krakus Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Sylwek szacun na taki zestaw do tego w nocy wycholować taką kijanke nic tylko pogratulować rybki i udanej sesji, która cieszy oko Szacunek...ale rzecz jasna wyholować... to sztuka większa niż wycholować... Tiaaa... wyholować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Nam ostatnio trafił się ciekawy przyłów, ale po kolei. Siedzę sobie na burcie pontonu. Pływamy za pstrągiem. Środek dnia, woda spokojna i nagle branie. Łapię za wędkę wyciągam z uchwytu i luz. Poszedł - pomyślałem ze złością, gdy wtem linka znów się napina, ale tym razem szarpie w zupełnie inną stronę. Czuję opór gdzieś za moimi plecami. Szybko docinam, obracam się i znów luz.Stoję skonsternowany z miną wiejskiego głupka gdy wtem kolejny odjazd. Widzę jednak, że linka nie wchodzi w wodę. Podnoszę wzrok no i tak wszystko jasne.Po krótkim holu, jakkolwiek zdobycz była bardzo waleczna, podciągam ją nad burtę. Krzysiek sprawnie wciąga ją na pokład i uwalnia od Rapali.Podczas sesji zdjęciowej ofiara atakuje jednak swojego wybawcę. No cóż zwykła zwierzęca niewdzięczność.My jednak jak zawsze postępujemy zgodnie z zasadami Catch and Release 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grigorij Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 No, no niezły przyłów, jednak rapalki to łowne wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Trzeba było posadzić na ramieniu jak papugę i dalej łowić z oswojoną mewą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Strasznie śmierdziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) Śmierdziała, gryzła, świnia, nie mewa. Edytowane 8 Lipca 2014 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 haha byłem świadkiem takiej akcji kiedyś nad narwią - ubaw po pachy P.S. fajny WĄS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Zostać podziobanym na końcu świata: bezcenne. Za wszystko inne zapłacisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Mam takiego jerka co regularnie interesują się nim mewy. Jak tylko coś lata to muszę szybko wyciągać z wody, bo mewa kołuje jednak do tej pory udawało mi się. Jak jest blisko to mocne szarpnięcie i nie trafia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Wspominki z ostatniej wyprawy nad wody naszej Królowej. Dużo klonków i jaziów ale jakieś mało fotogeniczne były (przewaga trzydziestaczków +/- 5cm). Była i świnka 35cm. Na najmniejsze KillerEgg 15mm trafiały się też takie rybki: Krąpie złowiłem 4 sztuki, super sprawa, gdyby tak się jakoś do nich dobrać i łowić regularnie jak wzdręgi Na UL ładnie walczą te rybki jak na swoje rozmiary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Przyłów, nie przyłów. Całe 49 cm.Nie sądzę aby się interesował woblerkiem Tommy'ego. A może jednak???Walnął łbem tak mocno, że złamałem grot kotwiczki, podczas uwalniania z chrząstki.A liczyłem na bolenia ze "stojącej" 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Myślałem, że medalowy jaź a tu niespodzianka! Trochę pofiglował na ul, wziął w głębszej rynnie z dość szybką wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Wiślany przy kleniowaniu, zapięty od zewnątrz za japę na horneta- raczka. Kijek LESMLF2 do 18gr + caldia 2000+ żyłka 0,16. Pochodził 45 minut. 94cm i dobre 10kg 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 ImageUploadedByTapatalk1406045837.640948.jpgImageUploadedByTapatalk1406045862.240574.jpgImageUploadedByTapatalk1406045877.289585.jpgWiślany przy kleniowaniu, zapięty od zewnątrz za japę na horneta- raczka. Kijek LESMLF2 do 18gr + caldia 2000+ żyłka 0,16. Pochodził 45 minut. 94cm i dobre 10kgToż to nie przyłów wcale. Dawaj do WW na rekord Swoją drogą, oby częściej tak piękne przyłowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Przyznaj się, że przez chwilę miałeś przed oczami nowy rekord polski w kategorii- kleń :P piękna ryba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Po zacięciu zrobił 50metrowy odjazd- myślałem że sum, po walce liczyłem na grubą brzanę a tu niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 ImageUploadedByTapatalk1406045837.640948.jpgImageUploadedByTapatalk1406045862.240574.jpgImageUploadedByTapatalk1406045877.289585.jpgWiślany przy kleniowaniu, zapięty od zewnątrz za japę na horneta- raczka. Kijek LESMLF2 do 18gr + caldia 2000+ żyłka 0,16. Pochodził 45 minut. 94cm i dobre 10kgPiękny przyłów! Więcej takich życzę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Na blaszką Igora Olejnika, kijek na blanku Batson IST1201F do 10g.Coś pomiędzy 50-60cm długości 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Na blaszką Igora Olejnika, kijek na blanku Batson IST1201F do 10g.Coś pomiędzy 50-60cm długości piękny, pierwsze żabie mordy lapalem jeszcze jako bachor kilku letni i zawsze odczepiane były patykami przez tonę szmat bałem się ich. P.s wrócił do wody ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) Się wie Wstyd się przyznać ale… to jest jedyna ryba, którą brzydzę się wziąć do ręki a co dopiero przyjąć doustnie Edytowane 25 Lipca 2014 przez Matiz992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) Się wie Wstyd się przyznać ale… to jest jedyna ryba, którą brzydzę się wziąć do ręki a co dopiero przyjąć doustnie Jakieś 3.......dzieści lat temu, gdy jechałem nad Wartę, mój syn zamawiał taką rybkę. Zawsze objadał się jej delikatnym mięskiem.50+, to już godna uwagi ryba jak na krajowe warunki. Gratuluję. Szczególnie, że połów nietypowy z lekka a i pora roku niespecjalnie życzliwa temu "marmurkowi". Edytowane 25 Lipca 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Ostania wizyta nad Dunajcem zaowocowała świnką 40+, złowił ją kolega coby nie było 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Przyłów z napływu w największą lampe. W końcu pobiłem PB w Krąpiu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 A mnie się ścierwojad uczepił podczas kleniowania 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi