Skocz do zawartości

II spotkanie nad Odrą

Thymallus

Rekomendowane odpowiedzi

szpiegu@, a muszę ci napisać, że jeszcze kilku kolegów obiecało mi, że uiści wpisowe. I będzie jeszcze fajniej. Na to liczę.

A w Ścianowie mimo, że woda niska ostatnio znowu podniosła się o 0,3 metra. Nie jest to wiele ale krok w dobrym kierunku.

pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 383
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

tak sobie myśle że chyba jutro przeleję tą astronomiczną kwotę,tylko obawiam się czy nie będę musiał zapłacić więcej za przesyłke tejże sumy :lol: z cyklu chwalę się: właśnie poskładałem zestaw kij 30lb+curado 301 B) w sobotę testy na Odrze na odcinku Cigacice :huh: B)

Mirku to bardzo fajnie, że zdecydowałeś się na przerzucenie tej strasznej sumy. Oznacza to, że pojedziemy razem co mnie bardzo cieszy.

Andrzeju Ty miałeś jakieś wątpilwości że nie przeleje. To tylko brak czasu sprawił, że dopiero teraz. Co do transportu to nie ma problemu jak zwykle bez zmian.

PS.Waldek 13 to mi pasuje to dopiero będzie się działo.

Mirku tak dokładnie to jeszcze nie wiem gdzie jadę :huh: ale na pewno będę szukał jakiegoś ciekawego miejsca na Oderce , a może nawet odwiedzę Pomorsko :o szykuję mi się po prostu mały wypad z żoną oraz kolegą i jego żoną nad wodę połączony oczywiście z wędkowaniem :mellow:

Ja tylko z taka mala prosba... Jakbyscie tak mogli zabrac curado 301 na spotkanie nad odra to bede wdzieczny... Chetnie bym go dokladnie objerzal i sprawdzil jego mozliwosci... Obiecuje nie rozbierac go na czynniki pierwsze... Przynajmniej tak od razu :D

@tofik

Szkoda, że w ten weekend nie będę mógł wybrać się na rybki, bo bym nawiedził Cię nad wodą.

Wczoraj razem z moim serdecznym przyjacielem i jego ojcem atakowaliśmy Oderkę w okolicach Cigacic. Efekty to urwany sum (kolega w ciągu trzech wypraw pod rząd odnotował branie wąsatego) i jeszcze inna zacna rybka, kilka branek i wyjęte szczupaczki. Tak więc nie jest źle.

Tomku Twoje posty podtrzymują mnie na duchu. Wierzę, że jak pojedziemy to jakieś rybsko się złowi.

Trzeba będzie tylko wyznaczyć jedną klatkę dla kol. Mifka do testowania Curdo 301. Mifkowi ten kręciołek śni się po nocach już od dłuższego czasu..... ;) ;)

Mifku , zniewala mnie przede wszystkim jego cena no i pojemność szpuli(270m linki power pro 20lb). jak będzie nad wodą? no cóż, znając jego dwóch mniejszych braci , myślę że będzie dobrze :D pierwszy kontakt z nim i pierwsze spostrzeżenie - zaj...sta płynność i wcale nie jest tak wielki :o po prostu część gdzie mieszczą się bloczki hamulca rzutowego jest praktycznie jest tej samej wielkości co w modelu 201. natomiast druga strona jest już całkiem spora , po czym wnioskuję iż przekładnia jest słusznych rozmiarów :mellow:

pirania74@ mam dla ciebie dobrą wiadomość. W Odrze są klenie !!! Istnieje małe prawdopodobieństwo, że nie będziemy mieli wysokiego stanu wody czyli wszelkie przelewy,rafki i inne zawady będą odkryte, a to co oznacza - klenie! Będzie można poszaleć w temacie.

tak na gorąco: wczoraj i dziś miałem okazje połowić trochę na Odrze w okolicy miejscowości Klenice. wyprawa była totalnie na luzie i właściwie oprócz wypoczynku testowałem nowy zestaw, ale przejdę do sedna sprawy: rybka bardziej aktywna niż na ostatnim zlocie, przede wszystkim sporo klenia,troszkę mniej bolenia ,generalnie woda żyła. no i ta najgorsza wiadomość: w ciągu nocy poziom wody obniżył się o co najmniej 15 cm.pozostaje wierzyć że przechodzący właśnie nad Polską deszczowy front choć trochę wpłynie na wzrost poziomu wody w czasie kiedy to mamy się spotkać w Pomorsku. generalnie kolega trafił kilka kleników i sporo okonków,ja natomiast ze względu na sprzęt większego kalibru nie miałem przyjemności nic złowić. pozdrawiam

pirania74@ mam dla ciebie dobrą wiadomość. W Odrze są klenie !!! Istnieje małe prawdopodobieństwo, że nie będziemy mieli wysokiego stanu wody czyli wszelkie przelewy,rafki i inne zawady będą odkryte, a to co oznacza - klenie! Będzie można poszaleć w temacie.

@Thymallus, dzięki :mellow: Już zacieram ręce :lol: