Skocz do zawartości

Agrafka Hawajska

Zyga102

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam złe doświadczenia z tego typu agrafkami.

Kiedyś kupiłem , były maleńkie i przez producenta określone jako bardzo wytrzymałe (coś 30kg, ale dokładnie nie pamiętam).

Z tego co pamiętam "krew mnie zalewała" przy zmianie przynęt :angry:

Szybko wróciłem do klasycznych spinwali :)

Tego typu agrafki są stosowane przy zestawach karpiowych, do szybkiej wymiany przyponów. Kiedyś jak zabrakło mi normalnych agrafek przy robieniu stalek na szczupaka, to wykorzystałem taką agrafkę. Faktycznie krętlik praktycznie zawsze przesuwa się na druga stronę agrafki ale mi to nie przeszkadzało. Przy zakładaniu przynęt nie jest tak źle, trzeba wypracować sobie technikę  ;) . Problem będzie przy małych oczkach. 

odnosnie tych ostatnich mialem (w zasadzie mam) ich sporo (nie kupuje agrafek w partiach miejszych jak 20 sztuk a kupilem ich kilka rozmiarow) absolutna masakra - sa za sztywnejak dla swojej wielkosci by na nie zalozyc jiga trzeba agrafke trzymac w szczypcach.. ja osobiscie wrzucilem je do pudla "szkoda wyrzucic, ale nie da sie uzywac moze cos kiedys z tym zrobie" ;)

Ps kupilem bodaj 4 najmniejsze rozmiary spinwala - czesc z nich jest identyczna jak na foto).

Edytowane przez gooral

Nie wiem, czy dobrze kojarzę ale chyba ktoś już na nich bombki choinkowe zawieszał ;)

Waldku, nie narzekam na nie :) . Jedyny raz kiedy mnie oszukała to na połaczeniu z kiepskim przyponem. przetarł się i zsunął z uszka agrafki. Ryba odjechała z woblerem. Poza tym nie miałem z nimi nieszczęśliwych wypadków.

Najczęściej mocuje na nich właśnie woblery. Kleń,brzana nie rozgięły jeszcze ;) .

Rzeczywiście przy niektórych główkach jigowych montaż może sprawiać trudności. No, ale właśnie wspomniane szczypce załatwiają sprawę ;)