Skocz do zawartości

II spotkanie nad Odrą

Thymallus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 383
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Źle się dzieje w państwie duńskim :(

Byłem przedwczoraj i wczoraj na Oderce w okolicy Pomorska. Woda wciąż spada i osiągnęła chyba najniższy poziom od lat. Rzekłbym, rzeka wysycha.

Przedwczoraj dobrze żerowały szczupaki. Wczoraj była już bryndza. Nieliczne ryby trzymają się tylko najgłębszych główek. Po napływach można chodzić w krótkich gumowcach. Cała reszta siedzi chyba w nurcie. Jak tak dalej pójdzie to połowić sobie będzie można tylko kleni :unsure: lub niewielkich bolusiów. Po sandaczach słuch wszelki zaginął. Pewnie polują tylko o porze około nocnej (przypuszczenie gdyż nie było mi dane tego sprawdzić). Oby przez te dwa tygodnie woda przybrała chociaż z pół metra. Inaczej to chyba pozostanie tylko nocne łowienie. Zastanawiam się czy w tej sytuacji Pomorsko to aby najlepsza lokalizacja??

kubuś poradzimy coś na pewno... w najgorszym wypadku moge miec problem z plecionką dla Ciebie, ale multika na pewno będe mial... :D jak nie a to zmobilizujemy milo26 i zabierze Ci c3 4601

Plecionka to nie problem ;)

A jak masz jakiegoś lużnego kręćka to możesz wziąść

kurde i znów się pomyliłem jeśli chodzi o zlot: mało że @mifek pewnie będzie ze swoim działem,@maniek przyjedzie czołgiem,to jeszcze @popper zakupił sobie jakąś BAZUKĘ :huh: panowie są 2 wyjścia: albo ja pomyliłem zloty,albo wy :unsure: :lol: :lol:

Jakbyś nie wiedział, że my, tam na te poligony, po sojuszniczej armii .

post-160-1348914056,2319_thumb.gif

kubuś poradzimy coś na pewno... w najgorszym wypadku moge miec problem z plecionką dla Ciebie, ale multika na pewno będe mial... :D jak nie a to zmobilizujemy milo26 i zabierze Ci c3 4601

Plecionka to nie problem ;)

A jak masz jakiegoś lużnego kręćka to możesz wziąść

tosz mowie ze milo bedzie uzywal na pewno curado 201 - na bolki, i ew 101 na lekie lowienie, choc w to watpie bo zamierze lowic na muche. wiec jego maszynka trollowa C3 4601 jest wolna. jak dobrze pamietam na szpulce ma PP 20lb iec powinna byc w sam raz do armaty.. :D tylko musisz go zaczepic... :D ale na pewno sie zgodzi... w koncu to dosc normalny facet :D

To wszstko zależy od podejścia do tematu. Wielu moich znajomych nie wyobraża sobie bycia na rybach bez wlezienia choćby po kostki do wody. To rytuał. Oni przez wiele lat nie mogli pojąć jak można pójść na ryby nad jezioro bez gumiaków w tenisówkach. Dla nich to misterium się nie spełniło.

Dlatego patrząc z tej pozycji trzeba obowizkowo zabrać jakieś minimum wodery. To podstawa. Nie ważny jest suchy brzeg, prawie brak wody w rzece czy temperatura prawie 30 stopni. Najważniejsze są gumiaki.

Osobiście na ten zlot zamiast woderów zabieram kołowrotek, który pozwoli mi dorzucić przynętę w nurt bez włażenia do niego. Zamiast śpiochów zabieram śpiwór.

pozdrawiam :D