Kunasz63 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 a moze bylby ktos tak dobry i opisał jednoczescówke do 35g (MX-72H) jaka jest jego dolna granica na stronie rodmas jest opisany 14-35 a u kawalca 7-35 chciałbym to uzyc pod sandacza 8-15g plus 3cale guma.sum sie zdarza jako przyłów taki nie mały. myslalem o tym do 21 x fast(MX-S72M) ale 12Lb to ja pstagi lowie i czym on sie rozni poza mocą od tego do 21 fast (MX-72MH) generalnie chodzi o to co wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Dąbek, pod brzegowca to mam STC SCV 8`6 12 i 17lb, FX 905 i za chwilę FX 966. Pływadło to u mnie najwyżej i max 8`6 ( taka długość godząca jeszcze brzeg i pływadło), a najlepiej to 7`9 lub 8`.No kurna ,nie dostrzegłem ,że tylko o pływadło chodzi A przecież kiedyś już czytałem ,że masz tą 905-kę grubo łowisz,ale konkretne bolce.Faktycznie 12 lb w tej długości i dwóch kawałkach nie ma.Ala zaraz ,zaraz FX 794, 18g 12lb Blank ,pod którego ponoć w PL nie ma pstrągów Gnie się cudnie ,mega moc w dole i może trochę więcej jak fabryczne 18g c/w Kunasz63 ,opis na Rodmas bliższy reala Ja celuję w ten blank pod Wiślane ciężkie gumy do 40g+5" ,może i więcej.Zależy jaki masz priorytet,albo łowisz sandacze ,albo udajesz ,że je łowisz i czekasz na branie sumka ,wtedy proponuję tego M1 25lb lub UMBX 25lb.Jest lekka sandaczówka ,która obsłuży 8-15g+3" ,UMBX-S700M, kolega endriu24 waytargał na niego w pierwszym dniu testu wąska 150cm w expresowym tempie Ten MXS72ML to swietny blank sandaczowo szczupakowy ,pod wabie od 5g+7cm do 22g+10cm,ale w/g użytkowników zniesie więcej i wcale się nie dziwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Dąbek, fx794 to ja mam na pstrągi ...i okaże się czy ogarnie kleniojazie "z wody"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Podbiję temacik Coś może już wiadomo na temat dwuczęściówek M1 bo ja jakoś nie mogę nic sensownego znaleźć A interesi mnie cuś pod sandałka na pływadło w długości góra 2,3m i ołowiu do 20g+gumiś 3-4". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 ..a do tego to mbx 17lb pasi jak ulał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 ..a do tego to mbx 17lb pasi jak ulał Zdecydowałeś się jednak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Podbiję temacik Coś może już wiadomo na temat dwuczęściówek M1 bo ja jakoś nie mogę nic sensownego znaleźć A interesi mnie cuś pod sandałka na pływadło w długości góra 2,3m i ołowiu do 20g+gumiś 3-4". Nie mow Tomek ze z Hersa zrezygnowales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Nie mow Tomek ze z Hersa zrezygnowales Z Hersa Pawełku nie zrezygnowałem, ba jutro powinna drobnica dojechać Czekaj na foty, wiesz gdzie Ale też trza mieć cuś lżejszego co zastąpi poppinga MHX'a. A przyznaję że M1 są zajefajne i chętnie bym na nich zbudował ostrą sandaczową wykałaczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 To poppinga tez juz pogniles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 To poppinga tez juz pogniles? Ano, no Jako pierwszy mój badyl był, jak by to ująć, nie do końca dopracowany. Po prostu parę drobnych rzeczy niezbyt mi się podobało więc szukam czegoś innego. Choć sam blank P844-2 leżał mi ręku niesamowicie a póki co zbieram informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 hehehe to widze ze calkiem nowy sprzet bedzie na ten sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 W planach jeszcze Xzoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Koledzy, czy MXS72M ogarnie jigowanie gumami od 2 cali + 7 gram do 3 cali + 18 gram? Docelowo - gruby okoń, szczupak, sandacz. No i czy warto go ewentualnie ciachać od dołu? Bo przyznam, że powyżej 7 stóp mam barierę psychiczną jeśli chodzi o transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Koledzy, czy MXS72M ogarnie jigowanie gumami od 2 cali + 7 gram do 3 cali + 18 gram? Docelowo - gruby okoń, szczupak, sandacz. No i czy warto go ewentualnie ciachać od dołu? Bo przyznam, że powyżej 7 stóp mam barierę psychiczną jeśli chodzi o transport.Jak przytniesz z dołu do 8cm to własnie w zamierzonej gramaturze uplasujesz się idealnie.W oryginale obsługuje do 22g+4" komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Rafał brzmi super, dzięki za opinię. W dole faktycznie się spisze? Te 7 gram to tak najlżej, przede wszystkim gumy 2 cale + 10 gram ołowiu, rozumiem że to spokojnie osiągalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Koleś z forum castem na tym blanku łowił najlżej 5g+5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 M1 w wieloskładzie i dwuskładzie http://rodmas.pl/?p=1027 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Ciekawe czym roznia sie takie 'OEM for Poland' od np 'OEM for US'...?To takie blanki kierowane na rynek hamerykanski na nasz sie nie nadaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 (edytowane) Wydaje mi się, że ten dopisek ma raczej oznaczać modele produkowane jedynie na polski rynek, czyli analogiczna sytuacja jak w przypadku np. Karabeli. Edytowane 10 Września 2014 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Wydaje mi się, że ten dopisek ma raczej oznaczać modele produkowane jedynie na polski rynek, czyli analogiczna sytuacja jak w przypadku np. Karabeli. No tego to mozna sie odrazu domyslec Czyli to sa dodatkowe blanki specjalnie na rynek polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 (edytowane) No tego to mozna sie odrazu domyslec Czyli to sa dodatkowe blanki specjalnie na rynek polski? To po co pytasz? Blanki analogiczne jak np. niektóre modele SCV i Legend Tournament od St. Croix na rynek rosyjski. Edytowane 10 Września 2014 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Wczoraj rozmawiałem z Łukaszem i mówił że dolniki są wzmocnione bardziej. Najlepiej zapytać u źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 A to juz pytac nie wolno? Bylem ciekaw czy u nas mozna kupic blanki tylko na PL, czy ogolnie wszystkie blanki plus te wylacznie na PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Wczoraj rozmawiałem z Łukaszem i mówił że dolniki są wzmocnione bardziej. Najlepiej zapytać u źródła...kolejny zarażony mbx-em? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 M1 chyba jednoczęściowy będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi