Dąbek 111 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Miałem ten kij również i zgadzam się z kolegą w 100%. Pociągnie nawet ciut więcej myślę, że z 7gram plus smukłe 3' ostatecznie w spokojnej wodzie ...Mam ten kijek w delfinie,w/g mnie komfort animacji gumaka zaczyna sie od 5g+2"na ok 4m a kończy na 10g+3" na gł. 6m.Aurigę 11g również w delfinie zacząłem obławiać i na chwilę obecną jest super.Zaczyna gadać od 3g+2" na 6-7m, w przedziale 5-10 na tej głebokości jest super.Pewnie można trochę więcej ,ale nie miałem potrzeby próbować.W dolnym zakresie na płytszej wodzie 2-3m zapewne zejście do 2g+ mała gumka nie będzie problemem.Jedna wędka na tym blanku zastąpi przynajmniej dwie w przedziale 4-10lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Mam ten kijek w delfinie,w/g mnie komfort animacji gumaka zaczyna sie od 5g+2"na ok 4m a kończy na 10g+3" na gł. 6m. Aurigę 11g również w delfinie zacząłem obławiać i na chwilę obecną jest super.Zaczyna gadać od 3g+2" na 6-7m, w przedziale 5-10 na tej głebokości jest super.Pewnie można trochę więcej ,ale nie miałem potrzeby próbować.W dolnym zakresie na płytszej wodzie 2-3m zapewne zejście do 2g+ mała gumka nie będzie problemem.Jedna wędka na tym blanku zastąpi przynajmniej dwie w przedziale 4-10lb. Rafał a czy nie uważasz , że 10g plus 3 cale na 6 metrach to troche dużo jak na ten kij ? Łowilem nim bardzo dużo w tym roku ...i pól zeszłego i 10g plus 3' nie odważyłem się zakładać nawet na 2 metrowej wodzie Wydaje mi się , że podbicie już nie będzie takie jak byc powinno ...Może mówisz o MM SS L ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 MIałem wcześniej L-kę ,którą obławiałem wiślane klatki oraz na Martwei Wiśle blaty 4-6 m ,dawał radę 12g + 4" kajtek ES.LL-kę mam w delfinie,więc sposób zbrojenia i rozmieszczenie przelotek też może mieć wpływ na poprawę dynamiki. .Fakt nie jest to podbicie jak w wędce 12lb,ale spokojnie daje radę 10g+3"ES. Wypada wspomnieć ,że wędki używam do połowu z brzegu normalnie żrących okoni ,a sandacza traktóję jako przyłów.Ewentualnie na łodzi pod DSa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 A wracając do SP 742 XUL, dziś zważyłem Kajtka ES 3' + główka 5g i wyszło że taki duet waży~ 7,5g. Podobnie kopytko 5cm+ 5g ołowiu. Myślicie że dla XUL to już za dużo? W grę wchodzi jedynie woda stojąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 A wracając do SP 742 XUL, dziś zważyłem Kajtka ES 3' + główka 5g i wyszło że taki duet waży~ 7,5g. Podobnie kopytko 5cm+ 5g ołowiu. Myślicie że dla XUL to już za dużo? W grę wchodzi jedynie woda stojąca.Łowiłem tak i nie pękał I dosłownie i w przenośni. Spokojnie da radę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 A łowił ktoś już kijem na blanku SP 982 MH ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 A łowił ktoś już kijem na blanku SP 982 MH ?Mój się robi dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 A co powiesz o blanku? Miałeś go w rękach przed zbrojeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Nie Idę w ciemno. Będzie co będzie. Zawsze pozostaje giełda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Łowiłem tak i nie pękał I dosłownie i w przenośni. Spokojnie da radę. Poratuj fotkami z ugięciem wędki, byłbym mocno zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Poratuj fotkami z ugięciem wędki, byłbym mocno zobowiązany.Prymitywne warunki i kiepskie te fotki. Żaden ze mnie znawca jak powinno sie robić fotki ugięcia. Ciężarki 0,2 i 0,5kg (ostatnie zdjęcie). Niestety nie mam białej ściany by zrobić piekne ujęcia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Dziękuję, bardzo mi pomogłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) Zniechęciłem czy zachęciłem? Edytowane 12 Listopada 2016 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Dzięki fotkom mam juz troszkę lepsze wyobrażenie co do kija, puki co decyzje nie zapadły W grę wchodzi jeszcze Suzuki RXF-6LB-702 i daw gotowce z JP: Tenryu Rayz RZ68LML:http://fishing.tenryu-magna.com/trout/rayz.html Shimano Cardiff Extreme:http://fishing.shimano.co.jp/product/rod/3497 Na szczęście jeszcze 2 miesiące do sezonu pstrągowego i troszkę czasu na przemyślenia jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Tenryu robi robotę. W tym roku na Patagonii kolega z Bułgarii łowił tym samym kijem, ktory wskazałeś. Pstrągi, nawet te 70 cm wyjeżdżały z wody bez problemu. A ugięcie imponujące. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Miał model RZ68LML? Jakimi przynętami łowił, tak plus minus. Korci strasznie Tenryu Cardiff zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Wobki do twitchingu takie 6-8 cm. Wahadła 7-8 cm i do max 12g. Z rzadka obrotówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 panowie czym się różni M1 do M1+ ?http://sh202208.website.pl/nowosc-blanki-firmy-phenix-m1-plus/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 ten + mnie zastanawia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Niestety od sierpnia na Łukasza stronie stoi,- "jutro opis"....W rozmowach Łukasz jest także dość oszczędny i mówi, że to nie ten sam materiał co znane już M-1 tylko jakby coś pomiędzy Black Chromem a M-1...O i tyle mogę powiedzieć.Tego "+" użył Zbyszek Kawalec by odróżnić to do czego przyzwyczaili się klienci myśląc o M-1 od tego co nowe....Ot i cała historia tego plusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 a czy może miałeś do czynienia M1 + ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 mój 12lb M-1+ się kręci , BC 14lb mam i łowię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 jak już będziesz miał M1+ to skrobnij coś po testach jakie są różnice w porównaniu do M1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Tego "+" użył Zbyszek Kawalec by odróżnić to do czego przyzwyczaili się klienci myśląc o M-1 od tego co nowe....Ot i cała historia tego plusa Czyli to te same blanki co w Rodmas, a ten plusik to tylko taki neologizm z Lublina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Trudno (chyba )jako nazwy użyć opisu "najnowsze blanki Phenixa" Lubię tę firmę za innowacyjność i pomysły, lubię te blanki, lubię Łukasza,- ale przy całym szacunki dla wymienionych,- aż takimi gwiazdami to nie są żeby tak lakoniczny wpis załatwiał wszystko bez pytań 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi