godski Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Ostatnio pojawiły sie kijki Team Dragon Cast z osprzętem Fuji za niecałe 3 stówki.Chcę spróbować średniego casta z brzegu i czasem z łódki. Cel - szczupak.Zakres przynęt 8-35 gramów. Najczęściej 10-25. W sprzedaży z tej serii są następujące modele: dł. [m] c.w. [g] akcja transp.[m] cz. waga [g] dolnik [cm] pX pS pT2.40 3-14 Fast 1.26 2 142 30.5 10 16 62.30 5-18 Fast 1.19 2 115 31.0 10 16 62.45 7-21 Fast 1.26 2 141 30.5 10 16 72.30 7-25 X-Fast 1.19 2 117 30.5 10 16 62.25 10-30 Fast 1.17 2 124 30.0 10 16 62.30 14-35 X-Fast 1.20 2 138 30.5 10 16 72.40 10-42 Fast 1.23 2 135 30.0 10 16 7 Czy wędki z tej serii mają realny c.w. zgodny z opisem ?Czy Fast to rzeczywiście szybka wędka? Szukam raczej czegoś bliżej moderate. Teoretycznie najbardziej pasuje mi 7-21 albo 10-30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Oj . Będziesz żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Dlaczego? Decyzja jeszcze nie podjęta. Co z nimi?. Łamliwe? kruche , sztywne ? , niechlujnie wykonane?."Bedziesz żałował " nic nie znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Będziesz żałował .Jak okaże się że jest do dupy - będziesz żałował że wydałeś na nią trzy stówy. Jak się okaże że jest świetna - będziesz żałował że kupowałeś inne , droższe wędki. A potem jeszcze będziesz żałował że skoro te za trzy stówy są takie świetne , to trudno wymyślić jakiś powód dla którego warto kupić droższą , lub niedajboże zamówić u rodbuildera. Tak czy inaczej nie kupuj tego - będziesz żałował. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Pięknie żeś to ujął Jak by nie patrzeć i tak będziesz żałował Sorki za off-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) Błysnąłeś i doradziłeś. Widać, że fachowiec. Zadałem konkretne pytania. Czy ja napisałem, że jest do dupy, świetna, tania , droga? Gdybym ją miał to mógłbym tak napisać.Jak sie okaże do dupy - to nie będę żałował tylko sprzedam za 100 czy 200 złotych. Lub zwrócę do sklepu.Jak się okaże świetna - tym lepiej. Żalu nie będzie tym bardziej. A teraz czekam na opinie użytkowników a nie off-topowców. Edytowane 4 Lutego 2014 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Witam mialem 2 kije dragona: bandit cast gs 2.3m 5-25g xfast byl to moj pierwszy kijek do casta wyjalem nim troche holenderskich szczupakow sandaczy i okoni najwieksza rybka 80cm kupilem uzywany kol co go sprzedawal prawie plakal ;-) drugi to z seri silver ed bodajze 3-14 i chyba 2.10m poszedl do ludzi nie to ze mi nie pasowal ale trafilem po taniosci ip841 kolega na identyczny kij wyciagnal 115centow szczupaka wiec moc maja i ogolnie fajne kijaszki na start to mysle nie ma co wydziwiac napewno nie bedziesz zalowal najwyzej jak sam pisales sprzedasz i poszukasz czegos innego jak chcesz cos wiecej wiedziec pisz z minusow gs bandit moge napisac jedynie luszczacy sie lakier na tym grafitowym gripie ale ja jakims esteta nie jestem w lowieniu nie przeszkadza.Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Generalnie najbardziej chodzi mi o realny ciężar wyrzutowy i akcję blanku tej konkretnie serii.Wiadomo jak to jest z opisami blanków (przykład Mars Casta się nasuwa) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Moj da sie lekko przrciazyc ale po co? Akcjs szczytowa moge ci cyknac foto z ugieciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 A który z powyższych modeli Team Dragon cast posiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Znalazłem wątek z przed roku na Multiplikatorze. Może tu coś znajdziesz sensownego. http://www.multiplikator.pl/forum/index.php?topic=10237.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 A który z powyższych modeli Team Dragon cast posiadasz?Pisalem zostawilem guide select bandit 2, 30m 5-25cw art no 25-04-231 reszta w goglach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Ale seria GS to nie to samo co TD. GS to bardzo sztywne i szybkie wędki , TD są trochę bardziej spolegliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Właśnie chodzi mi o coś niezbyt szybkiego. Wyłuskam ciekawe informacje z linku, dziękuję. Wiem, że najlepiej pomacać w sklepie, ale nechętnie z mojego zadupia do W-wy wjeżdżam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Ale seria GS to nie to samo co TD. GS to bardzo sztywne i szybkie wędki , TD są trochę bardziej spolegliwe.Mialem obydwie przezemnie opisane a jak palowate to subiektywna opinia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Proszę o uwagi użytkowników wspomnianej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Miałem tego 230 7-25. Jak dla mnie to była mocna okoniówka, tak pod assassiny itp. albo kij na pstrągi. Do szczupaków ciut mało mięsa mięsa w dolniku. X-fastem to on nie był, raczej takim przyjemnym fastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 mialem okazje lowic wszystkimi kijami - co prawda jednego dnia i po "pare minut" - wiekszosc przesacowana - poprzez dlugosc podczas rzutow z max cw dostawaly dziwnych drgan, zaden nie byl xfastem - mod fast szybciej. Mysle ze kij 2.40 o akcji fast by Ci odpowiadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Ważna informacja. Dziękuję. Czyli przeszacowane delikatnie i nie są bardzo szybkie.Czyli zostają 3 modele spełniajace moje kryteria: 2.25 10-30 Fast 1.17 2 124 30.0 10 16 62.30 14-35 X-Fast 1.20 2 138 30.5 10 16 72.40 10-42 Fast 1.23 2 135 30.0 10 16 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 ja łowie kijaszkiem TD z serii SV(silver) 2,4 cw do 18 g akcja mod fast , nie zgubiłem ani jednej ryby z kija przeciążam go o około 6 g i nic się nie dzieje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 nie wiem, czy rozmawiacie o tych wedkach z linku, czy moze o podobnych? z tego co pamietam, mielismy kiedys wedki do testow i wypadly blado http://jerkbait.pl/topic/4140-kij-castingowy-do-dropshota-i-małych-jigów/?p=948681moze panowie ze smokiem w godle cos zmienili w miedzyczasie? nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 posiadam 2.25m 10-35g.dla mnie to idealny patyk.wykonanie na 5.bardzo lekki,czuły[nawet otarcia gumy o dno czy zielsko wyczuwam]akcja fast raczej się zgadza[w porównaniu do premiera pc 66 mhf 2-td jest szybszy] lecz co wagi przynęt jakie chcesz stosować wybierz jeden z dwóch mocniejszych,ten ogarnia komfortowo max 20 może 20pare g.i nie sugeruj się opiniami teamów z serii se-to całkiem inne kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Z castów łowiłem dwoma TD, 2.30m do 18g i 2.45 do 21. Łowiłem bo proszono mnie bym połowił. Oba są dobrze opisane. Z TD jest tego rodzaju sytuacja, że mają za wielkie przelotki i kij mógłby być bardziej cięty, a one go spowalniają. Ten pierwszy to właśnie w moim odczuciu moderate fast a drugi fast. Dużo łowiłem Dragonami z serii TD, spinningami, kiedyś, i uważam, że są wystarczające dla kogoś, kto chce po prostu łowić ryby (życiówkę szczupłego złowiłem na TD 2.7m do 25g w 2006r), ale nie ma do nich powrotu, jak ktoś łowił takimi wędkami jakimi Ty łowiłeś. Kije jak kije. mają siódemki o ile pamiętam na szczycie, jakbyś zmienił na 5.5 to byłyby oba fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tito Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Mam dwa TD, obydwa 2,30m ale jeden cw7-25 a drugi cw14-35. Wykonanie ok, waga jest super. Z wad to trochę jakby za niskie stopki przelotek i przy ugięciu żyłka trze o blank. Uchwyt to i owszem fuji ale najtańszy. A i koniecznie sprawdź czy końcowy element szczytowy jest prosty, ja swoje musiałem wymieniać bo niestety jedna uciekała w lewo a druga w prawo do tego przelotki nie były w osi z uchwytem kolowrotka. China made i kontrola jakości też china made. Rzucałem na razie tylko lżejszym kijem razem z ABU C3 5501 z żyłką Sufix 0.25mm,do tego wahadła od 5 do 18g,woblery od ~6g oraz gumy (7-16g) i koguty (7-18g). Kij ładuje się przyzwoicie, czuć pracę przynęty. Generalnie kupiłem dwa nowe z gwarancją za 350pln więc okazyjnie ale jeśli miałbym dać cenę katalogową to chyba raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Jak chcesz to mam do sprzedania TD cast 2,3 7-25 xfast za 100zł, jak Ci nie przypasuje to odsprzedasz. Sam od niego zaczynałem swoją przygodę z castem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi