rognis_oko Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 @Remas, dobre te rysunki. A jak będzie R.O.G.N.I.S.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Ma ten material i inna przyware...jak przystalo na sztywniaka ma mala wytrzymalosc na zmeczenie, wystarczy zagiac to szczypcami pod ostrym katem i peka jak cholera.Wykrepowanie lagodne tez nic nie da, przy duzym obciazeniu wygnie sie i tez urwie. ja uzywam od 18 miesiecy (18 MIESIECY TO POLTORA ROKU) przyponow zrobionych (made by pitt) z tytanu terminatora 20, 30, 40 i 70 ...zaloze sie, ze gdybyscie je wzieli do reki (oczywiscie kretliki i agrafki trzeba by zaslonic) to 75% z was powiedziala by, ze to nowki nie ma nic lepszego na rynku niz tytan (w sumie to stop z niklem, inaczej mialby amnesie ... albo memory ) terminator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 He .....A no tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Pitt i to jest plecionka czy drut. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 @sebek, drut@remek, nudzi ci sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 ciężko pracuję dzisiaj no właśnie, drut można kupić z terminatora. Ale on jest sprężysty jak struna od fortepianu. A mi chodzi o coś takiego miękkiego jak gruba nić (dratwa szewska). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Jak na razie ROGNIS najciekawszy jesli idzie o podpis... Pitt, musze przyznac, ze tez bylem zdziwiony... ...niestety to fakt, urwalo nam sie kilka o mocy rzedu 50LB.Jak znajde to wysle zdjecie...Ja tego nie zaloze bez tego hajfesika prowadzacego linke, juz w to po prostu nie wierze, ze nie peknie.O przypadku nie moze byc mowy, peklo kilka i to w nieprzypadkowym m-cu-tam, gdzie byly wyginane ( omoteki (zaciskowi) pozostaly na swoich m-cach). Zgadza sie w Basspro sa w odcinkach 30' ale za to cena od 23$.10% taniej. Widzialem i lowilem na jedno i drugie (drut i linke) i jesli chodzi o uniwersalnosc i jakosc to tylko ta linka.Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 @pitt, proponuję, żebyś założył osobny wątek z zapisami na ten tytan. To by było luksusowo, jakby się udało kupić dużą partię płacąc za 1 transport... Ja bym się pisał na mniej więcej 30-40 metrów tego tytanu, ale najchętniej grubosci około 0,25mm. Wiesz może jaką toto by miało wytrzymałość? (bez węzła, sam splot) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Ej, Remciu, daj tu zaraz F.R.I.K.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Chciałeś to masz ... ale ten był ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Dobre Remek Najbardziej pasuje Mysle ze pomysl Lassa jest dobry ? Mozesz wyciac pol tego postu i zrobic o przyponach? Byloby latwiej i czytelniej Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 cały ja Ja mam jakas paczke tytanowego drutu w szafie - chyba należy do Gaddy Darek wygral ja w ktoryms konkursie na jerkbaicie i teraz kombinujemy jakby tu z tego druta przypony ukrecic do jerkow. Gumo z tego co pamietam tez podobny tytan, tyle ze cienszy. Tylko jak z tego przypon zrobic - oto jest pytanie. Co by nie pekl na zgieciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 tytan terminatora, prawda? ten nie peka tak ot wracajac do pytania, tak samo jak ze stalki, fotki dzis wieczorem w forum zrob to sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 No @pitt brachu - jak foty beda to miodzio.Ja doszedlem do tego ze trze by wyginac ten drut wokol jakiejs okraglej formy (np mocno wbitego gwozdzia) moze - zeby nie bylo na zgieciu kantu ? Ja nie wiem czy to terminator - nie pamietam - moze Gumo albo remek maja lepsza pamiec, to byl tytan z cabelasa albo z BassPro sprowadzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Nie miałem tego w rękach, ale nawet jeśli zagniesz na gwoździu, to potem pęknie na krętliku. Obawiam się, że trzeba będzie stosować jakieś specjalne kółka z grubego drutu. Ale co tam - Polak potrafi! Damy radę. Strasznie mnie kręci zrobienie porządnych przyponów. Już fluorocarbon kiedyś chciałem ściągnąć z Korei P.S. Macie dostęp do fluorocarbonu na metry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Lasso Tak, fluo nie stanowi problemu. Taki na szpulce. Jak dotad nie zawodzi, ale wlasciwosci wlasne jakie ma takie ma. Sztywny jest. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 @Lasso,fluorocarbon na metry można kupić w Cabelasie i w BPS. Nie ma problemu. Jest nawet wybór z kilku firm. Ja mam spory zapas takiego 60 i 70 lb. Lubię go i mam sporo przyponów zrobionych z niego. Jednak jest sztywny i raczej nadaje się tylko do dużych jerków i woblerów. @Friko z rysunku jakby wypisz - wymaluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Tzn. ja bym powiedział, że taki fluorocarbon 70lbs jest troszkę sztywny jak na jerki małe - 10cm. Ale już do dużych kolumbryn jest ok. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 dzięki Rognis, już dogadałem z Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 Odnosnie jeszcze tego tytanu w jednej strunie...Znalazlem jeden z peknietych, akurat o wytrz. 75LB, Wykrepowanie to spowodowalo moim zdaniem.Nie wiem, czy to co kupilem w cabelasie i pastikasie to jest to samo, co sprzedaja w Basspro i na stronie Terminatora, chociaz wyglada tak samo.Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 Kto mnie tak usprawnił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Przepraszam, że dopiero teraz ale Gumofilc prosił mnie abym umieśćił zdjęcia (byłem troszkę zarobiony - to tak dla usprawiedliwienia) co niniejszym robię. PozdrawiamRemek P.S.Gumo, przepraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Spoko, nic sie nie stalo :)dzieki Remek , gdybym wiedzial, wrzucilbym zdjecie do watku w dziale Zrob to sam. Niestety skasowalem zdjecia...Sprobuje odkurzyc temat...mam material z dwoch zrodel: Calelas/Pastikas - tam nazwa brzmi titanium tooth proof..., nie widzialem wzmianki o tym, ze to jest to samo, co np. z Basspro(drugie zrodlo - zdjecia opakowania).Material z obu zrodel wyglada tak samo i tak samo jak na dolnym zdjeciu wygladalo po uzyciu kilka zrobionych przeze mnie przyponow poddanych niewielkiemu, jak na deklarowana wytrzymalosc (75 i 50LB) obciazeniu.W kazdym razie plecionka 30LBS to wytrzymywala. W zwiazku z tym mam mieszane uczucia (chociaz material bardzo mi sie podoba, zwlaszcza do trolingu)Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi