 140g. Blank jest bardzo dynamiczny i wybitnie szczytowy. Idealnie nadalby sie do lowienia sandacza w rzece z brzegu. Ja nieststy na rzece sandaczy nie lowie i kupilem go z mysla o troci w morzu. Przynetami o masie 28g macham bardzo dynamicznie i wydaje mi sie ze cw z opisanych 28g mozna interpretowac na 35g. Jest to taka mocna uncjowka. Jedyny minus tego blanku to dlugosc. Przy trociowaniu w morzu przydalaby sie jednak wedka 2.9... zastanawiam sie nad zmiana na cos w podobnych parametrach ale blizej tej dlugosci 3m. Edytowane 15 Lutego 2014 przez Wędkarz87 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Jak w marcu dotrze dostawa dwu częściowych M-1-ek to dopiero bedzie sie działo ja już swojego faworyta mam Arek czy krótsze 2.2m - 2.4m 3/4 mogą być w tej dostawie marcowej ? Jeżeli tak to warto mi poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Arek czy krótsze 2.2m - 2.4m 3/4 mogą być w tej dostawie marcowej ? Jeżeli tak to warto mi poczekać Łukasz jest dość oszczędny w zapewnieniach, ale to pewnie dobrze bo trzeba sobie zdać sprawę, że te blanki to w 90%(jak nie 100) zapotrzebowanie naszego rynku a ten nasz rynek to raczej bidny jest więc należy się przyzwyczaić do tego, że "jak przyjdzie to będzie"Osobiście bardzo czekam (oprócz boleniowego długasa) na 10lb 2"2' bo za miesiąc zacznie się u mnie sezon pstrągowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 gdyby w nowej ofercie rodmasu znalazło się coś podobnego do seabassowych kijków daiwy z linku @bazylossa to pewnie zacząłbym się mocno drapać po głowie i portfelu. http://jerkbait.pl/topic/35799-morethan-ags-morethan-branzino-ags/?p=1398210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Mi w ofercie phenixa brakuje typowych blanków pod wielkorzeczne łowienie z pływadla...czegos circa 8-8'3 ft i 12 lb pod białoryb z nurtu oraz 17lb pod bolenie i okazyjnie sandacze. Typowy fast lub x-fast w phenixowym progresie...no chyba,ze coś przeoczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Patryk,pod brzegowego bolca i okazjonalnie sandacza jest przecież świetny blank PST 895 17lb, lub opisany wyżej przez kolegę z Gdańska @Wędkarz 87 M1 8'6".Nie wiem czy coś będzie w długości 8' ,ale na pływadło któryś z głębiej pracujących M1 7'2"A jakbyś się skusił na jednoskłada ,to mam akurat właśnie w gotowości to zbrojenia ,na nowy sezon pod bolka 8' realnie konkretne 12lb w dolniku z czyłym szczytem Triffectę.Blank pod konkretne pstrągi ,szczupaki na lekko i bolki.Blank pod obciążeniem pięknie się gnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Dąbek, pod brzegowca to mam STC SCV 8`6 12 i 17lb, FX 905 i za chwilę FX 966. Pływadło to u mnie najwyżej i max 8`6 ( taka długość godząca jeszcze brzeg i pływadło), a najlepiej to 7`9 lub 8`. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi