Skocz do zawartości

Przyłowy 2014_2015

chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

Jego bym się najmniej spodziewał w tej rzeczce, uderzył że aż w łokciu prąd przeszedł :)

34913490373c3b3bmed.jpg

A to z dzisiejszego spacerku, zachłanność nie popłaca, zadławił się biedaczysko. Wracałem do niego kilka razy i sprawdzałem czy mnie w konia nie robi, ale jednak nie robił, martwy.

2db34f68cf477c9cmed.jpg

• Like 6

Paweł, na twoje KillerEggi przyłowy są u mnie właściwie regułą. Były strzeble, ukleje, jelce, płocie, karaś, a nawet 9-cm boleń (oczywiście wszystko prawidłowo zapięte). Przypuszczam że w najbliższej przyszłości mogą być kiełbie i świnki

Wczoraj poszedłem z moją drugą połówką na spacer, a że zezwoliła zabrać ze sobą kijek...

Dostałem 30 minut "odpięcia ze smyczy" i pobiegłem nad moje okoniowe miejsce... taaaa :P okoniowe :D

Biała ryba weszła na tarło, za nią przypłynął duży okoń i duży szczupak, ale drapieżniki nie miały szans na zjedzenie przynęty...

Widziałem kilka szczupakow, takich pod metr, które były wypłaszane z miejsca przez wieeeelkie leszczyska, te leszcze to takie pod 80cm.

Wyciągnąłem kilka małych okonków i miałem przyłów w postaci 57 i 61cm leszczy! Na żyłce 0,12 i kijku 5g, fajnie było :P

Paprochy zassane tak głęboko, że bez szczypczyków się nie obeszło.

Spiąłem kilka większych ryb i po przeciągnięciu niebezpiecznie tych moich 30minut, do godziny, musiałem uciekać znad wody.

Chyba wiecie jaki to ból, kiedy widać atakującego szczupaka, który powoduje że 30cm płocie wysypują się z wody jak słonecznica przy ataku okonia :D

No ale cóż, przegiąłbym za mocno i przykróciłyby się moje wypady :P

DSC_0154.jpg

Jako że biała się trze, trzeba odpuścić miejscówkę na razie, bo szkoda żeby zapinały się same tarlaki... No chyba że pojedziemy tam, zostawiając wędki w aucie, ot pooglądać rybki pływające jak w oceanarium :D

Zdrówka!

• Like 10

Witam,witam

Udało mi sie koło 4 rano pobić spinnigową życiówke w kategorii PŁOĆ!!!--rzeczny kiler.. :lol:

Powiem tak,od kilku lat nie pamiętam takiego uderzenia jak przygrzmociła ta płoteczka (nie liczę brania sumka)...

Coś pięknego za samo branie daje 10\10 punktów

Co roku zawsze łapię jakąś jedną piękna płoć na spina,ale ta jest moją życiówką spinningowa (nie mierzyłem jej,nie mierzę już ryb)

Polowałem na klenia,jazia,ale zaliczyłem tylko jedno branie tej niżej..poza tym nic się  nie działo.

Przynęta ma koło 4,5cm to mój stary  "odkopany" "bobelek"

1jpg_enqqexq.jpg

2jpg_enqqeen.jpg

• Like 10