Skocz do zawartości

PRZEGRANA TURAWA ? PODPISUJCIE PETYCJA GOTOWA !!!!!!!!

niedzwiedz

Rekomendowane odpowiedzi

Akcja mailingowa, jak to ma miejsce w przypadku promowania nowego artykułu, czy konkursu na stronie.

Może to coś da, bo faktycznie podpisów strasznie mało, a trzeba wziąć jeszcze poprawkę na to, że spora ich część pochodzi spoza forum.

Edytowane przez Dagon

.... szkoda że linku do petycji nie ma na stronie internetowej gminy Turawa. Przecież decyzja uderzy w mieszkańców gminy przede wszystkim - może nawet bardziej niż w ryby i wędkarzy. Wydaje mi się że to ich głos powinien być najbardziej słyszalny. Dobrze że są głosy z całego kraju bo to potwierdza argument o turystyczniej atrakcyjności Turawy, ale sami wędkarze bez mobilizacji miejscowej ludności ( czyt. wyborców ) sprawy nie załatwią...

.... szkoda że linku do petycji nie ma na stronie internetowej gminy Turawa. Przecież decyzja uderzy w mieszkańców gminy przede wszystkim - może nawet bardziej niż w ryby i wędkarzy. Wydaje mi się że to ich głos powinien być najbardziej słyszalny. Dobrze że są głosy z całego kraju bo to potwierdza argument o turystyczniej atrakcyjności Turawy, ale sami wędkarze bez mobilizacji miejscowej ludności ( czyt. wyborców ) sprawy nie załatwią...

Niestety po rozmowie z Wójtem na spotkaniu z przedsiębiorcami doszedłem do wniosku że Wójt i urzędnicy wiedząc że przespali sprawę próbują siedzieć cicho ( a może przycichnie) . Proponowałem umieszczenie petycji na stronie , ale grochem o ściane . Wyborcy podziękują albo w tyłek wlezą .Ale ja nie podaruje , poprosiłem o udostępnienie korespondencji we wiadomej sprawie i też próbowali robić problem . 

Dopiero po ostrej wymianie zdań weszła Pani mecenas i zaczęła się merytoryczna dyskusja .

Zaproponowano aby wszyscy przedsiębiorcy wystąpili o nadanie statusu strony co wiąże się z unieważnieniem całej decyzji  o pozwoleniu wodnoprawnym ( jutro zaczynamy składać) . Jutro spotykam się też z dziennikarką tvp zobaczymy co z tego wyjdzie .

Ja osobiście nie odpuszczę .

Ale cóż można zrobić jak się ma takiego Wójta

na jesień wybory Panowie

pozdrawiam i dzięki za podpisy ( petycja też dotrze do Pana Marszałka) jutro właśnie tvp chce się spotkać w tej sprawie 

• Like 6