Skocz do zawartości

Jakie przynęty kupić (nauka) na początek?

Jarpo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ma ten material i inna przyware...jak przystalo na sztywniaka ma mala wytrzymalosc na zmeczenie, wystarczy zagiac to szczypcami pod ostrym katem i peka jak cholera.

Wykrepowanie lagodne tez nic nie da, przy duzym obciazeniu wygnie sie i tez urwie.

:huh: :huh: :huh: :huh: :huh:

ja uzywam od 18 miesiecy (18 MIESIECY TO POLTORA ROKU) przyponow zrobionych (made by pitt) z tytanu terminatora 20, 30, 40 i 70 ...

zaloze sie, ze gdybyscie je wzieli do reki (oczywiscie kretliki i agrafki trzeba by zaslonic) to 75% z was powiedziala by, ze to nowki B)

nie ma nic lepszego na rynku niz tytan (w sumie to stop z niklem, inaczej mialby amnesie ... albo memory :unsure: :mellow: ) terminator

Jak na razie ROGNIS najciekawszy jesli idzie o podpis... :lol:

Pitt, musze przyznac, ze tez bylem zdziwiony... :huh: ...niestety to fakt, urwalo nam sie kilka o mocy rzedu 50LB.

Jak znajde to wysle zdjecie...

Ja tego nie zaloze bez tego hajfesika prowadzacego linke, juz w to po prostu nie wierze, ze nie peknie.

O przypadku nie moze byc mowy, peklo kilka i to w nieprzypadkowym m-cu-tam, gdzie byly wyginane ( omoteki (zaciskowi) pozostaly na swoich m-cach).

Zgadza sie w Basspro sa w odcinkach 30' ale za to cena od 23$.

10% taniej.

Widzialem i lowilem na jedno i drugie (drut i linke) i jesli chodzi o uniwersalnosc i jakosc to tylko ta linka.

Gumo

@pitt, proponuję, żebyś założył osobny wątek z zapisami na ten tytan. To by było luksusowo, jakby się udało kupić dużą partię płacąc za 1 transport... Ja bym się pisał na mniej więcej 30-40 metrów tego tytanu, ale najchętniej grubosci około 0,25mm. Wiesz może jaką toto by miało wytrzymałość? (bez węzła, sam splot)

:mellow: cały ja :lol:

Ja mam jakas paczke tytanowego drutu w szafie - chyba należy do Gaddy :unsure:

Darek wygral ja w ktoryms konkursie na jerkbaicie i teraz kombinujemy jakby tu z tego druta przypony ukrecic do jerkow. Gumo z tego co pamietam tez podobny tytan, tyle ze cienszy.

Tylko jak z tego przypon zrobic - oto jest pytanie. Co by nie pekl na zgieciu :huh:

No @pitt brachu - jak foty beda to miodzio.

Ja doszedlem do tego ze trze by wyginac ten drut wokol jakiejs okraglej formy (np mocno wbitego gwozdzia) moze - zeby nie bylo na zgieciu kantu ?

Ja nie wiem czy to terminator - nie pamietam - moze Gumo albo remek maja lepsza pamiec, to byl tytan z cabelasa albo z BassPro sprowadzany.

Nie miałem tego w rękach, ale nawet jeśli zagniesz na gwoździu, to potem pęknie na krętliku. Obawiam się, że trzeba będzie stosować jakieś specjalne kółka z grubego drutu. Ale co tam - Polak potrafi! Damy radę. Strasznie mnie kręci zrobienie porządnych przyponów. Już fluorocarbon kiedyś chciałem ściągnąć z Korei ;)

P.S. Macie dostęp do fluorocarbonu na metry??

@Lasso,

fluorocarbon na metry można kupić w Cabelasie i w BPS. Nie ma problemu. Jest nawet wybór z kilku firm. :D

Ja mam spory zapas takiego 60 i 70 lb. Lubię go i mam sporo przyponów zrobionych z niego. Jednak jest sztywny i raczej nadaje się tylko do dużych jerków i woblerów.

@Friko z rysunku jakby wypisz - wymaluj. :lol:

Odnosnie jeszcze tego tytanu w jednej strunie...

Znalazlem jeden z peknietych, akurat o wytrz. 75LB, Wykrepowanie to spowodowalo moim zdaniem.

Nie wiem, czy to co kupilem w cabelasie i pastikasie to jest to samo, co sprzedaja w Basspro i na stronie Terminatora, chociaz wyglada tak samo.

Gumo

Spoko, nic sie nie stalo :)dzieki Remek , gdybym wiedzial, wrzucilbym zdjecie do watku w dziale Zrob to sam. Niestety skasowalem zdjecia...

Sprobuje odkurzyc temat...mam material z dwoch zrodel: Calelas/Pastikas - tam nazwa brzmi titanium tooth proof..., nie widzialem wzmianki o tym, ze to jest to samo, co np. z Basspro(drugie zrodlo - zdjecia opakowania).

Material z obu zrodel wyglada tak samo i tak samo jak na dolnym zdjeciu wygladalo po uzyciu kilka zrobionych przeze mnie przyponow poddanych niewielkiemu, jak na deklarowana wytrzymalosc (75 i 50LB) obciazeniu.

W kazdym razie plecionka 30LBS to wytrzymywala.

W zwiazku z tym mam mieszane uczucia (chociaz material bardzo mi sie podoba, zwlaszcza do trolingu)

Gumo