Skocz do zawartości

II spotkanie nad Odrą

Thymallus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 383
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

jerry hzs@ kolego sympatyczny można odpowiedzieć tak posługując się terminologią amerykańską. Pada bez przerwy na wschodnim wybrzeżu, a dokładnie gdzieś tak koło Florydy. natomiast zlot ma być na zachodnim wybrzeżu gdzieś koło Los Angeles. Tak, że spoko. Na razie....

pozdrawiam

pirania74 ty oczywiście możesz sobie rekreacyjnie pochodzić nad Orą z kijkiem ale pamiętaj, że wszystkie duże ryby mają zostać na zlot. Jakby chłopaki się dowiedzieli, że chcesz je wyłapać to byłoby zamieszanie :mellow: :mellow: :mellow:

miłego rekonesansu :D

:lol: :lol: :lol: Zastanowię się nad tym :mellow: Może wam zostawię same maluszki... :unsure:

Do zlotu pozostało tyłlo 5 dni. Powoli trzeba wykonać przegląd wabików, wędek, kołowrotków mocowanych śmiesznie na górze wędki.

Powobi też będziemy przypominać o sprawach i rzeczach związanych ze zlotem.

Na początek przypominam listę koleżeństwa na zlot

1 - popper

2 - Thymallus

3 - brati

4 - spigot

5 - pirania74

6 - szpiegu

7 - maniek

8 - patu28

9 - Tornado

10-Mifek

11-jajakub

12-milo26

13-daniek XR

14-mirat

15-smaczek

16-Tofik

17- PaNeK

Zamieszczam też aktualny wykres poziomu wody w rzece na dziś. Jak widać z wykresu woda zdecydowanie idzie do góry!!! To dobry prognostyk. Wykres będzie publikowany już codziennie, aż do zlotu.

.

post-33-1348914067,397_thumb.png

Prawda. Idzie woda w górę.

Dzisiaj w nocy, wyraźny skok, na wysokości Radoszyc-Chobieni, który oceniam na ok.30 cm.

Będzie OK.

Na fotce: jeszcze wczoraj chodziłem w tym miejscu w adasiach

UWAGA: ŚRODKI PRZECIW KOMAROM I INNYM INSEKTOM BARDZO WSKAZANE

post-160-1348914068,3431_thumb.jpg

Waldku - z powodu ostatnio dość niestabilnego poziomu rzeki uważam, że tak jak pisałiśmy na początku w piątek o 18 spotkamy się przy promie w Pomorsku i dokładnie określimy miejsce obozu jak i miejsca wędkowania.

Organizatorzy będą wcześniej na miejscu w celu dokonania wizji lokalnej. sprawę ryb wrzece już testuje kol. pirania74.

Wczasowicza jak kol. redaktor naczelny powinien skontaktować się telefonicznie z nami po 18 w piątek. sądzę, że będziemy mieli już dokładne informacje. Sytacja odwrotna jest raczej niemożliwa bo kol. Remek z natury nie odbiera telefonów. (sam nie wiem dlaczego).

pozdrawiam :D

Panowie, niestety z wielkim smutkiem musze Was poinformować, że nie bedzie mnie na spotkaniu nad Odra. Z przyczyn osobistych oraz zawodowych, wyjatkowo ode mnie niezaleznych nie moge oddac sie przyjemnosci spotkania z Wami. Nie mniej jednak WSZYSTKIM uczestnikom spotkania życze ustanowienia co najmniej po jednym nowym PB oraz owocnego spotkania. W miare moich mozliwosci bede sie staral utrzymywac z Wami kontakt.

Wczoraj z bratem Rafałem byłem nad Odrą w okolicach Lubiąża - łowiliśmy od 4:00 do około 13:00, choć planowaliśmy cały dzień, to jednak przez upał jak i ospałość ryb postanowiliśmy wędkowanie zakończyć wcześniej...

Jeśli chodzi o ryby, brania i oznaki żerowania to KIEPSKO - brat 1 sumek ok 50 cm w klatce między główkami, ja 1 sandaczyk okołowymiarowy, kilkanaście brań na gumy z opadu jak i wleczone po dnie Oznak żerowania dużych ryb brak - widoczna była mała ryba...

Stan wody - woda lekko brązowa, stan trochę ponad normalny, czyli trawy przy brzegu były zalane - woda miała tendencję do opadania - sporo opadła od momentu naszego przyjazdu do wyjazdu...

Okolice Lubiąża są warte odwiedzin - widać było że wszystkie główki dość długo nie widziały wędkarzy bo pokrzywy i różnej maści zielenina miały ze 2 metry i ciężko było się przez to przedzierać....

.

post-768-1348914073,76_thumb.jpg

post-768-1348914073,9587_thumb.jpg

Panowie, niestety z wielkim smutkiem musze Was poinformować, że nie bedzie mnie na spotkaniu nad Odra. Z przyczyn osobistych oraz zawodowych, wyjatkowo ode mnie niezaleznych nie moge oddac sie przyjemnosci spotkania z Wami. Nie mniej jednak WSZYSTKIM uczestnikom spotkania życze ustanowienia co najmniej po jednym nowym PB oraz owocnego spotkania. W miare moich mozliwosci bede sie staral utrzymywac z Wami kontakt.

te PB to ja chcę suma ;) szkoda Rafka że ciebie nie będzie nie martw sie piwo za ciebie wypije ;)

Jeczcze trochę o przygotowaniach.

Prośba mała, żeby minimum 2 osoby zabrały ze sobą sprzęt do grillowania tutaj oczekujemy sprecyzowanych deklaracji.

A z ważnieszych rzeczy (dla przypomnienia) wskazane jest posiadanie:

- repelentów przeciw owadom (komary i meszki bardzo upierdliwe niekedy są)

- stosownego zapasu wody do picia/mycia itp.

- krzesełko/stołeczek/poddupnik

- lamka czołowa/latarka (może być z bateriami)

- worek na własne śmieci

- nóż i inne potrzebne stojadła

- namiot z wyposażeniem lub inne legowisko

te PB to ja chcę suma ;) szkoda Rafka że ciebie nie będzie nie martw sie piwo za ciebie wypije ;)

Szkoda Rafał, że nie dasz rady. Co do piwa to myślę, że trochę więcej niż to jedno wypijemy za Ciebie :unsure: B)

PS.Mam nadzieje że reszta ze Szczecina dojedzie :huh: