Zyga102 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Witam, Czy koledzy używacie w swoich zestawach "Agrafki Hawajskie" .Wygląda fajnie i łatwo założyć np; przypon wolframowy z pełnymi zakręconymi oczkami.Nigdy nie używałem , dlatego pytam czy warto ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 kusza mnie od dluzszego czasu tylko mz lepiej by je bylo na odwrot zakladac (podwojna warstwa przy kretliku pojedyncza przy przynecie - nie beda sie oczka od przynet blokowac etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Tylko czy ten krętlik nie latał by wtedy jak przysłowiowy "żyd po pustym sklepie" albo miał tendencje do obracania się.Poza tym zawsze mówią; niech przynęta ma więcej luzu , żeby się naturalniej zachowywać. Tak sobie kombinuję .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 A ja mam złe doświadczenia z tego typu agrafkami.Kiedyś kupiłem , były maleńkie i przez producenta określone jako bardzo wytrzymałe (coś 30kg, ale dokładnie nie pamiętam).Z tego co pamiętam "krew mnie zalewała" przy zmianie przynęt Szybko wróciłem do klasycznych spinwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Tego typu agrafki są stosowane przy zestawach karpiowych, do szybkiej wymiany przyponów. Kiedyś jak zabrakło mi normalnych agrafek przy robieniu stalek na szczupaka, to wykorzystałem taką agrafkę. Faktycznie krętlik praktycznie zawsze przesuwa się na druga stronę agrafki ale mi to nie przeszkadzało. Przy zakładaniu przynęt nie jest tak źle, trzeba wypracować sobie technikę . Problem będzie przy małych oczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Od kilku sezonów używam takich spinek. Do lekkiego spina, sprawdzają się. A może to być również alternatywa dla agrafki hawajskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Od kilku sezonów używam takich spinek.Do lekkiego spina, sprawdzają się. A może to być również alternatywa dla agrafki hawajskiej.Nie wiem, czy dobrze kojarzę ale chyba ktoś już na nich bombki choinkowe zawieszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) odnosnie tych ostatnich mialem (w zasadzie mam) ich sporo (nie kupuje agrafek w partiach miejszych jak 20 sztuk a kupilem ich kilka rozmiarow) absolutna masakra - sa za sztywnejak dla swojej wielkosci by na nie zalozyc jiga trzeba agrafke trzymac w szczypcach.. ja osobiscie wrzucilem je do pudla "szkoda wyrzucic, ale nie da sie uzywac moze cos kiedys z tym zrobie" Ps kupilem bodaj 4 najmniejsze rozmiary spinwala - czesc z nich jest identyczna jak na foto). Edytowane 2 Lutego 2014 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Nie wiem, czy dobrze kojarzę ale chyba ktoś już na nich bombki choinkowe zawieszał Waldku, nie narzekam na nie . Jedyny raz kiedy mnie oszukała to na połaczeniu z kiepskim przyponem. przetarł się i zsunął z uszka agrafki. Ryba odjechała z woblerem. Poza tym nie miałem z nimi nieszczęśliwych wypadków.Najczęściej mocuje na nich właśnie woblery. Kleń,brzana nie rozgięły jeszcze .Rzeczywiście przy niektórych główkach jigowych montaż może sprawiać trudności. No, ale właśnie wspomniane szczypce załatwiają sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Ja do lekkiego spina używam Spinwali tych nr 16,natomiast do ciężkiego (średnio - ciężkiego) - nr 12 P.S.Taki OT'ik Wracajmy do tych hawajskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) Wielkie dzięki za odzew.Chyba jednak zostanę przy klasyce. Widziałem ostatnio "klasyczne przypony" Komatsu. Ciekaw jestem ich jakości. Cena super. Coś tam ..."tytanowo-wolframowe" X .Może używaliście. Edytowane 4 Lutego 2014 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi