Skocz do zawartości

Morethan 2014

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

i wsadzona w wielkość 2510R ! :)  :)

Przekladnia Hyper wrocila :)

I wagowo też to wygląda normalnie 260 gram vs. 200 gram w exist-cie 2510r-pe. Chociaz, szczerze mowiac exist wizualnie bardziej mi sie podoba. Byc moze mam przesyt nowosci w kolorze czarno zlotym prezentowanych przez firmy na S i D ostatnio.

Jakbyscie Panowie robili jakies zakupy grupowe to dajcie znac...Dzieki

I wagowo też to wygląda normalnie 260 gram vs. 200 gram w exist-cie 2510r-pe. Chociaz, szczerze mowiac exist wizualnie bardziej mi sie podoba. Byc moze mam przesyt nowosci w kolorze czarno zlotym prezentowanych przez firmy na S i D ostatnio.

Jakbyscie Panowie robili jakies zakupy grupowe to dajcie znac...Dzieki

Myślę, że się nie pochwalą jak sexem grupowym :lol:  :lol:

• Like 1

Warto pamietac, ze Morethan byl i jest wersja specjalna Certate. 

"Dzieki" importerom w PL kosztowal mniej wiecej tyle co Stella, ale to zawsze bylo "Certate special" ;)

Takze, to nie jest model, ktory ma rywalizowac ze Stella.

On ma sie sprawdzic z "Vankiem" - tak wedle marketingowcow.

W odpowiedzi na sukces wczesniejszego Shimano wystrzelilo Excense (przeznaczenie sea bass).

Cena jednoznacznie na to wskazuje - dobre 20 % ponizej ceny Stelli 2014...

Przegladajac te nowosci Daiwy na 2014 rok, wszedlem tez na strone z nowymi modelami wedek morethan branzino:

http://all.daiwa21.com/fishing/item/rod/salt_rd/morethan2014/index.html

Wizualnie te wedki zawsze mi sie podobaly, natomiast caly czas sie zastanawiam jak przy tak malej srednicy blanku (w modelu 93 ML TIP- 1,4 mm) mozna uzyskac takie parametry 16 lb i 35 gram

Lapal moze ktos na te wedki? Czy to wartosci przeszacowane, czy rzeczywiscie udalo sie im uzyskac taki mocny grafit przy tak niewielkiej srednicy?. A moze mocny ale przy pierwszym lepszym kontakcie z kamieniem/ gałezią sie łamie?... Jak z ugięciem takiej wędki, zacięciem i amortyzacją podczas holu?...

kije Sea Bassowe, są inaczej opisane niż my jesteśmy przyzwyczajeni, w większości są to kije Regular lub Reg-Fast, mają cienkie i spolegliwe szczytówki, pracują głęboko i mają mocne dolniki

to jak z kijami Egi, gdzie dla nas stosunkowo delikatna wklejka, ale z mocnym dolnikiem potrafi być opisana do 50 czy nawet 60g

w skrócie można powiedzieć, że w czasie holu szczytówka dość szybko przestaje brać na siebie obciążenie

Edytowane przez bazyloss

sprzedam Certate 2013 2510R-Pe - 3 razy na rybach serio i biorę tego Morethana :)

sprzedam Steeza 100HL ideał i biorę nowego LTD SV TN

Kolega właśnie dzisiaj zamówił tego Steeza w pre-order, więc się pośpiesz, bo zostały dwie sztuki w dobrej cenie na Japan Tackle :D