Booseib Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 To zeszło roczna nowość ze stajni kongera, ponoć bardzo lekki i przyjemny kijek do mikro jigów czy ktoś z kolegów używał, bądź używa owego kijaszka i może się podzielić jakimiś spostrzeżeniami, czy to fajna opcja pod garbuski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Co mogli zmienić w tej konstrukcji w stosunku do poprzednika?Najprawdopodobniej nazwa i kosmetyka.Użytkowałem equsa w tych parametrach,Przyjemny kijek na pasiaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) Jozi, mogli zmienic duzo Uzywalem dlugi czas kija Konger World Champion Zander 285cm na pomorskiej Wisle. Stwierdzilem jednak, ze na wiekszosc lowisk lepszym rozwiazaniem bylaby krotsza wersja tego modelu 255cm. Kupilem wlasnie WRX Zander 255 i bylem bardzo rozczarowany. Cale szczescie, kijek kupiony byl u dobrego sprzedawcy w necie, ktory bez problemu zgodzil sie na podmiane na poprzedni model World Champion Zander 255cm, ktorego tez mial w ofercie. Umowilismy sie ze sprzedawca tak, ze kupie od niego ten drugi model i jak dojdzie to sobie porownam oba, jeden odesle, a on zwroci mi kase za niego. Mialem wiec idealne porownanie obu modeli, nowosci i poprzednika.I tak, WRX w stosunku do World Champion jest duzo wolniejszy i gorzej wywazony. Do tego ma akcje przesunieta bardziej w kierunku srodka kija (pracuje duzo dluzszy odcinek szczytowy). Co ciekawe, WRX jest tanszy niz poprzednik WC. Porownanie odbylo sie tylko "na sucho" ale zdecydowanie wybralem poprzedni model WC. Mysle, ze z Mikrosem moze byc podobnie. Juz duze roznice byly miedzy zielonym Champion, a czarnym World Champion. WRX moze byc jeszcze gorszy... Edytowane 2 Lutego 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Ja osobiscie posiadalem Mikrosa WC i equosa i powiem szczeze ze equos zrobił na mnie lepsze wrazenie wiec sprzedałem starego WC .Equos jest staranniej wykonany z lepszych komponentów odchudzony od poprzednika i z glebszym ugięciem . Nie wiem jak ta nowa seria wiec tu sie nie wypowiadam , moge jedynie polecic Mikrosa z seri equos , który jest lepszy od WC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Słyszałem, że Equs jest dość szybkim kijem, no i bardziej polecanym od WRX Mikrosa ... chyba się więc skusze na zakupy Equska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Polecam bo to naprwde fajny kijek na male "babolki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Zerknąłem na katalog i moją uwagę przykuł Equs Rapier 200 do 7gram przy wadze 70g wydaje mi się dla mnie idealny pod moje potrzeby któryś z kolegów nim poszukuje okoni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) Mialem ten kiejk jego waga jest taka przez to ze nie ma standardowego uchwytu do kolowrotka , tylko jest pierscien do mocowania , Mi to nie odpowiadalo i poszedl dalej w swiat.Ogolnie taka witeczka , ale mi nie podpasila. A ten WRX jest tez wklejanka bo nie moge nigdzie nic znalezc. Edytowane 10 Lutego 2014 przez kokosz77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi