Skocz do zawartości

Phenix Nanotubes M1

tyka3

Rekomendowane odpowiedzi

a moze bylby ktos tak dobry i opisał jednoczescówke do 35g (MX-72H) jaka jest jego dolna granica na stronie rodmas jest opisany 14-35 a u kawalca 7-35 chciałbym to uzyc pod sandacza 8-15g plus 3cale guma.sum sie zdarza jako przyłów taki nie mały.   myslalem o tym do 21 x fast(MX-S72M) ale 12Lb to ja pstagi lowie ;)  i czym on sie rozni poza mocą od tego do 21 fast (MX-72MH) generalnie chodzi o to co wybrac?

Dąbek, pod brzegowca to mam STC SCV 8`6 12 i 17lb, FX 905 i za chwilę FX 966. Pływadło to u mnie najwyżej i max 8`6 ( taka długość godząca jeszcze  brzeg i pływadło), a najlepiej to 7`9 lub 8`.

No kurna ,nie dostrzegłem ,że tylko o pływadło chodzi :) A przecież kiedyś już czytałem ,że masz tą 905-kę :) grubo łowisz,ale konkretne bolce.

Faktycznie 12 lb w tej długości i dwóch kawałkach nie ma.

Ala zaraz ,zaraz FX 794, 18g 12lb :)  Blank ,pod którego ponoć w PL nie ma pstrągów :) Gnie się cudnie ,mega moc w dole i może trochę więcej jak fabryczne 18g c/w :)

Kunasz63 ,opis na Rodmas bliższy reala :) Ja celuję w ten blank pod Wiślane ciężkie gumy do 40g+5" ,może i więcej.

Zależy jaki masz priorytet,albo łowisz sandacze ,albo udajesz ,że je łowisz i czekasz na branie sumka ,wtedy proponuję tego M1 25lb lub UMBX 25lb.

Jest lekka sandaczówka ,która obsłuży 8-15g+3" ,UMBX-S700M, kolega endriu24 waytargał na niego w pierwszym dniu testu wąska 150cm w expresowym tempie  :D

Ten MXS72ML to swietny blank sandaczowo szczupakowy ,pod wabie od 5g+7cm do 22g+10cm,ale w/g użytkowników zniesie więcej i wcale się nie dziwię :)

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Nie mow Tomek ze z Hersa zrezygnowales  :P

Z Hersa Pawełku nie zrezygnowałem, ba jutro powinna drobnica dojechać :D  Czekaj na foty, wiesz gdzie :P  Ale też trza mieć cuś lżejszego co zastąpi poppinga MHX'a. A przyznaję że M1 są zajefajne i chętnie bym na nich zbudował ostrą sandaczową wykałaczkę ;)

To poppinga tez juz pogniles? ;)

Ano, no ;)  Jako pierwszy mój badyl był, jak by to ująć, nie do końca dopracowany. Po prostu parę drobnych rzeczy niezbyt mi się podobało więc szukam czegoś innego. Choć sam blank P844-2 leżał mi ręku niesamowicie a póki co zbieram informacje :D

• 2 miesiące temu...

Koledzy, czy MXS72M ogarnie jigowanie gumami od 2 cali + 7 gram do 3 cali + 18 gram? Docelowo - gruby okoń, szczupak, sandacz.

No i czy warto go ewentualnie ciachać od dołu? Bo przyznam, że powyżej 7 stóp mam barierę psychiczną jeśli chodzi o transport.

Koledzy, czy MXS72M ogarnie jigowanie gumami od 2 cali + 7 gram do 3 cali + 18 gram? Docelowo - gruby okoń, szczupak, sandacz.

No i czy warto go ewentualnie ciachać od dołu? Bo przyznam, że powyżej 7 stóp mam barierę psychiczną jeśli chodzi o transport.

Jak przytniesz z dołu do 8cm to własnie w zamierzonej gramaturze uplasujesz się idealnie.W oryginale obsługuje do 22g+4" komfortowo.

• 2 miesiące temu...