zeta Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Poczta Polska znowu podniosła opłaty za przesyłki.http://cennik.poczta-polska.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Ich kompletnie już pogina... Może małe przesyłeczki jeszcze się opłaca ale coś większego (wędka np) lepiej wysyłac kurierem. Jak jeszcze znajdziemy tanią opcję (K-Ex lub tani-kurier.pl) to wychodzi ok 20-22zł za każdą paczkę, niezależnie od wymiarów (no może zależnie ale wymiar max 300cm jest raczej niespotykany w wędkarstwie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 jak wiadomo po nowym roku zawsze coś drożeje tylko nie pensje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita800 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Tak "by żyło się lepiej" hej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Poczta już teraz pewnie kolejne firmy też się podniosą ...........Polandia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Ich kompletnie już pogina... Może małe przesyłeczki jeszcze się opłaca ale coś większego (wędka np) lepiej wysyłac kurierem. Jak jeszcze znajdziemy tanią opcję (K-Ex lub tani-kurier.pl) to wychodzi ok 20-22zł za każdą paczkę, niezależnie od wymiarów (no może zależnie ale wymiar max 300cm jest raczej niespotykany w wędkarstwie )Sendit.pl za wędki wychodzi 16,70zł bodajże na pewno nie więcej niż 17zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Tak "by żyło się lepiej" hejA co to ma wspólnego ze wzrostem cen za przesyłki w prywatnej firmie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Żeby chociaż z tą podwyżką cen szła w parze poprawa jakości usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Mają większą część rynku, w pewnych momentach są niezastapieni i podnoszą ceny bo i tak każdy będzie korzystał. Kurier ma jeden minus bardzo poważny - ktoś musi być w domu. Inaczej czasami trzeba jechać po paczkę , co w niektórych przypadkach daje 50 km w jedną stronę albo i więcej, bo nie każdy mieszka w dużych miastach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Teraz ekonom 7,5 + koperta. Woblera nie da się wysłać inaczej, u mnie w urzędzie pocztowym od pewniego czasu wszystkie przesyłki mierzone są miarką do 2 cm. Całe szczęscie że rzadko korzystam z PP. Mam nadzieje, że pojawi się jakaś alternatywa w tym temacie, bo usługi kurierskie bez umowy też nie pocieszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Polecony do 350g zdrożał o 40gr i teraz kosztuje raptem 4,20zł więc tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Wędki może nie ma opcji wysłać ze względu na gabaryty, lecz polecam korzystanie z usług paczkomatów. Usługa tańsza od kuriera i zazwyczaj szybciej dociera na miejsce. Paczkę wysłaną wieczorem można odebrać następnego dnia rano. Dużym plusem jest to że działają weekendy. Gdyby wziąć pod uwagę jakość polityki Poczty Polskiej, wszystkie podwyżki oraz ile firm nie państwowych powstaje na rynku z konkurencyjnymi cenami swoich ofert. Nie zdziwię się jak PP wraz ze swoim "monopolem" za jakiś czas zbankrutuje. Jakość usług PP można porównać do rosyjskiej ruletki raz dojdzie, raz nie dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro-sz Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Tak jak napisał @Slider@. InPost ma naprawdę dobrą ofertę, odsługują również drobną korespondencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Musiały przesyłki podrożeć, bo poczta przegrała pod koniec zeszłego roku przetarg na za 500 000 000 zł, na dostarczanie przesyłek sądowych. Muszą gdzieś to odrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Polecony do 350g zdrożał o 40gr i teraz kosztuje raptem 4,20zł więc tragedii nie ma.Gabaryt A czyli nie może przekroczyć 20mm, sama koperta bąbelkowa ledwo się kwalifikuje, więc jak dla nas wobler/blaszka to już 7,50+ cena koperty bąbelkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Musiały przesyłki podrożeć, bo poczta przegrała pod koniec zeszłego roku przetarg na za 500 000 000 zł, na dostarczanie przesyłek sądowych. Muszą gdzieś to odrobić. Odrobią to na wysyłaniu pocztówek znad morza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Ja pier....e!!! Sorki ale jak przestudiowałem cennik to same wrzuty się na język cisną!1 - 1,50 zł tak na szybko na podstawowych przesyłkach to ich całkiem powaliło!!Przegrały mendy dostarczanie przesyłek sądowych to odbijają sobie w inny sposób. Ehhh temat znowu przerabiany nie więcej jak rok temu - trzeba będzie chyba przyjrzeć się Inpostowi.Chyba strategia rozwoju PP ...jakąś lipą zajeżdża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Heh, dobrze jednak czasem na zadupiu mieszkać. Większość obsługujących moje okolice kurierów już wie, że jak nikogo nie ma w domu to mają paczkę zostawić albo w pobliskim krzaku, albo do stodółki wrzucić.Listonosz za to notorycznie wciska mi awizo w drzwi, mimo że jestem w domu, co w moim przypadku oznacza 3 kilometrowy kurs na pocztę.Biorąc pod uwagę ceny, jakość i szybkość wykonania usługi, wybór dostawcy mam niezbyt trudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Chyba strategia rozwoju PP ...jakąś lipą zajeżdża Według mnie powinni obniżyć koszty przesyłek zwiększyłaby się ilość osób zainteresowanych ich ofertą co poszłoby w zysk. Teraz podwyższyli co spowoduje mniej klientów oraz mniejszy zysk. Spoko zaraz będą kolejne podwyżki pod pretekstem, rebrandingu gdzie nowe logo PP wygląda jakby kobieta robiąca .... facetowi, podwyżka cen paliwa czy też kleju do znaczków itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Heh, dobrze jednak czasem na zadupiu mieszkać. Większość obsługujących moje okolice kurierów już wie, że jak nikogo nie ma w domu to mają paczkę zostawić albo w pobliskim krzaku, albo do stodółki wrzucić. No jednak wolałbym mieszkać w bardziej cywilizowanym terenie gdzie nie byłbym zmuszony korzystać wyłącznie z usług PP! Według mnie powinni obniżyć koszty przesyłek zwiększyłaby się ilość osób zainteresowanych ich ofertą co poszłoby w zysk. Teraz podwyższyli co spowoduje mniej klientów oraz mniejszy zysk. Spoko zaraz będą kolejne podwyżki pod pretekstem, rebrandingu gdzie nowe logo PP wygląda jakby kobieta robiąca .... facetowi, podwyżka cen paliwa czy też kleju do znaczków itp Dokladnie tak !Jeszcze zrozumiałbym wiesz podniesienie ceny o jakies 10-30 groszy ale od razu o złotówkę czy półtora ??dla niektórych przesyłek (dodam że tych najbardziej popularnych) poleconych do 350g, w A, ekonomicznych to wzrost o 25%!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Co do kurierów to polecam;https://www.kurjerzy.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 kur.... czaczki... miałem wysłać woby, nie zdążyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Ja dzisiaj wysyłałem na PP wędkę w tubie 145cm. 2,9 kg. zainkasowali 19 pln-ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 No jednak wolałbym mieszkać w bardziej cywilizowanym terenie gdzie nie byłbym zmuszony korzystać wyłącznie z usług PP! A niby dlaczego ja jestem zmuszony? Korespondencji tradycyjnej nie prowadzę, więc poczta dostarcza mi głównie pisma urzędowe na co nie mam wpływu. Wszelkie przesyłki, których przychodzi sporo, dostarczają mi kurierzy - szybko, niezawodnie, a gdy nie ma mnie w domu to paczka zostaje pod domem, dzięki czemu nie muszę jechać 3 kmy na pocztę bo listonoszowi nie chciało się zadzwonić.Na dostarczanie przesyłek przez pocztę decyduję się tylko w przypadku jakiegoś drobiazgu, z którego "zagubieniem" lub dostawą trwającą tydzień jestem w stanie się pogodzić.Naprawdę można żyć bez poczty, szczególnie gdy ceny jej usług nijak nie chcą iść w parze z ich jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 hoin: widzisz wszystko zależy od tego jakie są potrzeby. Ty z ich usług nie korzystasz bo ci to zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi