kogut Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) @maniek1972 ja dziś 17pln za taką samą,priorytet. Edytowane 3 Lutego 2014 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) @maniek1972 ja dziś 17pln za taką samą,priorytet. Moja też priorytet, widocznie co kraj to obyczaj Edytowane 3 Lutego 2014 przez maniek1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Gabaryt A czyli nie może przekroczyć 20mm, sama koperta bąbelkowa ledwo się kwalifikuje, więc jak dla nas wobler/blaszka to już 7,50+ cena koperty bąbelkowej Jakoś wysłałem 6 woblerów w kopercie rozmiar "B" i poszło to gabarytem A Koperty polecam kupić na Allegro w większych ilościach jest tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 U mnie tak samo wszystko przez miarke , nawet blaszki nie przechodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 To moja poczta jest jakaś inna, listów nie mierzą, tube 160 przyjmują do wysłania i Panie są bardzo miłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 U mnie już od dawna (od zeszłego roku) wszystkie koperty przykładają do jakiegoś przymiaru i wobki z kotwiczkami nie mają szans się zmieścić. Nawet tu na forum musiałem tłumaczyć paru kolegom, że nie próbuję ich naciągnąć na przesyłce, tylko że po prostu inaczej się nie da - 7,30 + koperta, a nie jak się upierali 4 zł z groszami. A w zeszłym tygodniu wysyłałem wędkę w tubie PCV - 149 cm (2,66 kg - 19 zł) i przy okazji się dowiedziałem, że Poczta powyżej 150 cm przesyłek już po prostu nie przyjmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Ale fajnie wygląda jak babka na poczcie stempluje znaczki na kopercie i jej stempel odbija jak na gumki trafi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Z wędkami uważałbym wysyłając za pośrednictwem PP.Sam tego unikam jak mogę (chyba że na wyraźne żadanie kupującego) tylko jaki jest sens dla oszczędzenia kilku złotych zyskać kupę nerwów ???Widziałem efekt wysyłki kija w twardej prasowanej tekturze .....nie wiem kuuur jeździł ktoś po tym czy pilarki spalinowej używał :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Miałem okazje odbierać i wysyłać pewne dokumenty związane z remontami urzędów Poczty Polskiej. Kładą sobie gres po 100zł za m/2 a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Z wędkami uważałbym wysyłając za pośrednictwem PP.Sam tego unikam jak mogę (chyba że na wyraźne żadanie kupującego) tylko jaki jest sens dla oszczędzenia kilku złotych zyskać kupę nerwów ???Widziałem efekt wysyłki kija w twardej prasowanej tekturze .....nie wiem kuuur jeździł ktoś po tym czy pilarki spalinowej używał :/Ją miałem podobnie z kurierem a co do jakości PP nie zapeszyć od 2 lat w samych superlatywach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Ją miałem podobnie z kurierem a co do jakości PP nie zapeszyć od 2 lat w samych superlatywach.Gdy widzę, jak niektórzy kurierzy traktują a bywa przekazują przesyłki bez sprawdzenia, komu ją oddają, to mimo wszystko poczta nie wypada wcale tak blado. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita800 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Pozostaje po tych podwyżkach,większą ilość wobków itp do 2kg wysyłać paczką mini,cała operacja kosztuje 7.5pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Ale fajnie wygląda jak babka na poczcie stempluje znaczki na kopercie i jej stempel odbija jak na gumki trafi. Mniej fajnie, gdy trafi w ster woblera - miałem taki przypadek Od tamtej pory wszystkie panie na "mojej" poczcie wiedzą, jak należy stemplować moje przesyłki - naklejkami Ostatnia podwyżka to 20, a w przesyłkach zagranicznych 30 %. Poczta Polska jest już droższa od niemieckiego odpowiednika. Gdy skomentowałem ten fakt i spytałem, czy pensję pracownikom podniosą, dziewczyna z mokrymi oczami odpowiedziała mi szczerze - część przenoszą, część zwalniają... Po czym uciekła na zaplecze. I tylko prezesi sutych premii i odpraw sobie nie żałują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 ze wzrostem cen pp , znalazłem tańszą usługę Inpost ,chodzi o gabaryt B ,ktoś korzystał z ich usług , jak wygląda to z dostarczeniem i rzetelnościąco do pp to nie narzekam ale przy wzroście cen chciałem skorzystać z Inpost -uhttp://www.inpost.pl/klient-indywidualny/uslugi-pocztowe/listy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Inpost ma jeszcze małą sieć placówek i w przypadku awizowania jest trudniej niż PP.Co do doręczania to do tej pory wszystkie wysłane towary dotarły, co do odbioru to mam mieszane uczucia właśnie przez awiza.Przynajmniej w moim rejonie Warszawa Śródmieście po odbiór muszę jechać na Wolę, a same awiza mhmm.. no właśnie mam wrażenie że listonosz Inpostu nie zna swojego terenu gdyż co i raz u mnie na klatce widzę awiza z adresem bloku obok ( inne ulice ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 a awiza gdzie odbierasz ? w punkcie obsługi klienta ,czy tak jak u mnie widzę kioski ,nawet sklep wędkarski , a np nadanie paczki w paczkomacie , odbiór wtedy także jest w paczkomacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Temat InPostu był już mocno opisywany przy okazji zeszłorocznej podwyżki w PP (zreszta szukalem go ostatnio i jakos nieznalazłem albo nie umiem znaleźć )Do najblizszej placówki InPostu mam 18km.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 u mnie są blisko , chyba sie przejdę do nich i popytam o szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Jak "trawiłem" ich oferte to na sucho wyglądała atrakcyjniej od PP.Niestety muszą zacząć rozwijać siatkę kolporterska bo z słabą dostępnością ciężko będzie im przekonać większej liczby korzystających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 z dostępnością to faktycznie mają problem , ale kiedyś PZU tez było monopolistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 a awiza gdzie odbierasz ? w punkcie obsługi klienta ,czy tak jak u mnie widzę kioski ,nawet sklep wędkarski , a np nadanie paczki w paczkomacie , odbiór wtedy także jest w paczkomacie ? W punkcie, niby niedaleko bo jakieś 5 przystanków ale z przesiadką, a pocztę mam 300m od domu i tak jak wcześniej pisałem jestem z niej bardzo zadowolony.Dodatkowo listonosze PP są przeze mnie wychowani, zawsze do mnie dzwonią jak mają paczkę lub większy list Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 z mojej poczty także jestem zadowolony - jak na razie -, tylko wkurzyła mnie ostatnia podwyżka za polecony z 5,95 na 7,50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Jako kupujący mogę być niezadowolony z podwyżki, ale jako sprzedający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Milupa - ja w swoim urzędzie pocztowym też mam ok i lepszej jakości usług nie potrzebuję (fakt faktem wszystko wysyłane jako przesyłki polecone rejestrowane) - raz chyba 1 paczka zginęła (skradziona z skrzynki pocztowej, wina 50/50 listonosz-odbiorca) i raz u siebie miałem mocne ścięcie z listonoszem (chłopak na zastępstwo nie na swoim terenie).Czyli kłopoty to naprawde temat marginalny.Co do paczek drogich (wędki etc) no już nie zaryzykowałbym ich usług - chyba ze paczka mocno ubezpieczona ale wtedy to tak samo kurier wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi