Skocz do zawartości

II spotkanie nad Odrą

Thymallus

Rekomendowane odpowiedzi

1- mifek

2- popper

3- Thymallus

4- Tofik

5- milo26

6- brati

7- jajakub

8- mirat

9- danielXR

10-Remek (ma jeszcze potwierdzić)

11- Smaczek

12- SzymusS razem z Karolcią co daje 75%

13- dla odważnych

14- Patu28

15- Robert Hamer 80%

16- szpiegu

17- Daniel Wirek

18- Zulus

19- pirania74

20- spigot

21- Dero 1990

22- Janusz Walaszewski

• Odpowiedzi 383
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jako miejscowy (8 km od Pomorska) myślę że będę na 100% ale jeszcze potwierdzę w połowie lipca. Dla mnie będzie to głównie atrakcja polegająca na poznaniu forumowiczów oraz podpatrzenia sprzętu i technik castingowych gdyż jako samouk nie mam okazji uzyskania praktycznych porad w tej dziedzinie..no a że mój pierwszy zestaw to kij jaxon 195/90 służę pomocą w oczyszczeniu łowiska z zaczepów :mellow: do tego ten kij sie na pewno nadaje. ps. DO WSZYSTKICH NOWICJUSZY : jak ognia unikać jaxon expres!! kupiłem to badziewie do nauki na 1 sezon i po 6 m-ach są już luzy na szpuli, hamulec gwiazdkowy przepuszcza czasem przy rzucie potrafi przycinać sie szpulka..aby do końca sezonu wytrzymał potem drania uroczyście......pożegnam.

1- mifek

2- popper

3- Thymallus

4- Tofik

5- milo26

6- brati

7- jajakub

8- mirat

9- danielXR

11- Smaczek

13- dla odważnych

14- Patu28

15- Robert Hamer 80%

16- szpiegu

17- Daniel Wirek

18- Zulus

19- pirania74

20- spigot

21- Dero 1990

22- Janusz Walaszewski

23- MASTERCASTER (jeszcze potwierdzi obecność)

1- mifek

2- popper

3- Thymallus

4- Tofik

5- milo26

6- brati

7- jajakub

8- mirat

9- danielXR

11- Smaczek

13- PaNeK

14- Patu28

15- Robert Hamer 80%

16- szpiegu

17- Daniel Wirek

18- Zulus

19- pirania74

20- spigot

21- Dero 1990

22- Janusz Walaszewski

23- MASTERCASTER (jeszcze potwierdzi obecność)

Na liście coraz więcej wpisów. Do wyjazdu pozostało mniej niż miesiąc. Powoli należy szykować różne woblerki, gumki czy jakieś inne wabiki na rybki.

Żyby tylko ie połykły całego wabika za bardzo jak ostatnio :lol:

pozdrawiam :D

Eeee, tam. Takie coś to właściwie byle glucik potrafi

.

post-160-1348914017,8041_thumb.jpg

Byłem wczoraj na malutkim rekonesansie w terenie przyległym do miejsca spotkania (powyżej mostu kolejowego). Z uwagi na bliską odległość od mojego miejsca zamieszkania i średnią presje wędkarską jest to jedno z moich ulubionych odrzańskich miejsc. Przyznam, że tak niskiej wody na Odrze to chyba jeszcze nie widziałem :( Mam nadzieje, że przez ten miesiąc sytuacja pod tym względem się poprawi. Co do rybek to albo trafiłem na jakiś bezrybny dzień albo z uwagi na niski stan zmieniły one miejsca bytowania lub też nie polują w środku dnia. Gdyby nie bolki od czasu do czasu pokazujące się na przelewach pomyślałbym, że w rzece nie ma ryb. Przy takim poziomie wody znakomita większość ryb stoi najprawdopodobniej na środku rzeki i ewentualnie podpływa do brzegu na żer jedynie w porze wieczorno-nocno-porannej. Nie odnotowałem żadnego brania sandacza, nawet małego :( ale co dużo gorsze dla mnie rzadko który napływ ma więcej jak metr wody co przy dość czystej jak na Odrę wodzie niezbyt dobrze rokuje na wyniki podczas dziennego wędkowania w słoneczną pogodę. Dobrze, że rzeka to rzeka i wszystko potrafi się tak szybko zmienić, a miesiąc to szmat czasu.

Ps. Ale coś tam mimo wszystko złowiłem :mellow:

Myślę Waldku, że nie należy się załamywać. Przed chwilą połączyłem się z przelatującym satelitą i z tego co on podaje to ma jutro trochę padać ale głównie w Europie Zachodniej. Ale, ale może dojdzie do nas bo wieje w naszł stronę..... B)

Myślę, że na zlot mimo wszystko każdy powinien przywieść jedno piwko dla szamana. tak na wszelki wypadek :unsure:

.

post-33-1348914017,8962_thumb.jpg

Waldek to może zróbmy tak:

Zamiast 5l wody każdy przywiezie 50l :lol:

i wpuści jedną główkę przed tą n której będziemy łowili

tyle osób x 50l każdy to się oderka zaraz podniesie :unsure: :huh:

Ja to chyba od razu Arkę zacznę budować. Thymallus zachmurzy niebo na miesiąc a Ty jeszcze wody dolejesz :huh: .

Nawet ., nie będzie gdzie rozbić :unsure:

post-160-1348914018,6766_thumb.gif

mirat@ nie potrzeba takich ostrych kroków wykonywać. Ja mam nadzieję, że jeszcze wielu kolegów się zapisze na listę. Ale to wcale nie oznacza takiego tłoku nad rzeką. Już w tym tygodniu roześlemy numer do wpłat i od razu lista się tak jakoś skróci. Potem przed samym zlotem statystycznie kilku kolegów też nie będzie mogło przyjechać i jak uda się zebrać 20 osób to będzie bardzo dobrze.

Miejmy nadzieję, że nikt nie zrezygnuje ale do.wiadczenie podpowiada co innego.

Ja to chyba od razu Arkę zacznę budować. Thymallus zachmurzy niebo na miesiąc a Ty jeszcze wody dolejesz :huh: .

Nawet ., nie będzie gdzie rozbić :unsure:

Spalimy Arke :mellow:

Ja mam takie jedno ale... za 20zł węgiel kiełbaski itp itd... :mellow: to na przywitanie taka feta ? bo chyba nie damy rady z tego pociągnąć 3 dni :mellow:

EDit: już sobie to przemyślałem... to na ten wieczorek zapoznawczy?

Pytam dla pewności, ale ( o ile trafiłem ) pomysł mi się podoba :mellow: