Skocz do zawartości

Przyłowy 2014_2015

chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

taki mały przyłów...akurat własciciciel z Białegostoku został pozdrowiony serdeczną wiązanką...docelowo klatka została wyrzucona na drzewo obok pomostu właściciela...żeby nie było ze kradzież ;) 2 małe liniaki udało się wypuścić ;> akurat zaczynają bzykano w trzcinkach ;>

ja podobnych przyłowów w tym roku trafiłem już 3 szt. i żadnego z nich właściciel już nie zobaczy, niestety żyłkowe siatki dziś to groszowe sprawy

daj namiar na tego właściciela z moich okolic :)

• 2 tygodnie później...

post-52863-0-42981400-1402514833_thumb.jpg

Nareszcie legalnie (nie za kapotę) przyłowiony przy lekkim sandaczowaniu leszczyk ok 71-74 cm.
Wczorajszej nocy ogółem sandaczyków było 13szt. o łącznej dł. ok 4,5mb, jazików w 7 kawałkach ok. 2mb i 0,8 mb sumka w jednym kawałku.

Sprzętowo leszczyk dał masę satysfakcji i pobiłem w końcu 2krotnie rekord na spinning, a jest to pierwszy który połkną przynętę.

Wędka Shimano CATANA BX Supersensitive 3-15g 2,7m, żyłeczka Trabucco 0,14 i jakiś mały kołowrotek SPRO Passion. Na agrafce 16 główka jiggowa 5g + Keitech Swing Impact 3'' Sexy Shad.

Dodatkowo potrenowałem z CASTEM CARROT STIX z Shimano CAENAN i usadził mi się sumek powyżej 1,5m ale po paru minutach wygrał.

To Carrigadrohid, a zawody maja byc na Inniscarra... W sumie, jakby popatrzec na mape, to jest to samo jezioro, ale tama jest pomiedzy nimi.

Ale na Inniscarra jeszcze wiecej bialej ryby, no i o wiele wieksza jest.

Kurcze, chyba ze o innych zawodach mowimy? Wiem ze cos w Dripsey szykowali brzegi do jakiejs miedzynarodowej imprezy.

Taaaa. Jak ktoś ma farta, to i spadającą cegłą, w drewnianym kościele, nie oberwie :lol:

Ciekawe, że w trollingu, boleń się jakoś specjalnie nie certoli i wali w wiele dziwnych wabików, zupełnie dla niego "niewłaściwych" :P

Edytowane przez popper

Taaaa. Jak ktoś ma farta, to i spadającą cegłą, w drewnianym kościele, nie oberwie :lol:

Ciekawe, że w trollingu, boleń się jakoś specjalnie nie certoli i wali w wiele dziwnych wabików, zupełnie dla niego "niewłaściwych" :P

Nie tylko w trollu. Dzisiaj taki koło 50-tki na oko usiadł mi na slideropodobnego pływającego jerka 10 cm . Kotwica w pysku.... . Później wrzucę zdjęcia. 

To mój pierwszy boleń w życiu. Nigdy się na nie nie nastawiałem.

Wyskoczyłem dzisiaj na królową przetestować wreszcie Ceratkę kupioną jakiś czas temu - w miejscu gdzie zazwyczaj trafiają się kleksy trafił się przyłów....nawet 7 razy...jeden nawet całkiem całkiem jak na Wiślane okoniowe standardy. Wszystkie na wobki Józka Sendala.

post-53156-0-74144000-1402955620_thumb.jpg

Edytowane przez malcz