Thymallus Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Z dużą przyjemnością zapraszamy Kolegów na zgrupowanie castingowe nad rzeką Odrą. Będziemy wspólnie łowić ryby drapieżne w Odrze na zestawy castingowe, w dzień i w nocy. Zapraszam na wspólne łowienie w dniach 1-3 sierpnia 2008 r.Zbiórka w piątek o godzinie 18 przy promie w miejscowaści Pomorsko. Łowimy od piątku wieczorem do niedzieli włącznie. Będą to drugie zorganizowane grupowe połowy nocne na casting nad Odrą.Zgrupowanie jest planowane w stylu traperskim. Czyli śpimy we własnych namiotach i posiłki przygotowujemy sobie sami na grilu lub kochence turystycznej z zapasów własnych. Wieczorem wspólne spotkanie przy ognisku.Wpisowe ustalamy na 20 zł płatne przelewem do 20 lipca. (opłata obejmuje przyprawy, kiełbaski, węgiel drzewny i.tp.) Wpłata będzie jednocześnie potwierdzeniem rezerwacji w spotkaniu. zapraszamy Kolegów do zgłaszania chęci uczestnictwa w zlocie! organizatorzy: @Thymallus i @popper. wyposażenie obowiązkowe:-coś do siedzenia-stołek, krzesełko fotel i.t.p. ( na wspólne spotkania wieczorne przy ognisku)-duży worek plastikowy na śmiecie (po imprezie KAŻDY zabiera własne śmiecie ze sobą !!!!) wyposażenie bardzo wskazane:-niezbędnik (nóż, łyżka, widelec)-jakieś naczynia i talerze (mogą być aluminiowe jednorazówki)-kubek obozowy do herbaty, kawy-otwieracz do piwa-1 stolik składany na max.4 wędkarzy wyposażenie sugerowane:-5 litrowy kubeł/bańka czystej wody do mycia, picia + środki czystości-latarka czołowa, aparat fotograficzny- 1 grill turystyczny dla kilku osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Lista chętnych uczestników na II zlot nad odrą 1- mifek2- popper3-Thymallus4- Tofik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brati Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Mam nadzieje, że tym razem nic mi nie stanie na przeszkodzie żeby uczestniczyć w spotkaniu. Wpisuje się na liste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 1- mifek2- popper3- Thymallus4- Tofik5- milo26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 1- mifek2- popper3- Thymallus4- Tofik5- milo266- brati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 jak wróce do domu, strzele na gg do @JaJakuba a nie zanosi się na jakieś spotkanie bliżej środka Polski?? bo to dla mnie drugi koniec kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 PaNeK@ specjalnie dla ciebie spotkanie będzie na najbardziej na wschód wysuniętym odcinku Odry Środkowej. Przeciesz nikt nie kazał ci mieszkać tam gdzieś pod Ukrainą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brati Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Rad bym był niezmiernie gdyby organizatorzy napisali w kilku zdaniach o charakterze łowiska, jak ukształtowana jest linia brzegowa Odry na tym odcinku, uciąg, no i co tam w ogóle można złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Rad bym był niezmiernie gdyby organizatorzy napisali w kilku zdaniach o charakterze łowiska, jak ukształtowana jest linia brzegowa Odry na tym odcinku, uciąg, no i co tam w ogóle można złowić @brati, jak to co ? Wszystko jak to w Odrze, tam akurat nie łowiłem, ale w Brodach czy Cigacicach owszem więc myślę, że tam będzie podobnie, czyli rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 brati@ było wiele zlotów. Były przedstawiane zdjęcia, opisy ryb można rzec prawie gwarancje cudów nad rzeką. My z popperem nie chcemy tego robić. To jaką rybę złowisz czy też ryby zależy tylko od ciebie twoich umiejętności, stanu wody i szczęścia. Niestety gwarancji na szczęście ani ubezpieczenia na nią nie sprzedajemy. Potrzebna jest wiara.Rzeka ma średni uciąg jest dość głęboka ale ma też wypłycenia. Brzegi są usłane w miarę regularnie trochę zdezolowanymi główkami pomiądzy którymi są naturalne klatki. Woda nie nadaje się do picia. Jedynie do czego sią nadaje to łowienie ryb no i można utonąć jak za dalego wleziesz. Łowimy z brzegu.Rybostan jest charakterystyczny dla środkowego biegu wielkich rzek europejskich.Przepływają tamtendy okonie, szczupaczki, sandacze. przepływają klenie i jazie. Czasami pojawia się waleczna brzana. Doły i zawaliska są siedzibą dużych sumów. Po powierzcni, a czasami głębiej przemykają srebrzyste bolenie. Niekiedy zdarzają się na tym odcinku płynące w górę lub w dół łososie.Natomiast brati@ to co ty złapiesz to ja nie wiem. Zależy to od twojej determinacji wiary w rzekę i własnych umiejętności. Gwarancji nie sprzedajemy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 1- mifek2- popper3- Thymallus4- Tofik5- milo266- brati7- jajakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Kubacki milo cholernie,że wpadniesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Rad bym był niezmiernie gdyby organizatorzy napisali w kilku zdaniach o charakterze łowiska, jak ukształtowana jest linia brzegowa Odry na tym odcinku, uciąg, no i co tam w ogóle można złowić http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=6108& ;start=0& http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=1285& ;start=0& i wiele innych tematów wspomina sporo o tym odcinku. W kilku numerach Wędkarza Polskiego zdaje się też doś dokładnie opisywane są te okolice. niestety nie pamiętam które numerya gazet nie zbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brati Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Dzieki Koledzy za wskazówki. Pytam bo w Odrze nigdy niełowilem, a sprzetowo chce sie ograniczyć do minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 I ja oczywiście z miłą chęcia spotkam się z koleżeństwem i miejscowymi rybami jak Bóg da. PS.Liczę Andrzeju na miejsce w twoim namiocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 1- mifek2- popper3- Thymallus4- Tofik5- milo266- brati7- jajakub8- mirat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Widzę pociąg ruszył i nabiera rozpędu . @brati, ograniczanie sprzętu, do minimum, jest ryzykowne gdy weźmiemy pod uwagę, ostatnie przygpadki sprzętowe kol. Tofika i Smaczka.Myślę, że dublowanie, pewnych jednostek sprzętowych, wskazane jest. Namiot, śpiwór, worek na śmieci, możesz wziąć jeden . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 1- mifek2- popper3- Thymallus4- Tofik5- milo266- brati7- jajakub8- mirat9- danielXR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Super wyprawa się szykuję. Wstępnie deklaruję przybycie na 50%. Wkrótce dam ostateczna odpowiedź. Jak się uda to bedzie miło spotkac ponownie castmaniaków No i moze w końcu nie będzie padac bo nie wiem czy mój namiot wytrzyma kwisowo-warsztatową pogode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Panek - myślę że wsiadasz w pociąg i po kilku przesiadkach jesteś. Ludzie z Krakowa jeżdżą na dorsze i trocię to myślę że i tobie może się udac ten niesłychanie trudny wyczyn. Napisz do National Geographic, może zwrócą kasę za bilet w zamian za relację z tak wymagającej wyprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Ponieważ coś namotałem i nie bardzo da się to zrozumieć mały edit: Myśle że odpuszcze sobie ten wyjazd, ze względu na to że przerasta mnie troche ta odległość, i boje sie pomyśleć o kosztach związanych z tym zlotem W dodatku zlot jest dla castnogwców, a ja spinninguje Może żuci ktoś pomysł na zlot np. na Wiśle, Bugu, Sanie? ( tak bardziej na środku polski ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 ha ha ha nie no... tak poważnie to chyba wysiadam... zlot castingowy ! o spinningu nikt nawet nie mruknął a ta odległość to serio mnie troszkę przerasta Zorganizujcie zlot na Wiśle, Bugu, Sanie .... żebym miał z 300-400 km ale nie aż tyle aha no i w wakacje oczywiście A myślałem, że nie odstaję inteligencją, od średniej przeciętnej. Zdaje się, że się myliłem. Nie rozumiem o czym piszesz . Aaaa. I jeszcze jedno. Pamiętaj, zanim posuniesz się dalej, z narzekaniami. Ty masz wakacje, ferie. To jakieś 50-60 dni w roku. Niektórzy z nas mają, w roku, tylko kikanaście, do 26 dni wolnego + ew. zwolnienia lekarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Jest szansa, że przyjadę ale dam znać później. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 wiadomość u góry poprawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi