atomic Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Proszę Was o opinie co do takiego zestawu. Sama tuningowana szpula (bez łożysk, hamulca) Od ilu g tym się da rzucać? Czy warto inwestować w 1 multik tyle i zrobić z niego maszynkę jeszcze na pstrąga czy to nie ma sensu i lepiej kupić coś mniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Jakoś nie widze 201 w roli pstrągowej maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 ale ma taki fajny zimowy kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 51 tez ma fajny zimowy kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Aż za bardzo zimowy jest jak dla mnie, bo jego cena mnie zmroziła. (brak używek) Tak, na poważnie to nie warto pakować tych 100$ w 201? Najwyżej odpuszczę a za rok pomyślę o jakimś zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 201 to raczej maszyna to cięższych zadań niz pstrągowanie i nie sadze zeby pomogła w tym szpula Availa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Chyba wszystko zalezy jakimi i od ilu gram bedziesz rzucac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Lepiej zainwestować jeśli by przyszło w nówkę chronarcha 51 niż kupować używkę 201 i tuningować, bo koniec końców cenowo wyjdzie podobnie a zostaniesz z dużym multikiem niekoniecznie dobrze sprawdzającym się na light i do tego używanym Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Nawet mała Ryoga z RCS-em przy pstrągowaniu czy kleniowaniu nie chce współpracować w idealny sposób To nie są multiki do UL, Curado się często pojawia na giełdzie, więc proponuję polować na 51 E i potem w razie potrzeby tuningować, będziesz miał maszynke od 2-3gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Czy scorpion 1001 będzie też dobrym wyborem? Na eBay jest o wiele więcej używek z Japonii Chronarch i curado mało, a jak się pojawi to 150$ to minimum, przy nowym 200$ to malo opłacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Mi się trafił używany za 600 to wziąłem, a za 200 dolców + przesył można teraz kupić nowy i wtedy miałem nówkę ściągać. Nówka to nówka, jak chcesz żeby Ci posłużył to koło stówki oszczędności może Ci się zemścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Czy scorpion 1001 będzie też dobrym wyborem? Na eBay jest o wiele więcej używek z JaponiiChronarch i curado mało, a jak się pojawi to 150$ to minimum, przy nowym 200$ to malo opłacalne Także chciałem dopytać odnoście skorpiona 1001, czy do takich zastosowań nie byłby lepszy od niego - Scorpion Mg 1001? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Mi się trafił używany za 600 to wziąłem, a za 200 dolców + przesył można teraz kupić nowy i wtedy miałem nówkę ściągać. Nówka to nówka, jak chcesz żeby Ci posłużył to koło stówki oszczędności może Ci się zemścić. Ok to wstrzymam się i kupię coś lepszego albo scorpion albo jakieś curado/chronarch. Może akurat jakaś promocja w US się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ja też planuję ( już od dwóch lat ) skompletowanie zestawu XUL. Na dzień dzisiejszy , gdybym kupował taki multik , to byłby to Abu Revo LT bez tiuningu. Tyle że trzeba go kupić w krainie gdzie ludzie mówią od tyłu. http://marunouchishop.com/main/abu/ambassadeur_revo_lt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 mozna i normalniej:http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.Xabu+revo+lt&_nkw=abu+revo+lt&_sacat=0&_from=R40 http://www.ebay.com/itm/ABU-REVO-LT-L-LEFT-HANDLE-/390753785896?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5afabd9828 http://www.ebay.com/itm/ABU-GARCIA-AMBASSADEUR-REVO-LT-LH-LH-LOW-PROFILE-BAITCASTING-REEL-/161073259269?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2580b6e305 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dobra alternatywa, zamiast rzeźbić w "G" a tuning też drogi można niewiele drożej mieć coś gotowego i nie gorszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 No nie do końca drożej. Za LT w linkowanym sklepie zapłacisz 650zł. Do tego przesyłka i ( jak się nie da inaczej ) cło. I to wszystko wyniesie cię mniej niż 1000zł. A dostajesz najlżejszą chyba produkowaną na świecie szpulę , magnetyk mosiężny napęd i prawdziwy JDM. To wszystko dodatkowo można moczyć w słonej wodzie. Dla porównania :Scorpion , Curado lub Chronarch - 600 - 1000 zł. Szpula - 350 - 400 zł. Magnetyk - 150-200 zł. Do tego koszty przesyłki i niedajboże cła ..i jesteś w czarnej dupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 ale maruno też nie jest w europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) No nie do końca drożej.Za LT w linkowanym sklepie zapłacisz 650zł.Do tego przesyłka i ( jak się nie da inaczej ) cło.I to wszystko wyniesie cię mniej niż 1000zł.A dostajesz najlżejszą chyba produkowaną na świecie szpulę , magnetyk mosiężny napęd i prawdziwy JDM.To wszystko dodatkowo można moczyć w słonej wodzie.Dla porównania :Scorpion , Curado lub Chronarch - 600 - 1000 zł.Szpula - 350 - 400 zł. Magnetyk - 150-200 zł.Do tego koszty przesyłki i niedajboże cła ..i jesteś w czarnej dupie.A coś z ciut głębszą szpulką z mosiężnym napędem z ABU ? Najlepiej JDM.Generalnie chodzi mi o zakres przynęt 8-35 gramów. Edytowane 31 Stycznia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Ja też planuję ( już od dwóch lat ) skompletowanie zestawu XUL. Na dzień dzisiejszy , gdybym kupował taki multik , to byłby to Abu Revo LT bez tiuningu. Tyle że trzeba go kupić w krainie gdzie ludzie mówią od tyłu. http://marunouchishop.com/main/abu/ambassadeur_revo_lt.html czyli już wiem na co zbieram Widziałem fotki wcześniej ale nie sądziłem że ma zakres shimano+avail z magnetykiem, bo nie wiedziałem że szpula taka lekka, a wyglądem powala na kolana. Do 800 zł myślę że do ogarnięcia jest. Przy odrobinie szczęścia i sprytu. Dużo liczyć nie trzeba żeby zobaczyć o ile bardziej ekonomicznie wychodzi Abu. Nowy scorpion/chronarch to już 200$, 40$ magnetyk i 100$ szpula, do tego łożyska 30$ Edytowane 31 Stycznia 2014 przez atomic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Godski . No to po co ci tiuning ?Większość małych kołowrotków ze standardową szpulą się nada. Jak chcesz Abu ; to jest jeszcze LTX , MGX i w zasadzie STX też pociągnie , może też być ten nowy -Rocket ( czy jak mu tam ? )Jak chcesz Shimano to Scorpion , Curado , Chronarch ( z numerem 50-51 ) I jeszcze całe stado innych się znajdzie. Edytowane 31 Stycznia 2014 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Raczej bym na to nie liczyl heh inaczej by nasza gielda wygladala jakby tak fajnie bylo, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Jeszcze taniej się da http://global.rakuten.com/en/store/axiasports/item/jan0036282934115/ Kupowanie dużych ilości a pojedynczych sztuk to dwie różne sprawy. 3 razy kupowałem tak kołowrotki Quantum z USA i 3 razy mi się udało. Oczywiście wymaga to trochę szczęścia Problemem jest przesyłka, zawsze jest droga. Zarobisz 2 razy po 100 zł na dwóch multikach. Okaże się że coś się stanie i trzeba odsyłać, płacić itd. Więcej czasu na tym stracisz niż zarobisz. Edytowane 31 Stycznia 2014 przez atomic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 A coś z ciut głębszą szpulką z mosiężnym napędem z ABU ? Najlepiej JDM.Generalnie chodzi mi o zakres przynęt 8-35 gramów.Mega wrażenie na mnie zrobiło Abu MGXTREME, do najtańszych nie należy, ale jak się nim pobawiłem na sucho to, porównując pracę, lekkość obracania szpuli itd. to Stx i innych Premierów nie chciało mi się już brać do ręki Gdybym nie miał chronarch'a to pewnie bym się pokusił. Super waga 139gr. Made in Korea Południowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Godski . No to po co ci tiuning ?Większość małych kołowrotków ze standardową szpulą się nada.Jak chcesz Abu ; to jest jeszcze LTX , MGX i w zasadzie STX też pociągnie , może też być ten nowy -Rocket ( czy jak mu tam ? )Jak chcesz Shimano to Scorpion , Curado , Chronarch ( z numerem 50-51 )I jeszcze całe stado innych się znajdzie.O jakim tuningu piszesz? Dołożenie 4 łożysk do Tatuli za 3 dychy to tylko poprawa pracy i więcej lat bezawaryjnej pracy. W żadne availe i wymianę standardowych łozysk na lepsze nie inwestuję.STX-a nowego nie chcę, a starszego miałem i komfortowo to od kilkunastu gram. Można pewnie i mniej, ale to dla mnie bez komfortu. Tatula zejdzie niżej.Shimano znam z opisu. Potrzebuje ABU typu LT z głębszą szpulką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi