Skocz do zawartości

Zalew Witoszówka w Świdnicy

toretto1979

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów.Nawiązując do tematu innych zbiorników postanowiłem założyć temat o zalewie w Świdnicy.

Zbiornik jaki jest wie każdy kto go odwiedza.

Dla tych kturzy nie wiedzą przedstawiam opis.

Powierzchnia to około;8 ha głębokość przy tamie ~ 200 cm.

Do zalewu wpada rzeka Witoszówka teraz już w miarę czysta.

Brzeg uregulowany nie ma tu drzew ani trzcin.

Od strony Witoszowa pomost.

Ryby najczęściej poławiane leszcz,płoć,karp,lin,sandacz,szczupak,okoń.

Piszcie co udało się wam złowić ,zgłaszajcie problemy,oraz rekordowe okazy .Fotki mile widziane.

Pozdrawiam . :D

• 2 tygodnie później...

Przyjacielu,jeśli ta woda teraz jest czysta jak piszesz,to jaka ona była kiedyś?Byłem może ze dwa tygodnie temu,biała guma po pięciu rzutach zmieniła zabarwienie na bliżej nie określony kolor.Mimo,że miałem kilka puknięć,to odechciało mi się łowić. :wacko:

Niegdyś bywało gorzej.Dopuki nie została skanalizowana wieś Witoszów .Często ktoś coś wylewał itp.Teraz sytuacja sie poprawiła znacznie.Może nie jest super ale jest to zbiornik pod ręką jeśli ktoś mieszka w świdnicy i np.po pracy nie ma czasu na dalszy wyjazd to może tu wędkować.Ryba czasami śmierdzi mułem ale tak jest z większością wód jakie mamy w okolicy.Przecież nie trzeba jej brać.Lepiej niech pływa sobie w wodzie.Ja traktuje ten zbiornik rozrywkowo ,testuję tu często przynęty sprzęt itd.Oczywiście bywa różnie.ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma .... pozdrawiam. :D