Skocz do zawartości

KONGER WRX WORLD CHAMPION MIKROS 215/5g

Booseib

Rekomendowane odpowiedzi

Jozi, mogli zmienic duzo ;)

Uzywalem dlugi czas kija Konger World Champion Zander 285cm na pomorskiej Wisle. Stwierdzilem jednak, ze na wiekszosc lowisk lepszym rozwiazaniem bylaby krotsza wersja tego modelu 255cm. Kupilem wlasnie WRX Zander 255 i bylem bardzo rozczarowany. Cale szczescie, kijek kupiony byl u dobrego sprzedawcy w necie, ktory bez problemu zgodzil sie na podmiane na poprzedni model World Champion Zander 255cm, ktorego tez mial w ofercie. Umowilismy sie ze sprzedawca tak, ze kupie od niego ten drugi model i jak dojdzie to sobie porownam oba, jeden odesle, a on zwroci mi kase za niego. Mialem wiec idealne porownanie obu modeli, nowosci i poprzednika.

I tak, WRX w stosunku do World Champion jest duzo wolniejszy i gorzej wywazony. Do tego ma akcje przesunieta bardziej w kierunku srodka kija (pracuje duzo dluzszy odcinek szczytowy). Co ciekawe, WRX jest tanszy niz poprzednik WC. Porownanie odbylo sie tylko "na sucho" ale zdecydowanie wybralem poprzedni model WC.

Mysle, ze z Mikrosem moze byc podobnie. Juz duze roznice byly miedzy zielonym Champion, a czarnym World Champion. WRX moze byc jeszcze gorszy...

Edytowane przez Żbiku

Ja osobiscie posiadalem Mikrosa WC i  equosa i powiem szczeze ze equos zrobił na mnie lepsze wrazenie wiec  sprzedałem starego WC .

Equos jest staranniej wykonany z lepszych komponentów odchudzony od poprzednika i z glebszym ugięciem .

Nie wiem jak ta nowa seria wiec tu sie nie wypowiadam , moge jedynie polecic Mikrosa z seri equos , który jest lepszy od WC.

Mialem ten kiejk jego waga jest taka przez to ze nie ma standardowego uchwytu do kolowrotka , tylko jest  pierscien do mocowania , Mi to nie odpowiadalo i poszedl dalej w swiat.

Ogolnie taka witeczka , ale mi nie podpasila.

A  ten WRX jest tez wklejanka bo nie moge nigdzie nic znalezc.

Edytowane przez kokosz77