Skocz do zawartości

spro passion czy dam quick hpn??

tetsu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam dylemat ktory kolowrotek kupic o spro sporo juz sie naczytalem ale kumpel ma dam quick slr spin (w polsce nie moge go znalesc) to nawet na odrze daje rade a wielkoscia jest podobny co passion, mysle o rozmiarach uniwersalnych czyli 730 spro a dam 420/430. Bedzie mi sluzyl do pstragow na ciurkach oraz na rzekach takich jak bobr. Pozdrawiam (sorry za jakies bledy pisze z telefonu)

Witaj.

Miałem Passiona 730 pod Twoje wymagania to aż nadto wytrzymała konstrukcja, nie wiem czy mniejszy i lżejszy 720 spokojnie by Ci na pstrągowanie już nie wystarczył, oprócz szumiącej rolki i wymienionego łożyska wiekszych wad nie stwierdziłem (łowiłem nim chyba 4 sezony) .

Z kołowrotkiem DAM quick hpn nie ma problemu z dostępnością w Polsce pisałem, że kołowrotek kumpla jest ciężko dostępny w Polsce (DAM Quick SLR spin). No właśnie teraz rozmiar tego Spro 720 czy 730 tak jak pisałem wcześniej będzie to krecioł pod pstragi i pasiaki oraz podpięty pod UL(czasami) przynęty o wahadłówki do 6g woblerki 7cm max oraz obrotowki do nr2 to passion 720 by wystarczył??

Z kołowrotkiem DAM quick hpn nie ma problemu z dostępnością w Polsce pisałem, że kołowrotek kumpla jest ciężko dostępny w Polsce (DAM Quick SLR spin). No właśnie teraz rozmiar tego Spro 720 czy 730 tak jak pisałem wcześniej będzie to krecioł pod pstragi i pasiaki oraz podpięty pod UL(czasami) przynęty o wahadłówki do 6g woblerki 7cm max oraz obrotowki do nr2 to passion 720 by wystarczył??

jeśli woblerki to lepiej 730

Po przykrych doświadczeniach z brodami na Sargusie używałem Passiona 740M przez rok na plaży. Plecionkę i żyłkę jak dla mnie nawija idealnie -przez cały rok nie zrobił żadnej brody, czego nie mogę napisać o Fishmakerze, którego używałem po nim, choć nie jest tak źle jak z Sargusem.