tetsu Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Witam mam dylemat ktory kolowrotek kupic o spro sporo juz sie naczytalem ale kumpel ma dam quick slr spin (w polsce nie moge go znalesc) to nawet na odrze daje rade a wielkoscia jest podobny co passion, mysle o rozmiarach uniwersalnych czyli 730 spro a dam 420/430. Bedzie mi sluzyl do pstragow na ciurkach oraz na rzekach takich jak bobr. Pozdrawiam (sorry za jakies bledy pisze z telefonu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Nie zastanawiaj się i bierz Spro passion np.730. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Jak DAM- a w Polsce trudno dostać to i z serwisem może być problem. Passion jest ok - niedrogi, solidny, świetnie układa linkę - mam, używam i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Witaj.Miałem Passiona 730 pod Twoje wymagania to aż nadto wytrzymała konstrukcja, nie wiem czy mniejszy i lżejszy 720 spokojnie by Ci na pstrągowanie już nie wystarczył, oprócz szumiącej rolki i wymienionego łożyska wiekszych wad nie stwierdziłem (łowiłem nim chyba 4 sezony) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Używam dwóch rozmiarów passiona, 720 na pstrągi, 730 na szczupaki. Dobre jak na tą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Ja swoim łowię 2 lata z czego ro k w morzu - do rolki czasem zaglądam i smaruję więc nic mi nie szumi. Używam 740M z płytką i głęboką szpulą -układa linke super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 A jak spro sprawuje się z plecionka, nie plącze czy równo ją układa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes77 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Nie ma najmniejszych problemów z używaniem plecionki w spro, dobry nawój żadnej brody równe ułożenie, osobiście używam 730 i linki spiderwire red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 U mnie na 730 była PP 15lb i tak jak kolega pisze wyżej wszystko oki, nie plątała się praktycznie w ogóle a jakość nawoju bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Z kołowrotkiem DAM quick hpn nie ma problemu z dostępnością w Polsce pisałem, że kołowrotek kumpla jest ciężko dostępny w Polsce (DAM Quick SLR spin). No właśnie teraz rozmiar tego Spro 720 czy 730 tak jak pisałem wcześniej będzie to krecioł pod pstragi i pasiaki oraz podpięty pod UL(czasami) przynęty o wahadłówki do 6g woblerki 7cm max oraz obrotowki do nr2 to passion 720 by wystarczył?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Z kołowrotkiem DAM quick hpn nie ma problemu z dostępnością w Polsce pisałem, że kołowrotek kumpla jest ciężko dostępny w Polsce (DAM Quick SLR spin). No właśnie teraz rozmiar tego Spro 720 czy 730 tak jak pisałem wcześniej będzie to krecioł pod pstragi i pasiaki oraz podpięty pod UL(czasami) przynęty o wahadłówki do 6g woblerki 7cm max oraz obrotowki do nr2 to passion 720 by wystarczył??jeśli woblerki to lepiej 730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Po przykrych doświadczeniach z brodami na Sargusie używałem Passiona 740M przez rok na plaży. Plecionkę i żyłkę jak dla mnie nawija idealnie -przez cały rok nie zrobił żadnej brody, czego nie mogę napisać o Fishmakerze, którego używałem po nim, choć nie jest tak źle jak z Sargusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi